جدیدترین مطالب

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

اکبر فیجانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: تنها یک گزینه متصور است و آن حمله اتمی محدود اما برق آسا به ایران است. اما، گرچه از رژیم نسل کش اسرائیل هر جنایتی بر می آید، با توجه به قدرت دفاعی و تهاجمی ایران و توان و همراهی گروه های مقاومت منطقه، و تبعات اقتصادی امنیتی آن برای جهان، در حالت عادی وقوع چنین اقدام خطرناکی بعید است. 

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

علی مفتح در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در بحث حمله به «اسرائیل» هم همین است! اول اینکه، ایران به خاک رژیم صهیونیستی حمله نکرده است. بحث در اینجا مربوط به سازمان ملل و حقوق بین الملل نیست. بحث در درجه اول اخلاقی و سیاسی است! رژیم صهیونیستی یک رژیم اشغالگر است که ادعای خاک دارد اما در واقعیت خاکی ندارد (چه برسد به عمق راهبردی)! اصلا حمله انتقام جویانه کشورمان هم هیچ حمله ای به اسرائیل یا خاک آن نبود چرا که اساسا موجودیتی با این مختصات و مشخصات وجود ندارد.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی

وزارت خزانه داری آمریکا در راستای ادامه سیاست‌های تحریمی خود علیه جمهوری اسلامی ایران، بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را به بهانه ایفای نقش در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپاد‌های ایرانی در جنگ اوکراین و روسیه تحریم کرد.

Loading

أحدث المقالات

حمله اسرائیل به کنسولگری ایران صلح منطقه را به خطر انداخت

سفیر و معاون نمایندگی پاکستان در سازمان ملل خواستار توقف ماشین جنگی اسرائیل در نسل‌کشی مردم غزه شد و افزود: تلاش رژیم اشغالگر اسرائیل برای گسترش جنگ غزه به ویژه تجاوز به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، صلح منطقه‌ را تهدید کرده است.

وزیر اسرائیلی: کل غزه را نابود کنید

وزیر دارایی رژیم اسرائیل از موساد خواست که تمام سران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را ترور کند و ارتش اسرائیل نیز غزه را به طور کامل ویران کند.

اردوغان وارد بغداد شد

خبرگزاری رسمی عراق (واع) گزارش داد، اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه وارد بغداد شده است.

افزایش شمار بازداشت‌ها در کرانه باختری به ۸ هزار و ۴۲۵ نفر از ۷ اکتبر

ارتش اسرائیل از شامگاه گذشته -یکشنبه- تا بامداد امروز‌ ۲۵ فلسطینی دیگر را دستگیر کرد و بر این اساس شمار بازداشت‌ها در کرانه باختری اشغالی از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون به ۸ هزار و ۴۲۵ نفر افزایش یافته است.

Loading

اهداف راهبردی و خطرناک عربستان برای خرید زمین در عراق

۱۳۹۹/۰۸/۱۸ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: برخی از جریان‌های درون حاکمیت عراق به دلیل رویکردهای پان‌عربیستی اقبال زیادی به طرح عربستان برای بازسازی کشاورزی عراق نشان دادند، اما این امر می‌تواند به فروپاشی تدریجی عراق منجر شود.

حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی، با اشاره به تلاش‌های اخیر عربستان برای خرید زمین در عراق گفت: مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق با اقدام اخیر خود در واگذاری زمین به عربستان سعودی که البته با واکنش‌های گسترده‌ای در داخل این کشور مواجه شده، در تلاش است تا از دایره اعتقادی خارج و به سمت دایره قومیت‌گرایی ورود پیدا کند؛ درحالی‌که جریان‌های سیاسی و فراکسیون‌های پارلمانی مخالف این رویکرد هستند و به همین دلیل الکاظمی نخواهد توانست پای عربستان را به عراق باز کند.

هانی زاده در ادامه افزود: درواقع دولت مصطفی الکاظمی که بر عنصر عربیت در سیاست خارجی اهمیت می‌دهد، در راستای تقویت روابط با ریاض گام برمی‌دارد و ازآنجایی‌که عراق با مشکلات اقتصادی مواجه است، تلاش می‌کند از توانمندی اقتصادی عربستان بهره گیرد.

هانی زاده‌ با اشاره به اینکه تجربه نشان داده عربستان سعودی هر کجا در یک کشور عربی مخصوصاً کشوری که دارای مذهب و رویکرد سیاسی مشخصی است، ورود پیدا کند، موجب بروز جنگ طایفه‌ای و فتنه در آن کشور می‌شود، تأکید کرد: «عربستان سعودی پس از سال 2003 و سرنگونی رژیم سابق عراق تلاش کرد تا در این کشور حضور معنوی و فیزیکی خود را تثبیت کند ولی به دلیل هوشمندی مقامات سابق عراق به‌ویژه مراجع تقلید، عربستان نتوانست حضور خود را در این کشور تقویت کند.»

وی به تلاش‌هایی در این رابطه نیز اشاره کرد و گفت: «سفارت عربستان و کنسولگری این کشور در بصره از رهگذر رویکردهای طایفه‌گری تلاش کرد تا بین شیعه و سنی اختلاف ایجاد کند اما با شکست مواجه شد. همچنین در طول سه سال اخیر عربستان سعودی با کمک برخی عوامل داخلی خود به ایجاد شورش‌های خیابانی و تحریک جوانان عراقی اقدام کرد تا بتواند از رهگذر شکاف طایفه‌ای مانع از نفوذ معنوی ایران در این کشور شود.»

هانی‌زاده معتقد است که اکنون عربستان سعودی به بهانه کشاورزی و کمک به بازسازی کشاورزی عراق تلاش می‌کند تا حضور فیزیکی خود را در این کشور تقویت کند که در این صورت به بهانه بهره‌گیری از فناوری‌های رژیم صهیونیستی در امر کشاورزی، پای این رژیم را نیز می‌تواند به عراق باز کند.

وی در رابطه با واکنش مقامات و جریان‌های عراقی نسبت به این مسئله گفت: «متأسفانه برخی از جریان‌های درون حاکمیت عراق به دلیل رویکردهای پان‌عربیستی نسبت به طرح عربستان برای بازسازی کشاورزی عراق اقبال زیادی از خود نشان دادند؛ اما این امر می‌تواند به فروپاشی تدریجی عراق منجر شود؛ زیرا هدف ریاض از حضور در این کشور بسترسازی برای تجزیه عراق است. عربستان سعودی دارای زمین‌های وسیعی است و اگر قادر به احیای کشاورزی منطقه است در درجه اول باید از کشور خود شروع کند و نه از عراق.»

این کارشناس مسائل خاورمیانه در خصوص اهداف ضدایرانی عربستان و یا اقداماتش در رقابت با ایران نیز توضیح داد: «عربستان سعودی از هر ابزاری برای کاهش نفوذ ایران و تقویت جریان‌های ضدایرانی در عراق استفاده می‌کند. به همین دلیل تلاش ریاض برای حضور در عراق با دو هدف عمده صورت می‌گیرد؛ نخست ایجاد شکاف بین طوایف عراق و کشاندن پای رژیم صهیونیستی به این کشور؛ دوم کاهش نفوذ ایران در عراق که البته عربستان به دلیل هوشمندی جریان‌های سیاسی و فراکسیون‌های شیعه عراق هرگز نخواهد توانست به اهداف خود در عراق دست یابد.»

درنهایت با وجودیکه برخی از منفعت‌های اقتصادی این طرح ریاض برای عراق سخن می‌گویند اما هانی‌زاده تأکید کرد که عربستان خیلی به دنبال منافع اقتصادی نیست و صرفاً اهداف استراتژیک و راهبردی را در عراق دنبال می‌کند؛ زیرا پروژه‌های کشاورزی قطعاً در کوتاه‌مدت پاسخ نخواهد داد و موضوع احیای کشاورزی عراق یک موضوع انحرافی است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *