جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

پروژه نیروگاه برق آبی “اومااویا” + داده نمایی

پروژه ای که اخیرا توسط مهندسان ایرانی در نزدیکی شهر کلمبو، پایتخت سریلانکا راه اندازی شده است، پروژه ای فوق العاده جالب و حتی منحصر به فرد است. جزئیات بیشتر در داده نمایی اسپوتنیک.

پروژه نیروگاه برق آبی “اومااویا” + داده نمایی

پروژه ای که اخیرا توسط مهندسان ایرانی در نزدیکی شهر کلمبو، پایتخت سریلانکا راه اندازی شده است، پروژه ای فوق العاده جالب و حتی منحصر به فرد است. جزئیات بیشتر در داده نمایی اسپوتنیک.

پروژه نیروگاه برق آبی “اومااویا” + داده نمایی

پروژه ای که اخیرا توسط مهندسان ایرانی در نزدیکی شهر کلمبو، پایتخت سریلانکا راه اندازی شده است، پروژه ای فوق العاده جالب و حتی منحصر به فرد است. جزئیات بیشتر در داده نمایی اسپوتنیک.

Loading

آشکارسازی روابط رژیم صهیونیستی با امارات و بحرین با هدف اجرای طرح معامله قرن

۱۳۹۹/۰۶/۲۴ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: آمریکا و رژیم صهیونیستی در اعمال فشار به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس برای عادی‌سازی روابط با این رژیم، مجموعه‌ای از اهداف شخصی و کوتاه‌مدت را دارند، ضمن اینکه در میان‌مدت به دنبال تثبیت حضور و در درازمدت در پی تغییر معادلات و تهاجم‌های مختلف با سازوکارهای متنوع اقتصادی و نظامی هستند.

سید هادی سید افقهی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اعلام عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی و بحرین از سوی رئیس‌جمهور آمریکا خاطرنشان کرد: باید به علل، انگیزه‌ها و اهداف این آشکارسازی روابط، بین بخشی از کشورهای حوزه جنوب خلیج‌فارس و رژیم صهیونیستی توجه کرد؛ چراکه در این رابطه هم اهداف شخصی ترامپ و نتانیاهو در انتخابات مطرح است و هم ابعاد منطقه‌ای و راهبردی.

وی با بیان اینکه ترامپ به‌دوراز اعلام و دخالت بحرینی‌ها و صهیونیست‌ها چنین رابطه‌ای را اعلام کرد که نشان می‌دهد مدیر و طراح پروژه او است و شاید او بیش از نتانیاهو به این دستاورد نیاز داشته باشد، افزود: آن‌ها به این مسئله امید بسته‌اند که این عادی‌سازی‌ها برایشان پیروزی‌هایی کسب کند؛ بنابراین این‌ها سناریوهایی از پیش طراحی‌شده است و کاملاً قابل پیش‌بینی بود که بحرین هم در این مسیر از امارات دنباله‌روی کند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا بابیان اینکه داماد و وزیر خارجه ترامپ به دوره‌گردی افتاده‌اند و به این کشورها سفر می‌کنند، گفت: آمریکا فشار کم‌سابقه‌ای به این کشورها وارد می‌کند و به آن‌ها گفته می‌شود که باید عادی‌سازی روابط با اسرائیل را اعلام کنید؛ چراکه ما به آن نیاز داریم و این‌یک دستور است! این‌گونه نیست که آن‌ها، اگرچه زمینه پذیرش این تحمیل و تحقیر را دارند از خود قدرت مقاومت چندانی داشته باشند، چراکه ترامپ آن‌ها را تهدید کرده بود که اگر ما یک هفته دست از حمایت شما بکشیم تاج‌وتختتان را از دست می‌دهید. او با چنین رویکرد و اطمینان خاطری فشار وارد و موفقیت هم‌کسب می‌کند.

سیدافقهی در تشریح ابعاد منطقه‌ای و راهبردی این اقدام بحرین، اظهار داشت: مطلع بودیم که برخی کشورهای حوزه خلیج‌فارس بویژه عربستان با رژیم صهیونیستی تعاملاتی داشتند و حتی اکنون نیز در برخی از این کشورها و قبل از اعلام عادی‌سازی روابط، نیروهای صهیونیستی به‌صورت پوششی و یا مستقیم حضور دارند و مرتب ملاقاتی میان مقامات این کشورها با مقامات رژیم صهیونیستی انجام می‌شود.

وی با اشاره به‌ضرورت توجه به زمان آشکارسازی این روابط، ادامه داد: آمریکایی‌ها احساس می‌کنند وضعیت محور مقاومت در منطقه روزبه‌روز توسعه‌یافته و منسجم‌تر می‌شود و نمی‌توانند این استحکام را مهار کنند. در خطای محاسباتی‌شان تصور می‌کردند عملیات تروریستی که منجر به شهادت سردار سلیمانی شد، شاید بتواند توازن اقتدار و بازدارندگی را به نفع خودشان تغییر دهد و بتوانند بعدازآن مدیریت مهار را در سطح منطقه و علیه محور مقاومت اعمال کنند، اما شاهد هستند که در عراق، سوریه، لبنان و یمن این مسئله نتوانست توازن بازدارندگی را مهار کند. آن‌ها در این شرایط احساس خطر کردند.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا افزود: در شرایط کنونی آن‌ها نیاز دوطرفه‌ای، هم از سوی کشورهای عربی و هم از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی، برای مهار مقاومت به رهبری ایران، احساس می‌کنند و به تصور خود فکر می‌کنند می‌توانند ائتلاف آشکاری در قالب مثلث نامقدس آمریکا – رژیم صهیونیستی – کشورهای حوزه جنوبی خلیج‌فارس علیه ایران ایجاد کنند.

وی با اشاره به اظهارات وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اینکه آنچه میان امارات و رژیم صهیونیستی بود عادی‌سازی نیست بلکه ائتلاف ضد ایرانی است، گفت: اماراتی‌ها دروغی گفتند که زود آشکار شد مبنی بر اینکه این اقدام ما تهدیدی علیه هیچ کشوری نیست! اما پمپئو عمداً هدف این اقدام را اعلام کرد. ترس و وحشت آن‌ها از نفوذ و اقتدار محور مقاومت و همچنین نگرانی برای از دست دادن تاج‌وتختشان هدف پشت پرده این عادی‌سازی‌ها است.

 

عادی‌سازی‌ها مقدمه‌ای برای اجرای دقیق معامله قرن

سیدافقهی بابیان اینکه این توافق هیچ امتیازی برای بحرین ندارد، همان‌طور که برای امارات هم نداشت، به اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه آن‌ها چشم طمع به نفت کشورهای عرب دارند و همچنین مخالفت اسرائیل با فروش سامانه اف.35 به امارات اشاره و اضافه کرد: این اقدامات مقدمه‌ای برای اجرای دقیق و موبه‌موی طرح معامله قرن است و برای حضور رژیم صهیونیستی در خلیج‌فارس در راستای مهار و محاصره محور مقاومت صورت می‌گیرد.

وی بابیان اینکه کارشناسان صهیونیستی گفته بودند که به دلیل معاملات بالای تجاری امارات و ایران و دور زدن تحریم‌ها به‌واسطه این کشور، عادی‌سازی‌ها را از امارات آغاز کردیم تا شاهرگ اقتصادی دو کشور را قطع کنیم، گفت: به عقیده این کارشناسان اسرائیلی، با تضعیف اقتصاد ایران، محور مقاومت ضعیف می‌شود و درنهایت با ایجاد این ائتلاف می‌توانند ضربه نهایی را به ایران و این محور وارد کنند. در این راستا اتفاقاتی را که در عراق و لبنان در حال وقوع است، باید پیوسته به هم و برای تضعیف محور مقاومت و نفوذ و قدرت اقتصادی ایران ارزیابی کرد تا بتوانند با اجرای طرح معامله قرن، مسئله فلسطین را خاتمه دهند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با تأکید براینکه فلسطین مسئله اول جهان اسلام است و دشمنان آن می‌خواهند زمینه‌ای برای از بین بردنش فراهم کنند تا رژیم صهیونیستی نفس راحتی بکشد و به ایده از نیل تا فرات خود برسد، ادامه داد: آن‌ها قطعاً نخواهند توانست این مسئله را از بین ببرند.

سیدافقهی همچنین به موضع اتحادیه عرب در قبال عادی‌سازی روابط امارات و رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: این کشورهای خائن و مزدور استعمار همواره عامل تفرقه، نفاق، سرکوب قیام‌ها و نابودی جنبش‌های آزادی‌بخش بوده‌اند. کسی نمی‌تواند منکر نقش عربستان سعودی در تضعیف مسئله فلسطین و جمال عبدالناصر شود. وابستگی این نظام‌ها به استکبار جهانی همواره ایجاد تفرقه، ناامنی و جنگ‌افروزی کرده است و نگذاشته‌اند منطقه روی آرامش را به خود ببیند.

 

تلاش برای ایجاد کمربند امنیتی – نظامی برای محاصره اقتصادی و جنگ روانی

وی با تأکید بر ضرورت هوشیاری محور مقاومت در مقابل این خدمات خائنانه نسبت به رژیم صهیونیستی و حضور نظامی آمریکا و همچنین خیانت اعراب به مسئله فلسطین، افزود: آن‌ها به دنبال این هستند که با تغییر چهره سیاسی منطقه و معادلات راهبردی، توازن بازدارندگی و قدرت و اقتدار را دگرگون کنند. این‌ها قطعاً تهدیدی برای ما است. آن‌ها صرفاً به دنبال برقراری روابط دوجانبه نیستند، بلکه می‌خواهند یک کمربند امنیتی – نظامی برای محاصره اقتصادی و جنگ روانی ایجاد کنند که به اهداف خود برسند.

سیدافقهی با اشاره به موج مخالفت‌ها در راستای محکوم کردن عادی‌سازی روابط بحرین و امارات با رژیم صهیونیستی، ادامه داد: محور مقاومت باید حرکت کند. شکل حرکت می‌تواند در قالب جنگ نرم و یا تحرکات اجتماعی، تظاهرات و تحریم کالاها باشد. اگر این اعتراض‌ها به‌خوبی مدیریت و پشتیبانی شده و به‌مرورزمان سرد نشود و باصلابت و ایمان به حقانیت مطالبات پیگیری شود، ابعاد این جنایت و پروژه خائنانه و خطرناک علیه فرهنگ، تاریخ و جغرافیای مردم این منطقه، افشا شود رفته‌رفته منجر به ظرفیت‌سازی، رأی سازی و تظاهرات و عصیان‌های مدنی می‌شود.

وی گفت: امروز سفیر رژیم صهیونیستی جرات حضور آشکار در مصر را ندارد؛ چراکه مردم حضور او را قبول نمی‌کنند. وجدان مردم کاملاً بانفوذ رژیم صهیونیستی و آمریکا مخالف است، اما باید روی این مسائل کار کرد و ضرر و خطر جدی این حضور را گفت. پتانسیل مردم بسیار بالاست، اما باید به‌خوبی مدیریت شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *