جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | جولان تانک پیشرفته آمریکایی در خیابان‌های روسیه

نظامیان روس در حال جابه‌جاییِ تانک آبرامز ساخت آمریکا از منطقهٔ عملیاتی به مسکو هستند و قرار است این تانک همراه با برخی غنائم جنگی در منطقه‌ای در مسکو به نمایش گذاشته شود. اوکراین به طور موقت تانک‌های آمریکایی آبرامز را به دلیل نگرانی از پهپادهای روسی از مقدم نبرد عقب کشیده است./فارس

ائتلاف‌سازی عربی ضدتهران بعد از وعده صادق!

ائتلاف‌سازی عربی ضدتهران بعد از وعده صادق!

با وجود آنکه ۱۵ روز از پاسخ موشکی و پهپادی ۲۶ فروردین‌ماه (۱۳ آوریل) ایران به اسرائیل که از آن به نام عملیات «وعده صادق» یاد می‌شود، گذشته اما هم‌چنان این اتفاق از جنبه‌های متفاوتی قابل ارزیابی است که یکی از آنها ناظر به احتمال تقویت جبهه عربی برای توازن با ایران است. آن‌گونه که برخی باور دارند زمانی که ایران در یک واکنش غیرقابل پیش‌بینی به حمله اسرائیل به سفارتش در دمشق، بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد به اسرائیل شلیک کرد، عملا یک پوست‌اندازی در توازن‌بخشی کشورهای عربی بین تهران و تل‌آویو شکل گرفته است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

Loading

ترامپ و ناامنی روزافزون پایگاه‌های آمریکایی در عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه با تحلیل روند تصمیم‌سازی آمریکا برای واکنش به حمله صورت گرفته به پایگاه التاجی عراق تأکید کرد: آمریکایی‌ها سعی می‌کنند دوباره بازدارندگی در مقابل ایران را برگردانند. افرادی هستند که به این نتیجه رسیده‌اند سیاست فشار حداکثری به ایران به نتیجه نمی‌رسد و تمایل دارند ترامپ را به سمت حمله نظامی سوق دهند، اما ترامپ در سال انتخابات این دیدگاه‌ها را نمی‌پذیرد.

مجید محمد شریفی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه مسائلی را که در عراق رخ می‌دهد، باید در قالب فرایندهایی دید که به زنجیره‌ای از رویدادها ارتباط دارند، خاطرنشان کرد: بعد از به شهادت رساندن سردار سلیمانی، باور دولت آمریکا این بود که اقدامی در جهت بازاستقرار بازدارندگی‌شان در برابر ایران انجام داده‌اند.

وی با اشاره به حمله یازدهم مارس به اردوگاه التاجی آمریکایی‌ها که منجر به کشته شدن تعدادی از سربازان آمریکایی و بریتانیایی شد، گفت: از همان ابتدا این تردید وجود داشت که آیا ترور سردار سلیمانی منجر به بازدارندگی خواهد شد یا خیر. برخی معتقد بودند که این سیاست به هدف خود نمی‌رسد و ایران انتقام خواهد گرفت و حتی در آفریقا هم منتظر این اقدام بودند. آن‌ها منتظر پاسخی از سوی عراقی‌ها هم بودند که فرد مهمی را از دست داده‌اند.

این استاد دانشگاه حمله به پایگاه التاجی را برای آمریکایی‌ها یک شوک ارزیابی کرد و افزود: آن‌ها فکر نمی‌کردند که خط قرمزشان که کشته شدن نیروهای آمریکایی بود نادیده گرفته شود. وقتی این اتفاق افتاد بین آمریکایی‌ها و بریتانیایی‌ها بر سر چگونگی تفسیر این رویداد اختلاف ایجاد شد. به همین دلیل بود که وقتی 12 مارس آمریکایی‌ها به پنج پایگاه متعلق به کتائب حزب‌الله حمله کردند بریتانیایی‌ها در آن مشارکت نداشتند، چرا که شواهد قانع‌کننده‌ای را نیافته بودند.

محمد شریفی با بیان اینکه در واکنش به حمله صورت گرفته به پایگاه التاجی با دو نگاه میان آمریکایی‌ها روبرو شدیم، ادامه داد: یک نگاه متعلق به مایک پمپئو، وزیر خارجه، رابرت اوبرایان، مشاور امنیت ملی و ریچارد گرنل، سرپرست جامعه اطلاعاتی آمریکا بود که معتقد بودند الان که ایران درگیر مسئله کرونا است و حتی نیروهای نظامی‌اش هم در این حوزه فعالیت می‌کنند، فرصت تاریخی برای ما فراهم کرده که ضربه بسیار محکمی به ایران بزنیم و فشار حداکثری را که به ایران وارد می‌کردیم، چند گام به جلو ببریم. حتی رابرت اوبرایان پیشنهاد کرده بود اگر ما چنین اقدامی انجام دهیم ایرانی‌ها به هدفی که داریم یعنی بازگشت به میز مذاکره مطمئنا عمل خواهند کرد.

وی افزود: نگاه دیگری که در این رابطه غلبه کرد نگاه نظامی‌های آمریکایی، یعنی مارک اسپر، وزیر دفاع و مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا بود که قاطعانه معتقد بودند این دیدگاه بسیار خطرناک است و در اتاق وضعیت اشاره کرده بودند اگر بخواهیم واکنش شدیدی نشان دهیم و مهم‌تر از این نیروهای ایرانی را هدف قرار دهیم، مطمئناً پاسخ ایران بسیار بزرگ خواهد بود و این بار حتماً منطقه خاورمیانه را وارد بحران شدیدی خواهد کرد و ما نمی‌توانیم ابعاد آن را کنترل کنیم. واکنش ایران غیرقابل‌پیش‌بینی خواهد بود و نباید خود را با درگیر شدن ایران در مسئله کرونا فریب دهیم.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل اضافه کرد: کنت مک کنزی اعلام کرده بود ممکن است اتفاقاً به دلیل درگیر شدن ایران با مسئله کرونا، آن‌ها واکنش شدیدتری را به ما نشان دهد و این مسئله آن‌ها را محدود نکرده؛ چرا که ایران توان نظامی بالایی دارد. مقامات آمریکایی گفته بودند این وضعیت با استراتژی کلان ما که کم کردن میزان نیروها و تعهدات نظامی ما در منطقه است در تضاد است.

محمد شریفی با بیان اینکه پنتاگون در طرح پنهانی اعلام شده به ترامپ به نیروهای آمریکایی‌ها اشاره کرد که آماده باشید اگر دستور داده شد به نیروهای منتسب به ایران حمله کنید، گفت: به این موضوع بسیار پرداخته شد، اما مسئله‌ای که کمتر به آن توجه شد این بود که در این طرح گفته شده بود «اگر ایران اقدامی انجام داد» ما به آن‌ها واکنش نشان می‌دهیم و شرطی گذاشته بودند. ترامپ هم در سخنرانی خود هم اشاره کرد که هشدار می‌دهم اگر اقدامی را انجام دهید با واکنش ما مواجه خواهید شد. این به معنای آغاز جنگ نیست و تلویحاً پذیرفت که نمی‌خواهد اقدامی را که در 11 مارس افتاده، به ایران منتسب کند.

این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه ترامپ از این دیدگاه که نباید به نیروهای ایرانی حمله کرد، استقبال کرده بود و دستور داد که پنج پایگاه مهمات متعلق به کتائب حزب الله را هدف قرار دهند، گفت: اگر این روند را در نظر بگیریم نشان می‌دهد آمریکایی‌ها همچنان با راهبرد کلان خود همراهی می‌کنند و نمی‌خواهند وارد درگیری گسترده در منطقه و جنگ با ایران شوند. آن‌ها روند دیگری هم آغاز کرده‌اند که بر اساس آن به دولت عراق فشار می‌آورند که شما مانع حملات به پایگاه‌های نظامی آمریکا شوید و مسئولیت این اقدامات با عراق است، در غیر این صورت ما واکنش نشان می‌دهیم.

وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها از نخست وزیری «عدنان الزرفی»، فرماندار سابق نجف حمایت و استقبال می‌کردند، گفت: بخشی از تهدیدات نظامی آمریکایی‌ها به دلیل فشار آوردن به نیروهای سیاسی داخلی عراق بود تا با خواسته آمریکا برای پذیرش عدنان الزرفی همراهی کنند.

محمد شریفی ادامه داد: آمریکایی‌ها سعی می‌کنند با انعطافی که به هر رویدادی نشان می‌دهند دوباره بازدارندگی در مقابل ایران را برگردانند. حتی خطوط قرمز را تغییر می‌دهند و یا سامانه پاتریوت در عراق مستقر می‌کنند، اما در سال انتخابات آمریکا بسیار بعید است که بخواهند اقدام نظامی گسترده‌ای را انجام دهند. ترامپ در سال انتخاباتی علاقه‌ای به ورود به این مسائل ندارد، اما هستند افرادی که تمایل دارند ترامپ را به این سمت سوق دهند، چرا که آن‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که سیاست فشار حداکثری که به ایران وارد می‌کردند به نتیجه نمی‌رسد و هنوز نتوانسته‌اند ایران را وادار کنند خواسته‌هایشان را بپذیرد، اما ترامپ این دیدگاه‌ها را نمی‌پذیرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *