جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

آمریکا ۸۱ جنگنده از رده خارج شوروی را به قیمت هرکدام «کمتر از ۲۰ هزار دلار» از قزاقستان خریده است

این خرید بزرگ پس از آن انجام شد که قزاقستان به منظور ارتقای ناوگان هوایی خود، ۱۱۷ هواپیمای نظامی متعلق به دوران شوروی از جمله رهگیر‌های میگ-۳۱، بمب‌افکن‌های جنگنده میگ-۲۷، جنگنده‌های میگ-۲۹ و بمب‌افکن‌های سوخو-۲۴ مربوط به دهه‌های هفتاد و هشتاد میلادی را به حراج گذاشت.

استفاده دیوید کامرون از جت لاکچری ۴۲ میلیون پوندی در سفر آسیای میانه انتقادها را برانگیخت

دیوید کامرون، وزیر امورخارجه بریتانیا به دلیل استفاده از یک جت گران‌قیمت به ارزش ۴۲ میلیون پوند با امکانات رفاهی خاص و اختصاصی در سفر پنج روزه‌اش به آسیای مرکزی مورد انتقاد قرار گرفت.

ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه

ناتوانی بیش از یکصد گروه شبه نظامی مسلح و مورد حمایت ترکیه در برقراری امنیت در مناطق شمالی حلب و ادلب سبب شده تا علاوه بر موج انفجارها و درگیری های داخلی میان فرماندهان این گروه ها، نارضایتی های مردمی اهالی این مناطق علیه گروه های مزبور قوت بگیرد.

Loading

رویکرد بایدن در قبال خاورمیانه

۱۳۹۹/۰۸/۲۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: یک تحلیلگر مسائل غرب آسیا معتقد است رویکرد راهبردی ایالات متحده به مسائل این منطقه در دوره ریاست جمهوری جو بایدن تفاوت ماهوی نخواهد داشت، اما دیدگاه تاکتیکی او با سلف خود تفاوت اساسی خواهد داشت.

پیروزی جو بایدن، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سؤالات زیادی را در خصوص رفتار سیاسی وی درباره مسائل خاورمیانه مطرح کرده است. حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اینکه دونالد ترامپ حاضر به پذیرش شکست نیست و موضوع انتخاب جو بایدن همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد گفت با عبور از این فضا و با ورود بایدن به کاخ سفید تغییراتی اساسی در تاکتیک‌های آمریکا در خاورمیانه به وجود خواهد آمد.

هانی‌زاده ادامه داد: «نخستین موضوعی که در مدار توجه بایدن قرار دارد‌ مسئله فلسطین و تشکیل یک دولت مستقل فلسطینی به پایتختی بیت‌المقدس است. ازآنجایی‌که هر رئیس‌جمهوری در ایالات‌متحده قبل از پیروزی در انتخابات در برابر لابی صهیونیستی تعهد می‌دهد که امنیت رژیم اسرائیل را در اولویت قرار خواهد داد لذا بایدن نیز از این قاعده مستثنا نیست.»

این کارشناس تأکید کرد: «درواقع هم جو بایدن و هم معاون وی خانم کامالا هریس بارها به شکلی صریح اعلام کرده‌اند که حامیان دوآتشه رژیم صهیونیستی هستند؛ بنابراین بایدن در درجه اول باید منافع رژیم اسرائیل را موردتوجه قرار دهد و از دایره تعریف‌شده در مورد این رژیم خارج نشود.»

هانی‌زاده با تأکید بر این موضوع که دیدگاه تاکتیکی بایدن با ترامپ تفاوت اساسی خواهد داشت، افزود: «این مسئله که مناقشات اعراب و اسرائیل بدون تشکیل یک دولت مستقل فلسطینی به پایان نخواهد رسید و این مسئله که این دولت در چه محدوده جغرافیائی و پایتخت آن چه شهری خواهد بود، بخشی از دغدغه تیم بایدن را تشکیل می‌دهد.» به گفته وی حتی اگر دولتی تحت عنوان فلسطین نیز تشکیل شود این دولت فاقد ابزارهای دفاعی و نظامی خواهد بود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با تأکید بر این موضوع که بایدن اعتقاد دارد که روند مذاکرات بین فلسطین و اسرائیل باید از سر گرفته شود و طرفین به یک دیدگاه مشترکی برای آینده فلسطین برسند، گفت: «شاید مرگ ناگهانی صائب عریقات، گفتگوکننده ارشد فلسطینی در یکی از بیمارستان‌های اسرائیل آن‌هم یک هفته پس از پیروزی جو بایدن بی‌ارتباط با رویکرد بایدن در خصوص ضرورت تشکیل دولت مستقل فلسطینی نیست.»

صائب عریقات «65 ساله» از سال 1993 و هم‌زمان با امضاء توافقنامه اسلو بین جنبش فتح و رژیم صهیونیستی ریاست تیم مذاکره‌کننده فلسطینی را به عهده داشت و شدیداً بر مواضع خود برای تشکیل دولت فلسطینی پا‌فشاری می‌کرد.

هانی‌زاده با بیان این‌که موضوع دیگری که موردتوجه بایدن و تیم وی خواهد بود مسئله عربستان است، گفت: «قطعاً این کشور با روی کار آمدن بایدن جایگاه خود را در منطقه و جهان از دست خواهد داد و در آینده با یک سلسله تغییرات دراماتیک مواجه خواهد شد.» وی افزود: «عربستان در طول 4 سال گذشته به دلیل همراهی با سیاست‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری شکست‌خورده آمریکا، نقشی کاملا تخریبی در رخدادهای منطقه ایفا کرد. پرداخت میلیاردها دلار به ترامپ، قتل دردناک جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار برجسته سعودی، جنگ علیه ملت بی‌دفاع یمن و موضوع حقوق بشر بخشی از پرونده‌هایی هستند که در مدار توجه تیم بایدن قرار خواهد گرفت.»

به گفته هانی‌زاده، اعتقاد بایدن این است که محمد بن سلمان که اکنون به دلیل قتل جمال خاشقچی تحت تعقیب دادگاه فدرال آمریکا قرار دارد شایسته رهبری کشور عربستان نیست. لذا بایدن بارها در جریان مبارزات انتخاباتی خود از نقش تخریبی عربستان به‌شدت انتقاد کرده بود. رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا اعتقاد دارد که محمد بن سلمان باید از قدرت کناره‌گیری و جای خود را به ولیعهد سابق محمد بن نایف بدهد.

این کارشناس با توجه به این مسائل تأکید کرد: «بنابراین تغییرات اساسی در پیکره حاکمیت رژیم آل‌سعود در طول یک‌سال آینده روی خواهد داد و به همین دلیل بن سلمان به شدت تلاش دارد تا به صورتی آبرومندانه از باتلاق یمن خارج شود.»

هانی‌زاده ترکیه را یکی دیگر از کشورهایی عنوان کرد که پس از ورود بایدن به کاخ سفید دچار انزوای سیاسی خواهد شد و گفت که ازاین‌رو ترکیه شرایط مناسبی نخواهد داشت.

وی توضیح‌ داد: «سیاست بایدن اعمال حداکثری فشار بر دولت رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه خواهد بود؛ لذا از نگاه بایدن این کشور باید ارتباط خود را با تروریست‌های سوریه قطع و از این کشور خارج شود و در بحران لیبی نیز مداخله نکند.»

این کارشناس به افغانستان نیز اشاره کرد و گفت: «در مورد افغانستان به نظر می‌رسد که جو بایدن خیلی به توافقنامه صلح بین دولت ترامپ و طالبان که در قطر به امضاء رسید پایبند نخواهد بود و تمایلی نیز به همکاری با طالبان نخواهد داشت. لذا طبیعی است که نیروهای آمریکا همچنان با هدف کنترل برخی کشورهای منطقه در افغانستان باقی خواهند ماند.»

در نهایت هانی‌زاده گفت: «در مورد عراق نیز جو بایدن تلاش خواهد کرد تا عراق به سه بخش کردنشین، شیعه‌نشین و سنی‌نشین تقسیم شود؛ زیرا بایدن زمانی که رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنا بود طرحی برای تقسیم عراق ارائه داد. اولین گامی که بایدن در مورد عراق برمی‌دارد احتمالاً تلاش برای زمینه‌سازی استقلال اقلیم کردستان است اما این امر قطعاً به دلیل مخالفت های داخلی عراق و مخالفت اغلب کشورهای منطقه و جهان در حد یک رؤیا برای بایدن باقی خواهد ماند.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *