جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل

علی الدفاعی، عضو دفتر سیاسی و سخنگوی مجلس اعلای عراق در گفتگو با تسنیم ضمن تمجید از عملیات وعده صادق ایران به رژیم صهیونیستی اظهار داشت این عملیات سبب تقویت هر چه بیشتر جایگاه ایران و محور مقاومت در معادلات جهانی خواهد شد.

Loading

استقرار طولانی در افغانستان، هدف توافق صلح آمریکا با طالبان

۱۳۹۸/۱۱/۲۸ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران اعلام طرح یک هفته کاهش خشونت طالبان در افغانستان از سوی آمریکا را تاکتیکی مقطعی عنوان کرد و گفت: استراتژی‌های آمریکایی‌ها در افغانستان دیگر جواب نمی‌دهد به همین دلیل به اقدامات تاکتیکی و کوتاه‌مدت روی آورده‌اند تا بلکه بتوانند راه‌حلی بیایند.

دکتر کیومرث یزدان پناه در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اظهارات وزیر دفاع آمریکا در خصوص دستیابی به توافقی نزدیک با طالبان با هدف کاهش تنش‌ها، خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی آمریکایی‌ها راهبرد دوگانه‌ای را در بحث صلح با طالبان دنبال می‌کنند که هم ابتدای آن معما به نظر می‌رسد و هم انتهایش.

وی افزود: تجربه ثابت کرده که ترامپ در فرایند بازی با اهرم‌های مؤثر خود در سیاست خارجی، افغانستان را طعمه‌ای برای رسیدن به دور دوم ریاست جمهوری در آمریکا قرار داده است، بنابراین اولین موضع از این رفتار دوگانه آمریکا، اهرم برتر و قدرت تبلیغ انتخابات 2020 محسوب می‌شود، زیرا کاهش نقش با افغانستان می‌تواند همچنان به‌عنوان موضوعی رای‌آور در حوزه سیاست خارجی برای ترامپ باشد.

 

تحقق صلح در افغانستان توسط آمریکا، امری انحرافی است

این استاد دانشگاه توجیه برای حضور بلندمدت در افغانستان را موضع دوم آمریکا در سیاست خارجی‌اش در رابطه با این افغانستان دانست و گفت: مسلماً تحقق صلح در افغانستان توسط آمریکا، امری بسیار انحرافی در حوزه صلح و ثبات در افغانستان به‌حساب می‌آید. اگر آمریکایی‌ها می‌خواستند در این کشور صلح برقرار کنند بیست سال زمان برای استقرار صلح و ثبات و از بین بردن عوامل ناامنی کفایت می‌کرد.

 

توافق صلح تاکتیکی برای فرار به جلو و ماندن طولانی‌مدت در افغانستان

یزدان پناه با بیان اینکه همه خروجی‌های رفتاری آمریکا نشان می‌دهد توافق صلح با طالبان صرفاً یک تاکتیک برای فرار به جلو و ماندگاری طولانی‌مدت در افغانستان است، تأکید کرد: از نگاه افغانستانی ها اگر جبر زمانی و جغرافیایی نباشد، به‌هیچ‌وجه مردم این کشور حاضر نیستند گروهی را در درون خود بپذیرند و با آن‌ها بیعت کنند که مسبب بسیاری از نابسامانی‌های این کشور و حتی عامل اشغال افغانستان توسط آمریکا و متحدان غربی‌اش بوده است.

وی با اشاره به روحیه تمامیت‌خواهانه طالبان نسبت به کسب قدرت در این کشور، اضافه کرد: مردم افغانستان به‌خوبی می‌دانند که صلح با طالبان به معنای استمرار تنش، بی‌ثباتی و ناامنی روحی و روانی در کشورشان است و مردم و به‌ویژه روشنفکران این کشور معتقدند که صلح با طالبان یعنی تمام مردم افغانستان بازیچه‌ای ابزاری برای سیاست‌های بلندمدت آمریکا هستند.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل یادآور شد: آمریکایی‌ها اخیراً در افغانستان با معضلات جدی در رابطه با عملیات نظامی طالبان مواجه شده‌اند، به‌ویژه سقوط هواپیمای فوق سری این کشور در آسمان افغانستان که منجر به کشته شدن تعدادی از نیروهای زبده سازمان جاسوسی و اطلاعاتی سیا و همچنین پنتاگون شد، برای آمریکایی‌ها و به‌خصوص ترامپ که داعیه ایجاد ثبات دائمی و مذاکره همراه با نتیجه با طالبان را دارد، ضعف مهمی بود.

 

طرح یک هفته کاهش خشونت تاکتیکی مقطعی است

یزدان پناه با تأکید بر اینکه اظهارات اخیر مقامات آمریکایی در رابطه با توافق با طالبان فرافکنی و فرار روبه‌جلو است تا آن‌ها به‌گونه‌ای از استمرار عملیات نظامی طالبان در افغانستان بگریزند، افزود: دو ماه گذشته، ماه‌های بسیار مرگ باری برای نیروهای آمریکایی در افغانستان بوده است، لذا این طرح یک هفته کاهش خشونت تاکتیکی مقطعی است. طالبان هم به دلیل موقعیت مقطعی افغانستان که گرفتار زمستان سخت است، در بسیاری از ولایت‌ها اساساً قدرت عملیات ندارد و شرایط محیطی مانع از عملیاتشان است.

وی با اشاره به اظهارات اخیر مقامات عالی‌رتبه نظامی و سیاسی چین و روسیه در انتقاد از سیاست‌های آمریکا در افغانستان، ادامه داد: به‌هرحال فشارهای دو قدرت جهانی دیگر، چین و روسیه، به آمریکا برای اینکه افغانستان از این وضعیت خارج شود، در اعلام این مسئله دخیل بوده است. مجموعه این عوامل باعث می‌شود ترامپ شرایط را در افغانستان به‌گونه‌ای پیش ببرد که با طراحی تاکتیک صلح موقت، خود را نسبت به آینده مذاکرات در افغانستان خوش‌بین نشان دهد و درعین‌حال آن را به‌عنوان دستاوردی برای خود تلقی کند، اما مسلماً افغانستان با این وضعیت و این اقدامات هرگز به صلح و ثبات نخواهد رسید.

 

صلح در افغانستان با محوریت آمریکا یعنی تداوم درگیری

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران در خصوص اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر وقوع اتفاقات جدیدی در دو هفته آینده و اینکه شانس رسیدن به توافق با طالبان را دارد، تأکید کرد: موضوع صلح در افغانستان با محوریت آمریکا چیزی جز تداوم درگیری‌های نیروهای آمریکایی با گروه نظامی طالبان نیست.

وی دورنمای صلح در افغانستان را به‌هیچ‌وجه مثبت و امیدوارکننده ندانست و اضافه کرد: اظهارات ترامپ مؤید این واقعیت است که افغانستان به این سادگی صلح و آرامش را به روی خود نخواهد دید و این سخنان اهرم تاکتیکی کوتاه‌مدت برای فرار روبه‌جلو است که نشان می‌دهد استراتژی‌های آمریکا برای استقرار صلح و ثبات و حتی دموکراسی در افغانستان به‌هیچ‌وجه جواب نداده است. بن‌بست صلح و ثبات در افغانستان موضوع مهم‌تری است که شرایط افغانستان را پیچیده‌تر کرده است. وضعیت انتخابات را دیدیم که نشانگر هیچ‌گونه وحدت رویه‌ای برای استقرار دولت قدرتمند نمی باشد.

یزدان پناه تأکید کرد: موضوع دیگری که آمریکایی‌ها را در مخمصه قرار داده است عدم همکاری متحدان آمریکا در افغانستان است، زیرا آن‌ها دیگر هیچ توجیهی برای استمرار حضور در این کشور ندارند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *