جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

آخرین عکس هیتلر در خرابی‌های برلین

در چنین روزی سال ۱۹۴۵ ، دقیقا در روز هایی که آلمان نازی آخرین نفس های خود را می‌کشید هیتلر برای مدت کوتاهی از پناهگاه خود در زیر آواره های برلین به بیرون می آید.

آخرین عکس هیتلر در خرابی‌های برلین

در چنین روزی سال ۱۹۴۵ ، دقیقا در روز هایی که آلمان نازی آخرین نفس های خود را می‌کشید هیتلر برای مدت کوتاهی از پناهگاه خود در زیر آواره های برلین به بیرون می آید.

Loading

سهم چین در رشد اقتصاد جهانی و آثار راهبردی آن

۱۳۹۹/۰۸/۰۴ | اقتصادی, خبر تاپ, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اقتصاد بین‌الملل با اشاره به آثار رقابت کلان چین و آمریکا بر اقتصاد و سیاست جهانی، گفت: در آینده نظام سیاسی – اقتصادی جهان ما شاهد جنگ سرد جدیدی هستیم و شرق و غرب متفاوتی در حال شکل گیری در مقابل هم هستند. این روند آغاز شده است، اما اینکه چقدر طول می‌کشد قابل پیش بینی نیست.

عطا بهرامی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به پیش بینی صندوق بین‌المللی پول درباره رشد تولید ناخالص داخلی چین با وجود کاهش تولید ناخالص داخلی جهان، خاطرنشان کرد: رشد اقتصادی را که چینی‌ها می‌توانند با وجود تبعات همه گیری کرونا در دنیا به دست بیاورند، می‌توان از منظر تفاوت‌ها در نظام سیاسی چین و غرب هم بررسی کرد. آنچه چینی‌ها می‌توانند انجام می‌دهند و غربی‌ها نمی‌توانند، ریشه در نظام سیاسی آن‌ها هم دارد.

وی با بیان اینکه نظام سیاسی چین نظامی تک حزبی و متصلب است و با تحمیل هزینه‌های اجتماعی به مردم می‌تواند بسیار سریع به رشد اقتصاد کلان برگردد، افزود: اقتصادهای غربی نمی‌توانند این کار را انجام دهند چرا که هزینه تامین اجتماعی در غرب اگر چه نسبت به گذشته کمتر شده و به سمت لیبرالی شدن حرکت کرده اند، اما باز هم بسیار بالا است و چینی‌ها این تعهدات را به مردمشان نمی‌دهند.

این تحلیلگر اقتصاد بین‌الملل گفت: شیوع کرونا و تبعات ناشی از آن هزینه‌های کلانی را به اقتصاد کشورها تحمیل کرد تا جایی که سال 2020 بدترین سالی شد که اقتصاد جهانی از دهه 1930 و زمان رکود بزرگ اقتصادی در جهان تا کنون تجربه کرده است. کشورهای غربی با چاپ پول هزینه‌های اقتصادی کرونا را جبران می‌کنند، اما چین این کار را انجام نداد و بیکاری‌ها را پذیرفت، چرا که به هر حال خود را متعهد نمی‌بیند برای مردم این زیان‌ها را جبران کند، اما در ازای آن این چابکی را دارد که فاصله رشد اقتصادی‌شان را با کشورهای دیگر کمتر کند.

بهرامی اضافه کرد: تضعیف یوآن هم در این مسیر بسیار موثر بوده و رقابت پذیری را، حتی در برابر آمریکا که تعرفه‌های زیادی را بر کالاهای چینی وضع کرد، حفظ کرده است. از این جهت چینی‌ها خیلی سریع‌تر می‌توانند به رشد برگردند.

 

دامنه دار شدن تبعات کرونا در اقتصادهای کشورهای غربی

این کارشناس مسائل اقتصاد سیاسی با تاکید بر اینکه تبعات همه گیری کرونا حداقل تا دو سال ادامه دارد و رشد اقتصاد کشورهای غربی به این سرعت مجددا احیا نمی‌شود، گفت: بسیاری از شرکت‌ها که در لبه ورشکستگی بودند، ورشکست شدند و عملا باید با یکسری حمایت‌ها بتوانند کار خود را از سر بگیرند. تبعات کرونا در اقتصادهای کشورهای غربی بسیار دامنه دار است و به نظر بعید می‌رسد که حتی در دو سال آینده هم بتوانند خود را احیا کنند چرا که کرونا هنوز تمام نشده و امکان دارد تا چند سال درگیر تبعات این همه‌گیری باشند.

وی در رابطه با پیامدهای رشد مثبت اقتصاد چین در شرایطی که اقتصاد دنیا درگیر مشکلات ناشی از کرونا است، اظهار داشت: چین سال آینده عملا به لحاظ حجمی به اقتصاد اول دنیا تبدیل خواهد شد. گرچه آمریکا به لحاظ کیفیت خود را برتر می‌داند، اما از نظر تولید ناخالص داخلی چین از آمریکا پیش می‌افتد و این چالشی بسیار سنگین برای آمریکا است. چرا که آن‌ها حدود 80 سال است که اقتصاد اول دنیا بودند و اکنون در حال از دست دادن این جایگاه هستند.

بهرامی ضمن اشاره به چالش‌های اقتصادی پیشی گرفتن چین برای مقامات آمریکا، ابعاد سیاسی آن را نیز متعدد عنوان کرد و توضیح داد: در این شرایط برخی از اقمار آمریکا هم به سمت چین می‌چرخند و از این جهت در وزن کشی سیاسی جهانی هم اتفاقات جدیدی رخ خواهد داد. کمااینکه سیاستی که چینی‌ها در سال‌های اخیر در پیش گرفتند که به راحتی قطعنامه‌ها را وتو می‌کنند و ترسی از آمریکایی‌ها ندارند ریشه در این پشتوانه اقتصادی دارد که با جمعیت زیاد و توان هسته‌ای تکمیل شده است.

وی با اشاره به تشدید تنش‌ها میان چین و آمریکا و تلاش آمریکا برای کاهش سرعت رشد چین، افزود: در واقع در عرصه بین‌المللی صف کشی جدیدی شکل گرفته و چین عملا از سیاست سکوت در سیاست خارجی اش دست کشیده است. آمریکایی‌ها هم متوجه شده‌اند که ادامه این روند به معنای سقوط آمریکا است و می‌خواهند مانع آن شوند. به همین دلیل رقابت تسلیحاتی‌ای ایجاد کردند که مانع رشد چین شوند تا چین هزینه‌هایی صرف تولید سلاح کند.

بهرامی ادامه داد: اما چینی‌ها با تقویت سازمان همکاری‌های شانگهای تلاش کردند بلوکی در مقابل ناتو ایجاد کنند. در خاورمیانه نیز به دنبال ایجاد صف بندی‌هایی علیه آمریکا هستند. در واقع چینی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که یا باید به تجزیه تن دهند یا اینکه رقابت کنند. سیاستی که آمریکا در رابطه با اویغورها راه انداخته‌اند نشان می‌دهد کاملا به دنبال تجزیه چین هستند و می‌خواهند تبتی‌ها و اویغورها را مقابل دولت مرکزی قرار دهند.

 

آثار رقابت کلان چین و آمریکا بر اقتصاد و سیاست جهانی

این کارشناس مسائل اقتصاد سیاسی با بیان اینکه آمریکا با خروج سرمایه‌های خود از چین و هدایت آن‌ها به سمت هند به دنبال ایجاد رقابت منطقه‌ای هند و چین است و چینی‌ها این مسئله را متوجه هستند، گفت: طبیعتا رقابت کلان چین و آمریکا بر اقتصاد همه کشورها و چهره ائتلاف‌های سیاسی تأثیر خواهد گذاشت. همان طور که شاهد هستیم پاکستان تلاش می‌کند به سمت چین برود و هندی‌ها کاملا به سمت آمریکا رفته‌اند. در سوی دیگر هم چین و روسیه اتحادی تشکیل داده‌اند.

وی تاکید کرد: در آینده نظام سیاسی – اقتصادی جهان ما شاهد جنگ سرد جدیدی هستیم که مانند دوره کمونیستی و سرمایه داری ایدئولوژیک نیست؛ اما کاملا مبنای امنیتی دارد و شرق و غرب جدیدی در حال شکل گیری در مقابل هم هستند. این روند کاملا شکل گرفته و آغاز شده است و اینکه چقدر طول می‌کشد قابل پیش بینی نیست، جنگ سرد هفتاد سال طول کشید و اکنون نیز ما در درون این روند هستیم.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *