جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

نتانیاهو: «با یا بدون توافق» به رفح حمله می‌کنیم

نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شد: چه درباره آتش‌بس و تبادل اسرا توافق کنیم و چه نکنیم نیروهای ما برای ریشه کن کردن حماس وارد رفح خواهند شد. این ایده که ما جنگ را قبل از دستیابی به همه اهداف خود پایان خواهیم داد، غیرقابل قبول است. ما وارد رفح می‌شویم و تمام گردان‌های حماس را با توافق یا بدون توافق در آنجا نابود می‌کنیم تا به پیروزی کامل برسیم.»

جنایات رژیم اسرائیل تحولات سوریه را دچار خدشه کرده است

مشاور ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی در گفتگو با نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه تصریح کرد: جنایات رژیم صهیونیستی تمامی معادلات منطقه را در بحران فرو برده است و روند پیشرفت تحولات سوریه را دچار خدشه کرده است.

سایه بلاتکلیفی بر نشریات تلگراف انگلیس

لندن – ایرنا – مالکیت روزنامه دیلی تلگراف و هفته‌نامه ساندی تلگراف در پی مداخله دولت لندن در معامله واگذاری آن‌ها به یک موسسه مورد حمایت مالی امارات، به فروش گذاشته شد.

Loading

نگاه منفعت‌طلبانه آمریکا به کردستان عراق

۱۳۹۹/۰۵/۲۰ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل غرب آسیا با بیان اینکه کردها می‌دانند که روی حمایت آمریکا از آن‌ها نمی‌شود به‌طورجدی حساب کرد، گفت: قطعاً مذاکرات خروج نیروهای آمریکا از عراق، چالش‌های زیادی را همراه دارد؛ ضمن اینکه هنوز هم آمریکایی‌ها به دنبال بهانه‌ای هستند که حضور نظامی‌شان را در عراق حفظ کنند.

رضا میرابیان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اظهارات رئیس اقلیم کردستان عراق در دیدار با سرکنسول جدید آمریکا در این اقلیم در رابطه با لزوم حضور نظامیان آمریکایی در این منطقه خاطرنشان کرد: این اظهارات که برخلاف مصوبه مجلس نمایندگان عراق مطرح شده است، نمی‌تواند اجرایی شود و اگر قرار بر اجرای مصوبه باشد، نیروهای آمریکایی باید کردستان عراق را هم تخلیه کنند و آقای بارزانی نمی‌تواند مانع اجرای مصوبه شود.

وی با بیان اینکه اظهارات رئیس اقلیم کردستان عراق بیشتر بر مبنای ملاحظات سیاسی و خواسته خودشان است و ارتباطی به حاکمیت عراق ندارد، افزود: مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق، نیز اخیراً بر ضرورت خروج آمریکا تأکید مجددی داشته و اعلام کرده است ما نیازی به سرباز آمریکایی نداریم؛ بنابراین این تصمیم مجلس، برای آقای بارزانی و یا هر فرد دیگری در آن اقلیم، الزام‌آور است که این مصوبه را اجرا کند.

 

نیروهای سیاسی نمی‌توانند مانع خروج آمریکا شوند

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا تأکید کرد: این مصوبه مربوط به شیعیان، سنی‌ها و یا کردها نیست و در بین اهل سنت هم نیروهای سیاسی هستند که با خروج نظامیان آمریکا از عراق مخالف‌اند؛ اما اگر قرار باشد آمریکا عراق را ترک کند، هیچ‌کدام از نیروهای سیاسی به لحاظ قانونی نمی‌توانند ممانعتی داشته باشند.

وی در رابطه با چالش‌های پیش روی دولت عراق در خصوص همراه کردن اقلیم کردستان عراق برای اجرای مصوبه خروج نظامیان آمریکا، گفت: اجرای این مصوبه طبیعتاً بدون چالش نیست. این مصوبه هنوز در داخل عراق حتی میان شیعیان هم مخالفانی دارد؛ اما به‌هرحال اکثریت مجلس عراق وقتی مصوبه‌ای را تصویب می‌کند برای کلیت عراق قانون است و دولت به اجرای آن موظف خواهد بود.

میرابیان گفت: ممکن است از سوی برخی گروه‌های سیاسی چالش‌های جدی هم برای عملیاتی شدن این مصوبه ایجاد شود، اما در نهایت باید دولت با اعمال حاکمیت، خروج نیروهای خارجی از این کشور را اجرایی کند.

 

کردها می‌دانند روی حمایت آمریکا نمی‌توان حساب کرد

وی در خصوص آینده روابط کردستان عراق و آمریکا در صورت خروج نیروهای آمریکا از این کشور، اظهارداشت: آمریکایی‌ها به دلیل پیوندهای دیرینه‌ای که با کردها دارند رابطه ویژه‌ای با اکراد شمال عراق برقرار کرده‌اند؛ اما شاهد بودیم در مسئله اعلام خودمختاری و همه‌پرسی که در کردستان اجرا شد؛ علی‌رغم اینکه کردها به‌شدت روی حمایت آمریکا حساب می‌کردند، آمریکایی‌ها آن‌ها را تنها گذاشتند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: در سال 2014 هم وقتی داعش به اربیل حمله کرد بارزانی از آمریکا و کشورهای غربی درخواست کمک کرد؛ اما تنها کشوری که به کمکش شتافت، جمهوری اسلامی ایران و سردار سلیمانی بود که اربیل و سلیمانیه را از دست داعش نجات داد؛ بنابراین آن‌ها نیز می‌دانند که روی حمایت آمریکا نمی‌شود به‌طورجدی حساب کرد. آمریکایی‌ها حتی اگر احساس کنند منافعشان در خروج از عراق است، چندان روی هم‌پیمانان خود مانند کردها و دیگران حساب نخواهند کرد.

 

کاهش نقش کردها در صورت خروج آمریکا

میرابیان با بیان اینکه به نظر می‌رسد با خروج نیروهای آمریکایی، کردها نقش و اهمیت کمتری در منطقه خواهند داشت، افزود: کردها هم به این باور رسیده‌اند که نگاه آمریکایی‌ها در منطقه نسبت به همراهی با آن‌ها چیست، اما این مسائل را به صورت علنی بیان نمی‌کنند. در مسئله همه‌پرسی و هجوم داعش، کردها به‌شدت در جلسات خصوصی‌شان از آمریکایی‌ها ابراز ناراحتی کردند، اما به صورت رسمی مسئله‌ای را بیان نکردند. آن‌ها به دلیل همان ملاحظات سیاسی و منافعی که با آمریکا پیوند خورده مجبور می‌شوند سکوت کنند.

 

مذاکرات خروج آمریکا از عراق چالش‌های زیادی دارد

وی در رابطه با احتمال اوج‌گیری تمایلات جدایی‌طلبانه کردها در صورت اعلام خروج آمریکایی‌ها از عراق و یا حمایت آمریکا از این تصمیم آن‌ها نیز گفت: حتی اگر تنش‌ها در این رابطه قابل توجه باشد، نمی‌تواند مانع خروج آمریکا باشد، چراکه آمریکا در مذاکرات با اقلیم کردستان طرف نیست، بلکه با دولت عراق که در بغداد مستقر است طرف مذاکره است. همان‌طور که دیدیم دور اول مذاکرات میان عراق و آمریکا نیز با دولت این کشور انجام شده است.

میرابیان تأکید کرد: قطعاً این مذاکرات بدون چالش نیست و چالش‌های زیادی را همراه دارد. ضمن اینکه هنوز هم آمریکایی‌ها به دنبال بهانه‌ای هستند که حضور نظامی‌شان را در عراق حفظ کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *