جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

ضیافت شرم

به گزارش کمیته حمایت از خبرنگاران، سال جاری میلادی مرگبارترین سال برای خبرنگاران در یک دهه گذشته بوده است.

ضیافت شرم

به گزارش کمیته حمایت از خبرنگاران، سال جاری میلادی مرگبارترین سال برای خبرنگاران در یک دهه گذشته بوده است.

نصف شدن درآمد مصر از کانال سوئز

در ژانویه گذشته تعداد کشتی‌هایی که از کانال سوئز عبور کردند به ۵۴۴ فروند رسید، در حالی که این تعداد در ژانویه سال ۲۰۲۳ بیش از ۷۷۰ فروند بود.

نصف شدن درآمد مصر از کانال سوئز

در ژانویه گذشته تعداد کشتی‌هایی که از کانال سوئز عبور کردند به ۵۴۴ فروند رسید، در حالی که این تعداد در ژانویه سال ۲۰۲۳ بیش از ۷۷۰ فروند بود.

Loading

نقش مذاکرات بین‌ الافغانی در تحقق صلح در افغانستان

۱۳۹۹/۰۴/۲۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: رئیس پیشین ستاد افغانستان ضمن برشمردن نکاتی که در برگزاری کنفرانس‌های صلح در افغانستان باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: برگزاری نشست‌های بین‌الافغانی می‌تواند در مسیر رسیدن به راهکارهای مناسب برای پایان دادن به خشونت در افغانستان بسیار موثر باشد؛ اما نباید کشورهای خارجی به خصوص آمریکا در آن‌ها دخالتی داشته باشند.

محسن پاک آیین در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی ضمن مهم ارزیابی کردن کنفرانس‌های صلح که در افغانستان  با هدف ایجاد مقدمه برای آغاز مذاکرات بین‌الافغانی در حال برگزاری است، خاطرنشان کرد: این قبیل اجلاس‌ها که نشان از تقویت اراده سیاسی جناح‌های درگیر در افغانستان، از جمله دولت و گروه‌های قومی به خصوص طالبان، در جهت دستیابی به صلح و آرامش در افغانستان دارد، موضوع مهمی است و باید مورد حمایت و استقبال جامعه جهانی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه ناامنی و بی‌ثباتی در افغانستان موجب بی‌ثباتی و کاهش امنیت در منطقه می‌شود، افزود: کشورهای منطقه بسیار علاقه مند هستند که شاهد استقرار صلح عادلانه در افغانستان شوند. قطعا استقرار صلح در افغانستان باعث توسعه این کشور خواهد شد و کشورهای منطقه را هم به خصوص کشورهای همسایه، از جمله ایران را تشویق خواهد کرد که در روند بازسازی و پیشرفت اقتصادی افغانستان مشارکت کنند و تلاش کنند که صلح و امنیت در این منطقه حاکم شود.

 

تاکید بر عدم مداخله آمریکا در کنفرانس‌های بین‌الافغانی و روند صلح

رئیس پیشین ستاد افغانستان وزارت امور خارجه گفت: همیشه معتقد بودیم که برگزاری نشست‌های بین‌الافغانی می‌تواند در مسیر رسیدن به راهکارهای مناسب برای پایان دادن به خشونت در افغانستان بسیار موثر باشد؛ البته نباید در کنفرانس‌های بین‌الافغانی، کشورهای خارجی به خصوص آمریکا دخالتی داشته باشند و مذاکرات باید بین گروه‌های مختلف افغانی و دولت براساس منافع ملی شکل بگیرد.

پاک آیین ضمن مثبت ارزیابی کردن این قبیل کنفرانس‌ها، تاکید کرد: ضروری است به برخی نکات در این رابطه توجه شود؛ از جمله اینکه باید بحث صلح، دائمی و مستمر باشد. صلح دائمی و مستمر بدون اتکا بر محور عدالت ممکن نیست. صلحی در افغانستان پایدار خواهد بود که عادلانه باشد؛ صلحی عادلانه است که دخالت کشورهای خارجی به خصوص آمریکا و ناتو در روندهای آن کاملا قطع شود.

 

آمریکا علاقه مند نیست امنیت در افغانستان حاکم شود

وی ادامه داد: سابقه نشان داده که هیچ گاه آمریکا به دنبال استقرار صلح در افغانستان نبوده است. ناامنی توجیهی برای حضور نظامی آمریکا در این کشور اعلام می‌شده است؛ بنابراین آمریکا علاقه مند نیست که امنیت در افغانستان حاکم شود. حمایت غیرمستقیمی که از حضور داعش در افغانستان به کار می‌برد نیز در همین جهت است. لذا صلحی عادلانه است که کشورهای خارجی و قدرتهای بزرگ در آن دخالتی نکنند.

پاک آیین دومین محور صلح عادلانه را پایان بخشیدن به خشونتها عنوان کرد و اضافه کرد: امروز مردم افغانستان از خشونت و جنگ در این کشور بسیار ناراضی و متضرر هستند. این مساله وحدت ملی را در این کشور خدشه دار کرده است. بنابراین عدالت حکم می‌کند که خشونت که مقدمه جنگ است در سایه این مذاکرات از بین برود.

 

تاکید بر ضرورت حفظ مصوبات اجلاس بن

این دیپلمات کشورمان گفت: سومین دلیل که موجب پایداری و عادلانه بودن صلح می‌شود این است که مصوبات «اجلاس بن» که باعث شد ساختار حکومت در افغانستان ایجاد شود و این کشور به عنوان جمهوری اسلامی افغانستان شناخته شود، حفظ گردد. در برخی مذاکراتی که بین آمریکا و طالبان رخ داده سعی شده که نام «جمهوری اسلامی افغانستان» به «امارات اسلامی افغانستان»، یعنی همان چیزی که طالبان به دنبال آن است، تغییر کند. این با موافقتهای انجام شده در کنفرنس بن مغایر است و نباید هویت اصلی دولت افغانستان که جمهوری اسلامی است از او سلب شود.

 

اهمیت مبنا قرار گرفتن معیارهای اسلامی برای استقرار صلح عادلانه

پاک آیین با بیان اینکه برخی کشورهای خارجی و نهادهای غیردولتی خارجی در افغانستان سعی دارند این کشور را به سمت سکولاریسم هدایت کنند، اضافه کرد: در واقع آن‌ها می‌خواهند رویه و ظاهری از ارزشهای اسلامی حفظ کنند اما فرهنگ غربی در این کشور حاکم شود؛ که قطعا در این صورت مردم مسلمان افغانستان این مساله را نخواهند پذیرفت و مجددا علتی برای جنگ و خشونت در این کشور خواهد شد. لذا تاکید بر حفظ هویت جمهوری اسلامی افغانستان و مبنا قرار گرفتن معیارهای اسلامی در این کشور بسیار مهم است و می‌تواند به استقرار صلح عادلانه در این کشور کمک کند.

رئیس پیشین ستاد افغانستان وزارت امور خارجه ضمن تاکید بر اهمیت توجه به بحث مهاجران و سامان دادن امور آن‌ها و همچنین تلاش برای بازگشت و اشتغال مهاجران در داخل افغانستان، گفت: باید در طول مذاکرات میان طرفها به این مسائل توجه شود.

وی آزاد کردن زندانی‌های طالبان توسط دولت را از دیگر موضوعات مهم در روند مذاکرات صلح دانست و گفت: گرچه این مساله شرط طالبان برای پیوستن به مذاکرات و حمایت از روند صلح است و موضوع داخلی است اما باید دقت‌های لازم در این روند هم انجام شود و اینگونه نباشد که تعدادی از زندانی‌ها پس از آزادی مجددا دست به اسلحه ببرند و به دنبال ایجاد ناامنی و دامن زدن به آن در افغانستان باشند.

پاک آیین افزود: باید سازوکارهایی تعییه شود تا کسانی که آزاد می‌شوند مجددا به اقدامات بی‌ثبات کننده در افغانستان روی نیاورند.

 

امکان میزبانی ایران از مذاکرات بین‌الافغانی

وی همچنین با مثبت ارزیابی کردن مذاکرات صلح و ضرورت ادامه این کنفرانس‌ها، به بیانیه 15 بندی محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان و آقای اتمر،همتای افغان اش اشاره کرد و گفت: همان طور که این بیانیه اشاره کرده است چنانچه دوستان افغان از ایران تقاضا کنند، ایران هم می‌تواند ظرفیت و امکانات خود را برای تسهیل روند مذاکرات بین‌الافغانی و حتی میزبانی از این مذاکرات به کار بگیرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *