جدیدترین مطالب

طرح خطرناک غرب برای آینده غزه

طرح خطرناک غرب برای آینده غزه

به نظر می‌رسد که رژیم صهیونیستی در ادامه کشتار و جنایت ۸ ماهه خود به دنبال کلید زدن صفحه آخر کتاب تراژدی بشریت در نوار غزه است. علی رغم تمامی درخواست‌های منطقه‌ای و بین المللی از نتانیاهو برای عدم حمله به رفح، اشغالگران با انجام تدابیری خود را برای عملیات زمینی گسترده و تجاوز به جنوبی ترین شهر باریکه غزه آماده می‌کنند. طبق برآوردها و همچنین هشدار تحلیلگران و ناظران در صورت آغاز این تجاوز موج دیگری از کشتار مردم فلسطین به دلیل تجمع و تراکم زیاد فلسطینیان در این شهر رقم خواهد خورد.

پایان سفر رئیس جمهور به پاکستان

رئیس جمهور کشورمان در پایان سفر دو روزه خود به پاکستان در آخرین برنامه خود، در جمع فعالان اقتصادی، فرهنگی و دینی شهر کراچی که به میزبانی سروزیر و دولت محلی ایالت سند برگزار شده بود، حضور پیدا کرد.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

محمد صالح صدقیان می گوید: من بارها طی سال‌های گذشته، هم در اتاق بازرگانی ایران و عراق و هم در وزارت صنعت و معدن و تجارت به این نکته اشاره کردم که تجار ایرانی باید توجه خاصی روی کالاهای صادراتی خود به عراق داشته باشند. باید کیفیت مواد به کار رفته و بسته‌بندی آن قابلیت رقابت با محصولات دیگر به خصوص محصولات ترکیه‌ای را داشته باشد. شما خودتان یک سر به اتاق بازرگانی ایران و عراق بزنید و ببینید که میزان مشکلات و چالش های تجار عراقی و ایرانی چقدر زیاد است؛ از بسته‌بندی نامرغوب و کالاهای بی‌کیفیت تا محصولات تاریخ مصرف گذشته گرفته و مسئله تبادل ارزی و بانکی و پولی و هزار مسئله دیگر؛ طبیعتاً تاجر عراقی در این شرایط رغبت پیدا می‌کند که به سمت تجارت با ترکیه برود تا هم سرمایه‌اش حفظ شود و هم محدودیت‌ها و چالش‌ها و مشکلات تجارت با بازرگانان ایرانی را ندارد. من شخصاً در جریان این موضوعات و مشکلات هستم.

افزایش نظامی گری دولت انگلیس

نخست وزیر انگلیس با سفر به لهستان همسایه اوکراین، از بزرگ‌ترین بسته کمک‌های نظامی انگلیس به اوکراین رونمایی کرد.

Loading

أحدث المقالات

رئیس جمهور وارد سریلانکا شد

رئیس جمهور به دعوت رسمی همتای خود و همچنین به منظور حضور در مراسم افتتاح ابرپروژه سد و نیروگاه اومااویا، دقایقی قبل وارد سریلانکا شد….

نگرانی صهیونیست‌ها از احتمال صدور حکم بازداشت برای نتانیاهو/ اشغالگران به کرانه باختری یورش بردند

منابع آگاه می‌گویند که نگرانی در مورد صدور حکم بازداشت برای مقامات رژیم صهیونیستی از جمله نتانیاهو از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی در جلسه‌ای در دفتر نخست‌وزیری مطرح شد.

روز 201 طوفان‌الاقصی| کشف 51 پیکر دیگر در خان‌یونس

این روزها غزه و به‌خصوص شهر خان‌یونس شاهد برگ دیگری از جنایات ارتش اشغالگر است؛ کشف گورهای جمعی صدها شهید نشان می‌دهد که آن‌ها یا زنده به گور و یا به‌شکل اعدام میدانی به شهادت رسیده‌اند.

آب پاکی حماس روی دست کشورهای عربی

تهران- ایرنا- رسانه عرب زبان رای‌الیوم نوشت که «اسامه حمدان» از رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) آب پاکی را روی دست کشورهای عربی ریخت که پیشنهاداتی را برای دستیابی به آتش بس در غزه مطرح کرده اند.

آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم

«ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در پاسخ به این که آیا ادعای روزنامه کویتی الجریده را تایید می‌کند که با نقل قول از یک منبع مطلع ایرانی مدعی شده بود، ایران نامه‌ای از آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از رسیدن به تفاهم‌های امنیتی دریافت کرده است، گفت: نظری درباره روش‌های ارتباط برقرار کردنمان با ایران نمی‌دهم، جز این که با ایران مذاکرات مستقیمی درباره برجام(توافق هسته‌ای) نداریم، نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر.

Loading

ملاحظات راهبردی غرب نسبت به “تهدید شرق”

۱۳۹۹/۰۴/۰۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه با اشاره به هشدار دبیرکل ناتو نسبت به تهدید آینده چین علیه غرب، گفت: دوران پسا کرونا فضای مخاصمات در زمینه‌های تجاری، مالی، اقتصادی و اداری است. این تنش‌ها آغاز شده و نمی‌شود آن‌ها را در روابط قدرت‌های بزرگ نادیده گرفت.

دکتر جهانبخش ایزدی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اظهارات دبیر کل ناتو که به دلیل رشد چین در عرصه‌های مختلف ازجمله نظامی و اقتصادی خواستار اتحاد بیشتر کشورهای عضو ناتو برای مقابله با پکن شده است، خاطرنشان کرد: در محاسبات آمریکایی‌ها رقیب استراتژیک آینده، چین است. اگر به آمار تولید ناخالص داخلی دو کشور در سال 2019 نگاه کنیم، فاصله آمریکا با چین بسیار کمتر از آمریکا با سایر قدرت‌ها است.

وی افزود: تولید ناخالص داخلی آمریکا 21 تریلیون و 400 میلیارد دلار است درحالی‌که تولید ناخالص داخلی چینی‌ها 14 میلیارد دلار برآورد شده است. آمریکایی‌ها حدود 7 و نیم تریلیون دلار با چینی‌ها فاصله دارند؛ درحالی‌که این فاصله با روس‌ها حدود 18 تریلیون دلار است. این ارقام نشان می‌دهد روس‌ها فاصله معناداری برای ایفای نقش قدرت نوظهور دارند، اما چینی‌ها به‌ویژه در حوزه اقتصاد جدی‌تر هستند.

این استاد دانشگاه با اشاره به مقاله منتشر شده از سوی «استفان والت» به‌عنوان یک متفکر نوواقع گرا و نویسنده کتاب جهنم نیت‌های خوب در نشریه فارن پالیسی اشاره کرد و گفت: بر اساس دیدگاه‌های والت آمریکا باید تمام تمرکزش را روی چین بگذارد، حتی اگر 20 سال هم طول بکشد که می‌کشد، آمریکا باید تمرکزش را از چین برندارد.

ایزدی تأکید کرد: این دیدگاه و ابراز نگرانی‌ها هیچ ارتباطی به اینکه چه حزب و جریانی در آمریکا روی کار باشد هم ندارد و همه آن‌ها خطر چین را جدی می‌گیرند. برنامه‌ای که اوباما تحت عنوان تغییر راهبردی داشت که بر اساس آن آمریکا باید حجم تمرکزش را از خاورمیانه عربی، نه خلیج‌فارس و اروپای غربی بردارد و متوجه چین شود، سر جای خود قرار دارد و به جد دنبال می‌شود.

وی با اشاره به اظهارات دبیر کل ناتو که به استرالیا و نیوزیلند توصیه کرده بود ارتباط نزدیک‌تری با ناتو اتخاذ کنند تا بتوانند برای پاسخ به تهدید چین رویکرد جهانی‌تری داشته باشند، ادامه داد: تمرکز آن‌ها روی هند به‌عنوان پنجمین اقتصاد دنیا و همین‌طور ژاپن و کره به‌عنوان سومین و دوازدهمین اقتصاد دنیا و همچنین کشورهای اقماری دیگری مانند استرالیا که به جد وارد شده‌اند، خواهد بود. این‌ها برنامه‌هایی است که غرب برای شرق به معنای چین دارد.

 

چینی‌ها در مقام تقابل با آمریکا نیستند

این تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل در خصوص مواضع چینی‌ها در قبال این رویکرد غرب نیز اظهار داشت: چینی‌ها در شرایط فعلی در مقام تقابل با آمریکا نیستند. برنامه پنج‌ساله چینی‌ها مدام تمدید می‌شود و عنصر اساسی در برنامه آن‌ها این است که چینی‌ها هیچ‌گونه تقابلی را با آمریکایی‌ها دنبال نمی‌کنند. ضمن اینکه مؤلفه اصلی قدرت چین اقتصاد است و نه نظامی‌گری، ایدئولوژی و اعتبار بین‌المللی؛ چراکه در این زمینه‌ها چینی‌ها با آمریکایی‌ها فاصله بسیاری دارند و حتی آمادگی این را ندارند که نقشی در عرصه بین‌الملل ایفا کنند، چه رسد به اینکه وارد درگیری با آمریکا شوند؛ بنابراین چین هم مانند روسیه در برخی جهات کشوری تک ساحتی است.

 

بحران‌های عدیده داخلی چین

ایزدی بابیان اینکه نمی‌توان این کاستی‌ها در چین را در محاسبات ندید، تأکید کرد: آمریکایی‌ها ازلحاظ قدرت نظامی و صنایع پیشرفته فاصله زیادی با چینی‌ها دارند. ضمن اینکه چینی‌ها خود را با بحران‌های عدیده‌ای در داخل مواجه می‌بینند.

وی توضیح داد: زمانی چینی‌ها آن‌چنان رشد اقتصادی بالایی داشتند که از بابت آن نگران بودند، اما در شرایط فعلی پیش‌بینی بانک جهانی و سیستم مدیریت یکپارچه IMS این است که رشد اقتصاد این کشور در سال پیش رو به حد صفر می‌رسد. این مسئله برای جمعیت یک میلیارد و 300 میلیون نفر مسئله آسانی نیست؛ بنابراین آن‌ها هم مشکلات خود را دارند و ریسک‌پذیری بالایی ندارند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه قبل از بحران کرونا که همه اقتصادهای بزرگ را متضرر کرده است، چینی‌ها 500 میلیارد دلار به لحاظ تجاری متضرر شده بودند، گفت: پاره‌ای از کشورهای آسیایی، آفریقایی و اروپایی متوجه شده‌اند که چینی‌ها در رسیدن به اهدافشان دچارمشکل شده اند و این‌ها به اعتبار و حیثیت چین لطمه زده است و روابطشان با بسیاری از کشورها در حال کاهش است. این‌ها نکاتی است که نمی‌شود به‌آسانی از کنارشان عبور کرد و پذیرفت که چین بتواند فاصله‌اش را با آمریکا کم کند.

وی در خصوص مواضع دبیر کل ناتو علیه چین ادامه داد: ناتو را اگر به معنای سازمانی نظامی و امنیتی در نظر بگیریم، اصلا جنگ و تهدیدی را از جانب چین علیه این پیمان متصور نمی‌بینم. آمریکایی‌ها هم در شرایط فعلی ازنظر افکار عمومی، ساختار و سیستم حاکم و محاسبات سود و زیان وارد جنگ نمی‌شوند، اما به‌هرحال این هشدارها معمولاً پیش زمینه تهدیداتی است که در آینده متصور هستند.

 

پساکرونا عرصه مخاصمات میان قدرت‌های بزرگ

ایزدی با بیان اینکه فضای پسا کرونا فضای تشدید شکاف‌ها و طرح جدید برای نظم بین‌الملل مبتنی بر لیبرالیسم و یا غیر آن است، ادامه داد: پسا کرونا فضای مخاصمات در زمینه‌های تجاری، مالی و اقتصادی و اداری است. این تنش‌ها آغاز شده و ما دقیقاً پیامدهای آن را نمی‌دانیم، چراکه گردوغباری به پا شده و باید منتظر بود که فروبنشیند تا دقیقاً پیامدهای آن را دید. به‌هرحال ما با شرایطی مواجه هستیم که در آن 20 درصد اقتصاد انگلیس کوچک‌شده است؛ آمریکا 2 تریلیون دلار از ذخایر خود را به جیب مردم تزریق کرده است و باز هم این سیاست ادامه دارد؛ چرا که کسب کار به شدت مخدوش شده است.

وی با اشاره به هشدارهای دبیر کل ناتو در خصوص تغییر موازنه جهانی درنتیجه رشد چین گفت: پیش‌بینی می‌شود رشد اقتصاد آمریکایی که حدود 3 و نیم درصد بود تا 7 درصد کوچک شود. نمی‌شود این‌ها را در عوامل مؤثر در نظام بین‌الملل و روابط قدرت‌های بزرگ نادیده گرفت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *