جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

دلایل و اهداف تحرک جدید در روابط آلمان و ترکیه

۱۳۹۸/۱۱/۱۲ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اردوغان درصدد است با استفاده از کارت پناهندگان که امروز پاشنه آشیل کشورهای اتحادیه اروپا از جمله آلمان محسوب می شود به برخی از اهداف اروپایی خود نزدیک‌تر شود. عابد اکبری - کارشناس مسائل اروپا

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، روز جمعه ۲۴ ژانویه (چهارم بهمن) به دعوت رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، وارد استانبول شد. ملاقات اردوغان و مرکل  در کاخ وحدالدین استانبول بدون حضور رسانه‌ها حدود یک ساعت و بیست دقیقه به طول انجامید و گفته می‌شود دو طرف درباره مناسبات اقتصادی دو کشور و تحولات سوریه و لیبی گفتگو کرده‌اند. با توجه به سفر مرکل به ترکیه این پرسش مطرح می‌شود که اکنون مناسبات آنکارا- برلین در چه سطحی است و مهمترین مسائل بین دو طرف چیست؟ برای بررسی این مسئله باید نگاهی به روابط ترکیه و آلمان طی چند سال اخیر داشته باشیم.

از سال 2015 میلادی و به ویژه با کودتای ناموفق علیه دولت رجب طیب اردوغان در سال 2016، روابط ترکیه و آلمان رو به سردی گرایید. سردی روابط با توجه به تفاوت دیدگاه‌های دو کشور حول مسائل حقوق بشر و کردها تشدید یافت به طوریکه اردوغان بارها از سوی رسانه‌های آلمانی به هیتلر تشبیه شد؛ اما به نظر می‌رسد فارغ از تمامی اختلاف دیدگاه‌ها، ترکیه و آلمان در این برهه از تاریخ خود را ملزم به همکاری با یکدیگر می‌دانند یا حتی می‌توان گفت به نظر می‌رسد آلمان فارغ از تمامی اختلاف دیدگاه‌ها حول مسائل حقوق بشری با ترکیه، هم اکنون خواهان همکاری با آنکارا است. در ادامه به دغدغه‌های هر یک از بازیگران که منجر به بهبود روابط با یکدیگر شده است، اشاره می‌شود:

اول آنکه در رابطه با دغدغه‌های آلمان، به نظر می‌رسد با افزایش تنش‌ها و درگیری‌ها در ادلب سوریه و ورود موج جدیدی از مهاجران و پناهندگان سوری به یونان، دیگر اتحادیه اروپا توان و ظرفیت پذیرش پناهندگان از منطقه غرب آسیا را ندارد. از آنجایی که ترکیه با موقعیت منحصر به فرد جغرافیایی اش حائل میان اروپا و منطقه غرب آسیا است نقشی بی بدیل در ورود پناهندگان سوری به اروپا بازی می‌کند و سفر مرکل در راستای تلاش برای متقاعد کردن اردوغان در ممانعت از ورود پناهندگان به اروپا حائز اهمیت است. کمااینکه آنگلا مرکل قول مساعدت مالی و اختصاص بودجه بیشتری را در رابطه با پناهندگان به اردوغان داد.

دوم آنکه بحث مربوط به بحران پناهندگان برای اتحادیه اروپا و نقش ترکیه در این بحران هم اکنون تنها و منحصرا مرتبط با بحران سوریه نیست. دولت اردوغان اعلام کرده است که به درخواست سراج درصدد نقش آفرینی در بحران لیبی است. با توجه به افزایش تنش‌ها میان دولت سراج و نیروهای ژنرال حفتر در لیبی و با توجه به پیشروی‌های حفتر در لیبی، ورود ترکیه ( و در عین حال تشویق آنکارا به ورود روسیه در این بحران) به بحران لیبی می‌تواند موج گسترده دیگری از پناهندگان را از شمال آفریقا روانه جنوب اروپا و کشورهایی چون ایتالیا کند. اهمیت این مساله با بیان اینکه ایتالیا از جمله کشورهای خواهان گفت‌و‌گو و مذاکره با بشار اسد و بازگشت پناهندگان به خانه‌هایشان است و درنتیجه با آلمان، فرانسه و بریتانیا اختلاف نظر فاحش دارد، بیشتر نمایان می‌شود.

بنابراین به نظر می‌رسد با گسترش اختلاف‌نظرها در میان کشورهای جنوبی و شرقی اتحادیه اروپا با آلمان، فرانسه و بریتانیا حول بحران پناهندگان و موج جدیدی از ورود پناهندگان به اروپا، اتحادیه اروپا با چالشی جدی مواجه می‌شود. این مسئله را بیش از هرکس اردوغان به خوبی می‌داند؛ به طوریکه در کنفرانس خبری در استانبول، آنگلا مرکل نه سخنی از حقوق بشر و کردها راند و نه آزادی‌های مدنی. بدین ترتیب می‌توان گفت که اردوغان درصدد است با توجه به آگاهی از پاشنه آشیل کنونی اتحادیه اروپا به برخی از اهدافش نزدیک‌تر شود.

اول آنکه از سال 2005 میلادی ورود ترکیه به اتحادیه اروپا از مهم ترین اهداف حزب عدالت و توسعه بوده است. اما برای دو دهه آنکارا نه تنها نتوانسته است به این هدف دست یابد بلکه در سال 2015 آنگلا مرکل اذعان کرد ترکیه حق عضویت اتحادیه اروپا را ندارد. اما اکنون شاید بحران پناهندگان بار دیگر موجب شده تا مرکل به گفت و گو حول عضویت ترکیه به اتحادیه اروپا تن دهد.

دوم آنکه ترکیه در سال‌های اخیر با روسیه در صحنه سوریه به همکاری مبادرت کرده است. شراکت با مسکو به نوعی‌ موقعیت آنکارا در سوریه و نظام بین‌الملل را تحلیل برده است. گویی ترکیه بار دیگر خواهان گفت‌و‌گو و مذاکره با غرب حول مسائلی چون بحران لیبی و پناهندگان است تا به جامعه بین‌الملل ورود پیدا کند.

سوم آنکه ترکیه یکی از مهم ترین نقش‌هایش در ارتباط با اتحادیه اروپا را کریدور انتقال انرژی بودن، تعریف کرده است. همکاری رژیم صهیونیستی، یونان و قبرس حول انتقال انرژی (گاز) به اروپا و حذف ترکیه از این برنامه منجر به منزوی شدن بیش از پیش ترکیه و کاهش نفوذ آنکارا می‌شود. در نتیجه استفاده از کارت بحران پناهندگان با توجه به اهمیت آن برای اتحادیه اروپا  می‌تواند مانع از منزوی شدن ترکیه در اتحادیه اروپا و ناتو شود.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *