جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

حساب‌وکتاب اسرائیلی‌ها را به هم ریخت

حساب‌وکتاب اسرائیلی‌ها را به هم ریخت

سید محمدکاظم سجادپور در یادداشتی می نویسد: یکی از شگفت‌انگیزترین پی‌آمدهای بحران غزه و کشتار بیش از سی هزار فلسطینی، تظاهرات گسترده در دانشگاه‌های آمریکا توسط دانشجویان و اعضای هیات علمی در حمایت از مردم فلسطین، لزوم برقراری آتش بس و پایان دادن به جنایت‌های رژیم صهیونیستی است.

معادله زندگی در برابر مرگ

منطقه الفالوجه در شمال غزه گرچه با حمله زمینی نظامیان رژیم اشغالگر ویران شده، اما فلسطینیان خطر زندگی در این منطقه را بر رنج آوارگی به جان خریدند.

عذرخواهی رسمی ناشر هندی بابت اقدام توهین‌آمیز به امام (ره)

«انتشارات بین‌الملل آکوبر» هند در بیانیه‌ای رسمی به زبان‌های انگلیسی و فارسی، بابت عنوان گذاری توهین‌آمیز به بنیانگذار انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) در یکی از کتاب‌های درسی منتشر شده توسط این انتشارات عذرخواهی کرد.

انتقاد سناتور دموکرات از نحوه نظارت دولت بایدن بر کاربرد تسلیحات آمریکایی در غزه

تهران- ایرنا- خبرگزاری رویترز نوشت که یکی از سناتورهای دموکرات کنگره با انتشار بیانیه ای عملکرد دولت بایدن در ارزیابی نحوه کاربرد سلاح های آمریکایی به وسیله رژیم صهیونیستی را زیر سوال برد.

روایت الجزیره؛ تکرار رسوایی آمریکا در زندان ابوغریب، این‌بار توسط سربازان صهیونیستی در غزه

تهران-ایرنا- شبکه خبری الجزیره نوشت: بدرفتاری سربازان رژیم اسرائیل با زندانیان فلسطینی در غزه یادآور رسوایی آمریکا در زندان ابوغریب است و با حمایت و تامین مالی همان دولتی انجام می‌شود که با شکنجه زندانیان عراقی، جهان را شوکه کرد.

نخست‌وزیر اسپانیا استعفا نمی‌دهد

تهران- ایرنا- «پدرو سانچز» نخست وزیر اسپانیا پس از ۵ روز تامل در مواجهه با کارزار «آزار و اذیت» احزاب و رسانه‌های جناح راست و راست افراطی علیه او و همسرش، از تصمیم خود برای ادامه رهبری قوه مجریه «با قدرت بیشتر» خبر داد.

Loading

رویکرد واقع‌بینانه مسکو در مقابل رویکرد مخرب آمریکا نسبت به ایران

۱۳۹۹/۰۷/۰۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه روسیه هم به این نتیجه رسیده که آمریکا نوعی یاغی‌گری بین‌المللی محض را دنبال می‌کند و تمام هنجارهای دنیا را به هم می‌زند، گفت: روسیه و ایران در شرایط فعلی منافع یکدیگر را به‌خوبی درک کرده و شناخته‌اند و دو طرف به منافع هم احترام می‌گذارند که این امر ضامن تداوم همکاری‌ها خواهد بود.

حسن بهشتی پور در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به رویکرد واقع‌بینانه مسکو و رویکرد مخرب واشنگتن در قبال برجام، خاطرنشان کرد: روابط ایران و روسیه را باید در سه بعد کلی دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی بررسی کرد. روابط ایران و روسیه حداقل از دور سوم ریاست جمهوری پوتین به نحو آشکاری رو به گسترش رفت و در دور چهارم ریاست جمهوری او ابعاد مختلفی پیدا کرد.

وی با بیان اینکه همکاری‌های منطقه‌ای بخشی از علت نزدیک شدن دیدگاه روسیه به ایران است، موفق‌ترین این همکاری را در سوریه عنوان کرد و افزود: دو کشور به کمک هم توانستند بحران بزرگی را در سوریه به نام داعش حل و با نیروهای تروریستی که در آنجا فعال بودند برخورد کنند. اینکه یک همکاری دوجانبه به همکاری منطقه‌ای تبدیل شود بسیار مهم است.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل موضوع برجام و مسائل آن را به دلیل مشارکت شش قدرت، بین‌المللی دانست و گفت: به‌موازات همکاری همه‌جانبه ایران با آژانس، گردش روسیه به سمت ایران بیشتر و بیشتر شد. این مسئله به روسیه و چین کمک کرد که بتوانند از مواضع ایران با قاطعیت دفاع کنند. به‌موازات آن روسیه سعی کرد مواضع بین‌المللی‌اش را به‌خصوص در برجام به ایران نزدیک و نزدیک‌تر کند و نقش مهمی در جلوگیری از تصویب دو قطعنامه ضد ایرانی ایفا کند.

بهشتی پور با تأکید بر اینکه اتخاذ این مواضع به نفع روسیه هم بود، ادامه داد: روسیه می‌خواهد با یکجانبه‌گرایی آمریکا مقابله کند و نشان دهد دوره‌ای که بخواهد آمریکا به اراده‌ای خود هر موضوعی را به جامعه بین‌الملل تحمیل کند به پایان رسیده است و رئیس‌جمهور آمریکا نمی‌تواند با اختیارات خود، قوانین بین‌المللی را به نفع خود تفسیر و مهم‌تر از آن اجرا کند!

 

موضع سازنده روسیه در رابطه حاصل ایران با سال‌ها تلاش مشترک

وی با اشاره به مواضع وزیر خارجه روسیه در انتقاد از اقدامات آمریکا علیه ایران در منطقه و اینکه این رویکرد بی چشم‌انداز و ناامیدکننده، منتهی به بن‌بست می‌شود، گفت: اگر شاهد موضع قاطع آقای لاوروف هستیم، این رویکرد به چندین سال کاری که در روابط ایران و روسیه انجام‌شده است برمی‌گردد. روسیه و ایران گام‌به‌گام در این سال‌ها جلو رفته‌اند و موانع روابطشان را یکی‌یکی برطرف کرده‌اند.

بهشتی پور درعین‌حال این رابطه را به لحاظ اقتصادی موفق ندانست و اضافه کرد: متأسفانه هنوز روابط ایران و روسیه در موضوع اقتصادی با آنچه باید باشد خیلی فاصله دارد؛ اما دو کشور در زمینه همکاری‌های امنیتی، دیپلماتیک و سیاسی به‌خوبی پیش رفته و توانسته‌اند در این زمینه هماهنگی بیشتری نسبت به گذشته داشته باشند؛ اما این به معنا نیست که همه مشکلات حل شده است. به‌هرحال اختلاف‌نظرهایی هم هنوز وجود دارد که می تواند با تلاش مشترک مرتفع شود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: مهم این است که روسیه و چین در رابطه با ایران شاهد بودند این کشور در صحنه بین‌المللی برای شفاف بودن سیاست‌هایش و متعهد ماندن در چارچوب برجام تلاش کرد؛ بنابراین این تغییر نگاه دو کشور به‌تدریج رخ داد و به سمت همکاری‌های بسیار نزدیک رفتند که بعضی علاقه‌مند هستند نام آن را همکاری‌های استراتژیک بگذارند اما معتقدم هنوز روابط به این سطح نرسیده است و در حال حرکت به سمت آن هستند.

وی با اظهارات وزیر خارجه روسیه در رابطه با موثر نبودن تحریمها علیه ایران، ادامه داد: از سال 2014 روسیه از طرف آمریکا و اروپا با تحریم‌های متعددی روبرو شد و امروز همزادپنداری بیشتری با ایران دارد و موضع تندتری در قبال تحریم‌ها می‌گیرد. آقای لاوروف حتی پیشنهاد میانجی‌گری میان ایران و آمریکا را هم مطرح کرده است که به نظر می‌رسد فعلاً شرایط به علت تداوم سیاست خصمانه آمریکا مهیا نیست.

بهشتی پور تأکید کرد: درهرصورت روسیه در سیاست فعلی‌اش کاملاً جدی به نظر می رسد. باید در نظر داشت در اینجا بحث منافع روسیه هم مطرح هست. در شرایط فعلی منافع روسیه هم در تعارض با منافع آمریکا و در همکاری با ایران است. منافع آن‌ها هم ایجاب می‌کند با یکجانبه‌گرایی آمریکا مقابله کنند. این مسئله فقط در رابطه با برجام نیست.

 

ازنظر روسیه هم آمریکا یاغی‌گری بین‌المللی محض را دنبال می‌کند

وی با اشاره به اقدامات آمریکا در خروج یکجانبه از معاهدات و پیمانهای بین‌المللی، گفت: روسیه هم به این نتیجه رسیده که آمریکا نوعی یاغی‌گری بین‌المللی محض را دنبال می‌کند و تمام هنجارهای دنیا را به هم می‌زند. آن‌ها می‌دانند که باید آمریکا را مهار کنند. حتی اروپا هم به‌عنوان متحد آمریکا در مقابل آن ایستاده‌اند. بیانیه وزرای خارجه آلمان، فرانسه و انگلیس کاملاً نشان می‌دهد که باسیاست یکجانبه گرایانه آمریکا مقابله می‌کنند و حتی به آن عمل هم نکنند صدور چنین بیانیه‌ای اقدام مهمی علیه آمریکا است.

 

شناخت و درک بهتر روسیه و ایران از منافع مشترک

بهشتی پور اضافه کرد: روسیه و ایران در شرایط فعلی منافع یکدیگر را به‌خوبی درک کرده و شناخته‌اند و دو طرف به منافع هم احترام می‌گذارند که این امر ضامن تداوم همکاری‌ها خواهد بود، ولو اینکه با هم در مواردی اختلاف‌نظر دارند. دو کشور چندین سال است که با هم کارهای مشترک موفق داشته‌اند. در واقع راز تداوم همکاری‌های روسیه و ایران این است که دو طرف منافع هم را شناخته و به هم احترام گذاشته‌اند و توانسته‌اند علیه یکجانبه‌گرایی آمریکا سیاست‌های درستی را در سطح منطقه اتخاذ کنند و به نتایج مثبتی هم دست پیدا کرده‌اند؛ حتی اگر روابط روسیه و آمریکا در آینده بهتر شود هیچ تعارضی با همکاری‌های راهبردی که با ایران در آینده در حال شکل گرفتن است، ندارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *