جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

زخم باز ایران برای پاکستانی‌ها

زخم باز ایران برای پاکستانی‌ها

محسن روحی صفت می گوید: اگرچه باید کشورها بهترین روابط را با همسایگان خود داشته باشند اما باید تأثیرات محیطی را هم در نظر بگیریم. یعنی محیط منطقه و محیط بین‌المللی از همه مهم‌تر شرایط و پتانسیل دو کشور ایران و پاکستان اصلا شاید اجازه پیشبرد مناسبات تجاری دوجانبه تا سقف ۱۰ میلیارد دلار را به دو طرف ندهد.

جاری شدن سیل در شهر مدینه عربستان + فیلم

تهران- ایرنا- منابع خبری گزارش دادند که بارش شدید باران در شهر مدینه عربستان، منجر به آب گرفتگی معابر و جاری شدن سیل در برخی از نقاط این شهر شده است.

تداوم نگرانی‌ها از احتمال صدور حکم نتانیاهو؛ آمریکا دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرد

تهران- ایرنا- درحالیکه کابینه رژیم صهیونیستی به شدت نگران احتمال صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و دیگر مقامات صهیونیست است پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا: قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا؛ قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

ببینید | نمایش تسلیحات غنیمتی روس‌ها در «پارک پیروزی»

روسیه، تانک‌ها و تسلیحات غرب را که از نیروهای اوکراینی به غنیمت گرفته است، در «پارک پیروزی» واقع در مسکو به نمایش گذاشته و قرار است این نمایشگاه از تاریخ اول ماه مه (۱۲ اردیبهشت) برای عموم افتتاح شود./همشهری آنلاین

Loading

نتایج معکوس ترور سردار سلیمانی برای ترامپ

۱۳۹۸/۱۲/۰۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: اهداف موردنظر ترامپ از ترور سردار سلیمانی برآورده نشده است، چراکه اغلب مردم آمریکا مخالف هرگونه درگیری نظامی با ایران هستند و این ترور را پیش‌زمینه درگیری نظامی قلمداد می‌کنند. از این نظر در حوزه افکار عمومی ترور سردار سلیمانی نتوانست دستاورد و امتیازی برای رئیس‌جمهور آمریکا در آستانه انتخابات این کشور داشته باشد.

اخیراً عضو ارشد مجلس نمایندگان آمریکا در اظهاراتی تأکید کرده است که گزارش رسمی کاخ سفید درباره دلایل ترور سردار سلیمانی با توجیه‌های ارائه‌شده از سوی دونالد ترامپ دراین‌باره منافات دارد. با توجه به اهمیت این موضوع، سایت شورای راهبردی روابط خارجی در گفتگوی اختصاصی دکتر فؤاد ایزدی، استاد دانشگاه تهران به بررسی اختلاف‌نظرها میان کنگره و کاخ سفید بر سر به شهادت رساندن سردار قاسم سلیمانی پرداخته است. آنچه در ادامه می‌خوانید متن کامل این گفتگوست:

 

پرسش: اختلاف‌نظرها میان سیاستمداران آمریکایی بر سر ترور سردار سلیمانی حول چه مسائلی است؟

این اختلافات در چند سطح مطرح است؛ یک مورد به اختلافات میان دونالد ترامپ و دمکرات‌های کنگره مربوط می‌شود. درواقع با توجه به اینکه از یک‌سو ترامپ در حوزه سیاست خارجی تبحری ندارد و تحت نفوذ اطرافیانش است و از سوی دیگر اسرائیلی‌ها، رئیس‌جمهور آمریکا را فرصتی برای پیشبرد برنامه‌های خود می‌دانند لذا دمکرات‌ها نگران آن هستند که ترامپ، کشورشان را به سمت جنگ پیش ببرد و درنهایت هزینه‌های آمریکا بیش‌ازپیش در غرب آسیا افزایش پیدا کند.

درعین‌حال تعدادی از جمهوری‌خواهان نیز منتقد این اقدام ترامپ هستند؛ انتقادات آن‌ها به دعواهای سیاسی و انتخابات 2020 مربوط نمی‌شود بلکه دغدغه جمهوری‌خواهان این است که ترامپ بدون برنامه‌ریزی پا در مسیری بگذارد که در نهایت منجر به جنگ شود. ازاین‌جهت نگرانی جمهوری‌خواهان و دمکرات‌ها مشترک است اما دغدغه دیگر جمهوری‌خواهان این است که زمانی که دولت ترامپ خبر به شهادت رساندن سردار سلیمانی را اعلام کرد، گفتند که یک تهدید آنی متوجه نیروهای آمریکا بوده است. این در حالی است که این ادعای ترامپ، دروغی بیش نبود. لذا بعد از شهادت سردار سلیمانی، جلسه‌ای با حضور سناتورهای آمریکایی تشکیل و مشخص شد که تهدید آنی متوجه نیروهای آمریکایی نبوده و شواهدی هم در این راستا نداشتند. منتها به سناتورهای آمریکایی گوشزد کردند که اگر آن‌ها بخواهند در این حوزه صحبت و اعتراضی بکنند در راستای منافع ملی آمریکا نخواهد بود.

این دروغ‌ گفتن‌ها تعدادی از سناتورهای جمهوری‌خواه را ناراحت کرده است، چراکه رئیس‌جمهورشان یک تصمیم اشتباه می‌گیرد و سپس برای توجیه آن به سمت این نوع از دروغ‌گویی‌ها حرکت می‌کند.

 

پرسش: دولت ترامپ جهت توجیه حقوقی عملیات ترور شهید قاسم سلیمانی به قانون سال‌های 2001 و 2002 استناد کرد. کنگره دو مجوز را برای جنگ علیه القاعده در سال ۲۰۰۱ و عراق در سال ۲۰۰۲ به رئیس‌جمهوری وقت تفویض کرد. ولی کنگره اجازه جنگ با ایران را صادر نکرده است و کارشناسان امنیت ملی می‌گویند نمی‌توان با استناد به مجوزهای قبلی جنگ تازه‌ای را آغاز کرد. در گزارش دولت ترامپ به کنگره آمریکا آمده بود که چون قاسم سلیمانی از گذشته در اقداماتی دست داشته که با به خطر انداختن جان آمریکایی‌ها در عراق به ثبات و صلح در عراق نیز لطمه وارد کرده است لذا ترور بر اساس قانون سال 2002 وجاهت دارد. این در حالی است که گروهی دیگر معتقد هستند که قوانین سال‌های 2001 و 2002 در یک بستر زمانی و در ارتباط با گروه‌های خاص بوده و از آن نمی‌توان علیه ایران استفاده کرد. این اختلاف‌نظرها چگونه قابل‌بررسی است؟

مخالفان معتقد هستند که شهادت سردار سلیمانی هیچ ربطی به این قانون‌ها که در سال‌های 2001 و 2002 تصویب‌شده ندارد و ترامپ نمی‌تواند به قانون 19 سال پیش استناد کند. این در حالی است که در زمان ریاست جمهوری جرالد فورد در آمریکا یک دستور اجرایی صادر شد که این‌گونه ترورها را منع کرده بود.

در این راستا اخیراً جوزف نای نیز گفته است که درواقع ترامپ فرمان اجرایی جرالد فورد، رئیس‌جمهوری اسبق آمریکا را ابطال کرده است؛ زیرا جرالد فورد، پس از پایان جنگ ویتنام، یک فرمان اجرایی صادر کرد و در آن صراحتاً نوشت که آمریکا وارد عملیات ترور دیگران نخواهد شد. لذا اکنون هم در قانون داخلی آمریکا منع شده، هم قوانین بین‌المللی نقض شده و توجیهات ارائه‌شده هم جنبه قانونی ندارد.

 

پرسش: آیا دونالد ترامپ کمتر از یک سال مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری، توانست از به شهادت رساندن سردار سلیمانی دستاوردی کسب کند؟

در حال حاضر مهم‌ترین دغدغه ترامپ انتخابات نوامبر 2020 است؛ وی متصور بود که با این اقدام، افکار عمومی بیشتر به سمت وی متمایل خواهد شد و این ذهنیت را نزد مردم و سیاستمداران آمریکایی ایجاد خواهد کرد که او اقداماتی انجام می‌دهد که دیگران نمی‌توانند انجام دهند. منتها در نظرسنجی‌ها مشاهده کردیم که خواسته ترامپ برآورده نشد و اغلب مردم آمریکا مخالف هرگونه درگیری نظامی با ایران هستند و این ترور را پیش‌زمینه درگیری نظامی قلمداد کرده‌اند. از این نظر در حوزه افکار عمومی ترور سردار سلیمانی نتوانست دستاورد و امتیازی برای رئیس‌جمهور آمریکا داشته باشد.

همچنین با توجه به مخالفت‌هایی که در کنگره آمریکا صورت گرفت مشخص شد که ترامپ این اقدام را بدون مجوز و بدون هیچ دلیل موجهی انجام داده است و از این لحاظ نیز موردنقد سیاستمداران و افکار عمومی قرار گرفت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *