جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

سونامی دیوان بین‌المللی کیفری در سرزمین‌های اشغالی

تهران-ایرنا- منابع خبری رژیم صهیونیستی صدور احتمالی احکام بازداشت تعدادی از سران سیاسی و نظامی این رژیم از سوی دیوان بین المللی کیفری به خاطر جنایت در نوار غزه را به منزله سونامی دانستند که سرزمین‌های اشغالی را درخواهد نوردید.

Loading

ایران و انزوای آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد

۱۳۹۹/۰۷/۰۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه آمریکا در کارزار علیه ایران کاملاً تنها و منزوی است، گفت: ایران به‌جای اینکه خود به تقابل مستقیم با آمریکا بپردازد عملاً جامعه جهانی را به مقابله با آمریکا برانگیخت و تاکنون آمریکا بازنده این تقابل بوده است.

سید رضا میرطاهر در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به برگزاری هفتاد و پنجمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل و بیان دیدگاه‌های سران و مقامات کشورها در آن به‌صورت مجازی، خاطرنشان کرد: نکته مهمی که در سخنرانی آقای گوترش، دبیرکل سازمان ملل و همچنین برخی مقامات و روسای کشورها این بود که آن‌ها صراحتا ضمن مخالفت با خواسته و ادعای آمریکا در زمینه بازگشت خودکار تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، حمایت قاطع خود را از توافق هسته‌ای ابراز کردند.

وی با اشاره موضوعات مطرح‌شده در برخی از این سخنرانی‌ها، افزود: امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، صراحتا ضمن تأکید بر حفظ برجام، با ادعای آمریکا درباره بازگشت خودکار تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران در چارچوب «مکانیسم ماشه» مخالفت کرد. ضمن اینکه آقای اردوغان هم به‌صراحت به دفاع از برجام برخاست و آن را توافقی مهم در راستای حفظ صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی تلقی کرده است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شاهد هستیم که برخی دیگر از مقامات کشورها هم رویکرد مشابهی را دراین‌باره ابراز کرده‌اند. این در حالی است که ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در سخنرانی خود صراحتاً بار دیگر برجام را بدترین توافق نامید و ادعا کرد اقدامات آمریکا در راستای مقابله با ایران باعث شده روند صلح در غرب آسیا هم پیشرفت کند!

میرطاهر با اشاره به اظهارات حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، در به کار بردن اصطلاح «انزوای حداکثری آمریکا» ادامه داد: به‌رغم اینکه آمریکا 20 سپتامبر ادعا کرد که تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران بازگشته و حتی به تهدید این سازمان و کشورهای عضو آن در رابطه با عدم رعایت این تحریم‌ها علیه ایران پرداخت؛ اما هیچ کشوری جز متحدان منطقه‌ای آمریکا، خصوصاً در خود شورای امنیت، جز جمهوری دومینیکن که کشوری ذره‌ای و تابع آمریکا است، این ادعا را نپذیرفته است.

 

انزوای آمریکا در کارزار فشار حداکثری علیه ایران

وی با بیان اینکه اگر به‌صورت بی‌طرفانه هم قضاوت کنیم باید گفت آمریکا در کارزار فشار حداکثری علیه ایران و اقدامات ضد ایرانی خود که جدیدترین نمود آن ادعای بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران است، کاملاً تنها و منزوی است، اضافه کرد: بنابراین آمریکا خود را ناچار می‌بیند که بار دیگر از سیاست زور و اعمال قدرت نیمه سخت، یعنی تحریم‌های اقتصادی استفاده کند و دیگر کشورها را به‌صراحت تهدید کند که اگر با خواسته ضد ایرانی واشنگتن موافقت نکنند آن‌ها را هم مورد تحریم قرار خواهد داد.

میرطاهر توضیح داد: آمریکا از موقعیت دلار در نظام مالی بین‌المللی و اینکه بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا است، کاملاً در راستای پیشبرد اهداف سیاست خارجی خود سوءاستفاده می‌کند و با استفاده از ابزار فشار اقتصادی و تحریم‌ها همواره قصد دارد دیگر کشورها را به تمکین از خواسته‌های خود وادارد؛ اما به دلیل اینکه برجام، به‌خصوص از دیدگاه اروپایی‌ها، توافقی نمونه در راستای حفظ صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی محسوب می‌شود و مهم‌تر اینکه به دلیل اجرای تعهدات ایران، غربی‌ها هیچ بهانه‌ای برای حمایت از ادعای آمریکا ندارند، نمی‌توانند آن را نادیده بگیرند.

 

تاکنون آمریکا بازنده تقابل برجامی با ایران بوده است

وی با اشاره به ادعای اجرایی شدن مکانیسم ماشه و بازگشت خودکار تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران از سوی آمریکا، تأکید کرد: هدف آمریکایی‌ها این بود که ایران را در موضعی انفعالی قرار داده و وادار کنند از برجام به‌صورت رسمی خارج شود و از دیدگاه خودشان جبهه واحد جهانی علیه ایران شکل دهند. لیکن ایران در این زمینه با هوشیاری و سنجیدگی اقدام کرد. ایران به‌جای اینکه خود به تقابل مستقیم با آمریکا بپردازد عملاً جامعه جهانی را به مقابله با آمریکا برانگیخت و تاکنون آمریکا بازنده این تقابل بوده است.

 

آمریکا شورای امنیت را وارد تنش‌های بی‌سابقه کرده است

میرطاهر ادامه داد: تقابل شورای امنیت و آمریکا در این حوزه کماکان ادامه پیدا خواهد کرد و اتفاقاً کارشناسان و تحلیلگران آمریکایی این هشدار را داده‌اند که آمریکا شورای امنیت را وارد مرحله‌ای بی‌سابقه از تنش‌ها می‌کند که مسلماً به نفع هیچ کشوری، حتی به نفع خود آمریکا نیست؛ چراکه وقتی صلاحیت شورای امنیت از جانب آمریکا زیر سؤال برود، آن‌هم به دلیل یک بحث موردی، مسلماً این مسئله در موارد دیگر هم که نفع آمریکا در استفاده از شورای امنیت باشد باعث دشواری‌های زیادی برای آمریکا خواهد شد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با تأکید بر اینکه اگرچه به‌ظاهر تحریم‌ها علیه ایران تشدید می‌شود اما در باطن چیزی تغییر نمی‌کند افزود: عملاً آمریکایی‌ها از دو سال و نیم پیش در چارچوب کارزار فشار حداکثری عملاً هرگونه تحریمی که می‌توانستند علیه ایران اجرا کرده‌اند.

میرطاهر افزود: اهمیت آن برای آمریکایی‌ها ازاین‌جهت است که آن‌ها خواهان تداوم تحریم تسلیحاتی ایران هستند و فرمان اجرایی ترامپ هم با این هدف صورت گرفته که بعد از 18 اکتبر باز هم کشورها و شرکت‌ها از انجام این‌گونه معاملات با ایران به دلیل هراس از تحریم‌های ثانویه آمریکا خودداری کنند.

وی درعین‌حال در رابطه با چشم‌انداز این اقدامات آمریکا نیز گفت: روسیه که بعد از آمریکا از فروشندگان اصلی تسلیحات در عرصه جهانی است، صراحتاً اعلام کرده که اعتنایی به‌نظام جدید تحریمی آمریکا ندارد؛ بنابراین اگر ایران قصد خرید سلاح از آن‌ها را داشته باشد روس‌ها مخالفتی در این زمینه نخواهند کرد. به همین ترتیب در مورد سایر کشورها هم ممکن است شرایط مشابهی حکم‌فرما باشد.

به اعتقاد میر طاهر؛ حداقل در عرصه نظری و با توجه به مواضع اعلامی، کشورها و نهادهای بین‌المللی هیچ‌کدام از ادعاهای آمریکا را نپذیرفته‌اند اما در عرصه عملی مخالفت با خواست آمریکا بستگی به توان تک‌تک این کشورها و یا نهادهای بین‌المللی در مقابله با تحریم‌های ادعایی آمریکا دارد و مسلماً هر کشوری که مستقل تر و قدرتمندتر باشد بیشتر می‌تواند به این تحریم‌ها بی‌اعتنایی کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *