جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تنگسیری: آمریکایی‌ها دیگر جایی در خلیج فارس ندارند

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: ما در این خلیج فارس ماندگار هستیم، انگلیسی‌ها رفتند، آمریکایی‌ها هم خواهند رفت چرا که بیگانگان جایشان در این منطقه نیست، این منطقه تنها جای ما و کشورهای مسلمان منطقه خواهد بود.

ببینید | خط و نشان فرمانده نیروی دریایی سپاه برای آمریکا در خلیج فارس

تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: ما در خلیج فارس ماندگار هستیم؛ انگیسی‌ها رفتند، آمریکایی‌ها هم خواهند رفت چرا که بیگانگان جایشان در این منطقه نیست، این منطقه تنها جای ما و کشورهای مسلمان منطقه خواهد بود./تسنیم

قلم پای گانتز در اطراف غزه شکست

منابع عبری‌زبان از بستری شدن عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی در بیمارستانی در تل‌آویو پس از زخمی شدن او در اطراف باریکه غزه، خبر دادند….

Loading

حزب‌الله واقعیتی نقش‌آفرین در لبنان

۱۳۹۹/۰۶/۲۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک دیپلمات پیشین کشورمان با اشاره به مواضع متفاوت فرانسه و آمریکا در رابطه با نقش و جایگاه حزب‌الله در لبنان، گفت: حزب‌الله واقعیت صد درصد و مسلمی است که در لبنان وجود و حضور دارد. بدون در نظر گرفتن نقش حزب‌الله هیچ اقدامی در این کشور نمی‌تواند به موفقیت برسد.

احمد دستمالچیان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اظهارات امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، مبنی بر اینکه حزب الله بخشی از نظام سیاسی لبنان و منتخب مردم این کشور است و همچنین مواضع وزارت خارجه آمریکا که حزب‌الله نباید در دولت آتی لبنان مشارکت و حضورداشته باشد، خاطرنشان کرد: مسلماً فرانسه به دلیل اینکه سالیان درازی در لبنان تجربه حضور دارد و از زمان قرارداد توافق‌نامه سایکس – پیکو تابه‌حال به‌طور سنتی در لبنان فعال بوده و به مسائل لبنان اشراف دارد، شناختش از صحنه لبنان خیلی بیشتر از آمریکا بوده و با واقعیت‌های این کشور آشنا است. از توازن قوا در این کشور، روابط میان طوایف مختلف، ظرفیت‌های گروه‌ها و طوایف لبنانی را آگاه است؛ بنابراین بیشتر از آمریکا با واقعیت‌های لبنان تعامل می‌کند به‌جای تقابل.

این کارشناس مسائل خاورمیانه بابیان اینکه ساختار طایفه‌ای موجود در لبنان میراث استعمار فرانسه است درحالی‌که توازن و معادلات قدرت در این کشور بسیار تغییر کرده است، بر ضرورت تجدیدنظر در ساختار سیاسی – طایفه‌ای این کشور و تدوین ساختار مدرن‌تر و مطابق با شرایط و مقتضیات روز تأکید کرد.

دستمالچیان شکل‌گیری گفتگوها در دولت مصطفی ادیب را در راستای دستیابی به یک راه‌حل جامع و تصمیم‌گیری برای ایجاد ساختاری جدید برای آینده لبنان دانست و گفت: در این راستا فرانسه در حال تعامل با واقعیت‌ها است، به‌شرط اینکه در امور داخلی لبنان دخالت نکند و با دیکته کردن خواسته‌های خود به گروه‌های لبنانی درصدد کسب منافع و احیای موقعیت استعماری سابق خود نباشد.

 

تأکید بر ضرورت پایان مداخلات خارجی

وی ادامه داد: لبنان باید به‌دوراز دخالت‌های خارجی، به‌خصوص آمریکا و عربستان، بتواند با شکل‌دهی به گفتگوهای ملی از بحران‌های عمیق که رنج مضاعفی را بر مردم این کشور تحمیل می‌کند رهایی پیدا کند. این تنها راهی است که پیش روی گروه‌های لبنانی و مردم این کشور قرار دارد و آن‌ها باید خودشان به این نتیجه برسند که باید با تفاهم، مذاکره و همدلی و همزیستی مسالمت‌آمیز به نتیجه روشن و مشخصی راجع به آینده خود برسند؛ اما چنانچه هر کشور خارجی بخواهد در امور داخلی لبنان دخالت کند و یا شرط و شروط بگذارد مانند شروطی که آمریکا و یا بعضاً فرانسه مطرح می‌کنند قطعاً شاهد تعمیق بحران‌ها خواهیم بود.

سفیر پیشین ایران در بیروت با بیان اینکه قطعاً به آمریکا هیچ ربطی ندارد که در امور داخلی لبنان دخالت کند، افزود: دخالت‌های آمریکا در این کشور، منجر به ناامنی و بی‌ثباتی در این کشور می‌شود و بدون شک اولین کسی که آتش شراره فتنه‌ای که روشن می‌کند دامنش را خواهد گرفت همان کشوری است که دخالت می‌کند، چراکه لبنان جایی است که اگر ناامن باشد برای همه ناامن است، خصوصاً اینکه با توجه به فشارهایی که به مردم واردشده و اعمال تحریم‌ها، آن‌ها سختی‌هایی را متحمل شدند و باعث شده خشم مردم افزایش یابد؛ بنابراین ممکن است شراره خشم و غضب مردم بیشتر از گذشته دامن فتنه گران را بسوزاند.

 

حزب‌الله واقعیت مسلم لبنان

دستمالچیان با اشاره به شرایط سیاسی در لبنان، تأکید کرد: حزب‌الله واقعیت صد درصد و مسلمی است که در لبنان وجود و حضور دارد. بدون در نظر گرفتن نقش حزب‌الله هیچ اقدامی در این کشور نمی‌تواند به موفقیت برسد. کما اینکه اکنون اکثریت پارلمانی در اختیار حزب‌الله است و تسلط نظامی و تعادل قوا نیز با وجود آن‌ها معنا پیدا می‌کند.

وی با اشاره به اظهارات مکرون در پذیرش حزب‌الله به‌عنوان بخشی از واقعیت‌های لبنان، اضافه کرد: حزب‌الله ریشه‌های مردمی عمیقی دارد و همواره از شرف، کرامت و استقلال لبنان دفاع کرده است. باید در نظر داشت که همه طوایف لبنانی در نیروی مقاومت عضو دارند. حزب‌الله نیز در لبنان فراجناحی و فراطایفه ای و متعلق به همه است و این‌گونه نیز عمل کرده است.

کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: اذعان آقای مکرون در این شرایط عجیب نیست، چراکه این او به واقعیتی صد درصد اعتراف کرده است. گرچه سخنانش ضعیف است. حزب‌الله اکنون جزو ارکان سیادت و استقلال لبنان است و هیچ قدرتی نمی‌تواند این سازمان مردمی و مقاوم را نادیده بگیرد. آنچه رئیس‌جمهور فرانسه مورداشاره قرار داده تعامل با واقعیت‌ها است.

دستمالچیان در رابطه با احتمال کاهش فشارها بر حزب‌الله در پی اذعان مکرون به جایگاه آن در لبنان، تصریح کرد: این اقدام از سوی غرب، بستگی به این دارد که آمریکا و عربستان مانع‌تراشی در مسیر گفتگوها برای تشکیل کابینه دولت نکنند و سنگ مقابل راه این گفتگوها نیندازند. درعین‌حال شرایط آینده منطقه و تحرکاتی که رژیم صهیونیستی می‌تواند انجام دهد و میز بازی را به هم بریزد نیز نباید مورد غفلت قرارگیرد؛ اما درنهایت به نظر می‌رسد طوایف و گروه‌های لبنانی به این نتیجه رسیده‌اند که کشورشان باید آرام باشد و به یک ساختار مطمئن و متناسب با شرایط و مقتضیات روز برسد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *