جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

زخم باز ایران برای پاکستانی‌ها

زخم باز ایران برای پاکستانی‌ها

محسن روحی صفت می گوید: اگرچه باید کشورها بهترین روابط را با همسایگان خود داشته باشند اما باید تأثیرات محیطی را هم در نظر بگیریم. یعنی محیط منطقه و محیط بین‌المللی از همه مهم‌تر شرایط و پتانسیل دو کشور ایران و پاکستان اصلا شاید اجازه پیشبرد مناسبات تجاری دوجانبه تا سقف ۱۰ میلیارد دلار را به دو طرف ندهد.

جاری شدن سیل در شهر مدینه عربستان + فیلم

تهران- ایرنا- منابع خبری گزارش دادند که بارش شدید باران در شهر مدینه عربستان، منجر به آب گرفتگی معابر و جاری شدن سیل در برخی از نقاط این شهر شده است.

تداوم نگرانی‌ها از احتمال صدور حکم نتانیاهو؛ آمریکا دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرد

تهران- ایرنا- درحالیکه کابینه رژیم صهیونیستی به شدت نگران احتمال صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و دیگر مقامات صهیونیست است پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا: قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا؛ قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

Loading

واکنش ملت‌های مسلمان مانع برقراری روابط سعودی با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل خاورمیانه معتقد است با توجه به تشدید تلاش‌های سعودی برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی و حتی آماده‌سازی بسترهای فرهنگی برای این اقدام، جهان اسلام باید از اجرای چنین طرحی که خیانت به ملت فلسطین می باشد ممانعت به عمل آورد.

سجاد محسنی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار کرد: اگرچه توجه گسترده‌ای در جهان اسلام به برنامه‌های شبکه تلویزیونی سعودی MBC به‌خصوص دو برنامه‌ ماه مبارک رمضان یعنی «ام هارون» و «مخرج 7» شده است که حکایت از تلاش عینی رسانه‌های غیررسمی عربستان و رضایت ضمنی دولت سعودی برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی دارد، اما به نظر می‌رسد که ریشه‌های این روابط پیش از این در سیاست عربستان ریشه دوانیده و اکنون زمان بروز و ظهور نتایج آن فرا رسیده است.

وی افزود: نگاهی تاریخی به روابط عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد که سعودی‌ها در درگیری‌های جهان اسلام و رژیم صهیونیستی هم هرگز موضع قوی اتخاذ نکرده‌اند و بلکه تلاش کرده‌اند تا با حمایت‌های مالی و جلوگیری از افزایش تنش با رژیم صهیونیستی دو طرف درگیری را راضی نگه دارند.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه ارتباط عمیق عربستان سعودی با ایالات‌متحده را بر رویکرد مقامات عربستان نسبت به رژیم صهیونیستی تأثیرگذار ارزیابی کرد و گفت: در این شرایط حتی اگر سعودی‌ها تمایل به رویارویی با رژیم صهیونیستی هم داشته باشند، از انجام آن خودداری می‌کنند. درعین‌حال اوج‌گیری تنش با ایران نیز نقش مؤثری در تمایل عربستان به رژیم صهیونیستی داشته است؛ بنابراین متغیرهای «جلب رضایت بیشتر ایالات‌متحده و حفظ ارتباط با این کشور»، «قطب‌بندی‌های منطقه‌ای» و «اولویت بازیگری سیاسی بر ایدئولوژیکی» دولت جدید عربستان را به‌سوی روابط با رژیم صهیونیستی سوق داده است.

محسنی روی کار آمدن محمد بن سلمان را نقطه عطفی در این رابطه دانست و توضیح داد: با توجه به شرایط وی و احتمال تصدی منصب پادشاهی برای مدت‌زمان طولانی، او می‌تواند تسهیل‌کننده روابط بین دو طرف باشد؛ بنابراین وضعیت کنونی روابط میان ریاض و تل‌آویو سیاست تازه‌ای نیست و تنها بعد رسانه‌ای آن بیش‌ازپیش بروز کرده است.

 

عربستان و رژیم صهیونیستی در مراحل اولیه عادی‌سازی روابط

وی در رابطه با آینده‌ای که این تلاش‌ها برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی می‌تواند داشته باشد نیز گفت: به نظر می‌رسد برنامه‌ریزی‌های اولیه برای تسهیل روابط انجام‌شده و اکنون دو طرف در مراحل اولیه عادی‌سازی روابط به‌صورت علنی هستند. این تمایل در کادرهای سیاسی هر دو طرف وجود دارد که در نگاه اولیه می‌تواند این ذهنیت را ایجاد کند که به‌سرعت به سمت عادی‌سازی روابط حرکت خواهند کرد.

 

جایگاه مسلمانان منطقه مانع تثبیت روابط با رژیم صهیونیستی

محسنی درعین‌حال تأکید کرد: اما در اینجا یک متغیر خارجی هم وجود دارد و آن‌هم جایگاه مسلمانان منطقه است که می‌تواند مانع از تثبیت روابط شود. البته در خود این موضوع نیز بحث‌های زیادی نهفته است. عدم انسجام در جهان اسلام از یک‌سو و دغدغه‌های درونی هرکدام از این کشورها فضا را برای مخالفت‌های هدفمند، به حداقل کاهش داده است.

 

عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی از منظر افکار عمومی عربستان

این کارشناس مسائل خاورمیانه در خصوص فضای افکار عمومی مردم عربستان برای پذیرفتن این سیاست، گفت: با توجه به شرایط داخلی عربستان و افزایش روند سکولاریزاسیون در این کشور، باوجوداینکه ممکن است حتی اسلام‌گراها نیز رویکردهای شدیدتری اتخاذ کنند، به نظر نمی‌‌رسد حداقل در نسل جوان و تحصیل‌کرده عربستان چندان مخالفتی با این موضوع صورت بگیرد. عمده نگرانی عربستان سعودی در برقراری ارتباط با رژیم صهیونیستی اقدامات مسلمانان خارج از عربستان است تا خود عربستان.

محسنی افزود: اساساً موضوع فلسطین چندان دغدغه و اولویت مردم عربستان تلقی نمی‌شود؛ به‌خصوص اینکه اکنون دغدغه‌های اقتصادی، افزایش تنش با ایران و قطر و جنگ یمن نیز تهدیدات جاری این کشور به‌حساب می‌آیند. در کنار این مسائل باید این را هم در نظر گرفت که حداقل یک‌سوم جمعیت عربستان که عمدتاً مهاجران خارجی هستند، تمایلی برای ورود به موضوعات سیاسی ندارند و این مسئله نیز به‌خودی‌خود به افزایش انفعال سیاسی سعودی‌ها کمک می‌کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *