جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

نتانیاهو و کابوس حمله به رفح

«نتانیاهو بیش از آنکه برای نوار غزه و شهر رفح شاخ و شانه بکشد، این روزها آن ها را در هیبت کابوس های ترسناکی می بیند که دیر یا زود، سناریوهای ناامیدکننده و خطرناکی را برای وی رقم خواهند زد.»

Loading

دستیابی به نتیجه ملموس، ملاک تعهد اروپا به برجام

۱۳۹۸/۱۰/۲۴ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در رومانی و مجارستان با تأکید بر اینکه تعهد ادعایی اروپا به برجام، باید با نتیجه ملموس همراه باشد، گفت: متأسفانه تا امروز هیچ حرکت مثبتی، غیر از گفتاردرمانی، از اتحادیه اروپا در جهت حفظ برجام شاهد نبودیم.

علی‌اکبر فرازی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی در خصوص بیانیه مشترک فرانسه، آلمان و انگلیس در رابطه با گام نهایی کاهش تعهدات برجامی ایران و این تأکید که آن‌ها به این توافقنامه متعهد هستند، خاطرنشان کرد: شعار محوری ایران از ابتدای مذاکرات برجام تا همین امروز این بوده که برجام بازی برد – برد برای همه طرف‌ها باید باشد و در این صورت برجام می‌تواند نقش خوبی در توسعه مناسبات کشورهای عضو داشته باشد.

معاون پیشین امور بین الملل اتاق بازرگانی ایران بابیان اینکه بعد از خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام اتحادیه اروپا به‌طورجدی اعلام کرد که نه‌تنها به برجام پایبند است بلکه اقداماتی را صورت خواهد داد که ایران هم از منافع حاصل از برجام منتفع شود، گفت: ایران باکمال شکیبایی به اتحادیه اروپا فرصت داد تا آن‌ها هم اقدامات لازم را دراین‌باره انجام دهند؛ اما گذشت زمان ثابت کرد که یا در بخشی از بدنه اتحادیه اروپا اراده لازم وجود ندارد و یا اینکه اصلاً اتحادیه امکانات این را ندارد که بتواند خارج از اراده آمریکا تصمیمی بگیرد.

 

اروپا اگر بخواهد هم توان اجرای تعهداتش را ندارد

وی تأکید کرد: این به‌عنوان یک مطلب تحقیرآمیز و یا توهین‌آمیز خطاب به اتحادیه اروپا نیست بلکه به‌عنوان یک واقعیت درصحنه عمل است که ناظران بین‌الملل را به این جمع‌بندی رسانده که اتحادیه اروپا حتی اگر بخواهد هم‌توان اجرایی کردن تعهدات خود را ندارد.

فرازی با بیان اینکه بعد از گذشت یک سال اینستکس از حد طرحی بر روی کاغذ فراتر نرفت، ادامه داد: اگر اراده جدی و توانایی لازم بین کشورهای عضو اتحادیه، مخصوصاً کشورهای محوری مانند آلمان، انگلیس و فرانسه، وجود داشت حتماً می‌توانستند قدم‌هایی را بردارند. ایران با گذشت زمان متوجه شد تنها کشوری که از برجام سود نمی‌برد و منتفع نمی‌شود اوست.

 

هیچ حرکت مثبتی از اتحادیه اروپا برای حفظ برجام ندیدیم

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به شرایطی که ایران را به این تصمیم رساند که دست به گام‌های کاهش تعهد بزند و درعین‌حال این امکان را برای بازگشت در هر مرحله فراهم کند، اظهار داشت: متأسفانه تا امروز که گام پنجم را هم برداشتیم هیچ نتیجه مثبتی، غیر از گفتاردرمانی از اتحادیه اروپا در جهت حفظ برجام ندیدیم. گفتاردرمانی هم‌زمان محدودی کاربرد دارد. این اقدام آن‌قدر ادامه پیدا کرد که دولت ایران و مسئولین سیاست خارجی در داخل موردنقد قرار گرفتند که تا کی می‌خواهید به وعده و وعید اروپایی‌ها دل‌خوش کنید.

فرازی با بیان اینکه الآن برای اتحادیه اروپا وقت تصمیمی گیری است، اضافه کرد: یا اتحادیه اروپا صراحتاً اعلام می‌کند که نمی‌تواند کاری بکند و یا اینکه اگر توان و اراده‌اش را دارد گام‌های مثبت و اجرایی بردارد که مسئولان ما بتوانند در تصمیمات متخذه بازنگری کنند.

 

اروپا به‌صراحت در کنار مواضع آمریکا علیه ایران قرار گرفته است

سفیر پیشین ایران در رومانی با اشاره به برخی تهدیدات سه کشور اروپایی بعد از گام‌های ایران در جهت کاهش تعهدات هسته‌ای، ادامه داد: اتفاق تأسف باری که رخ داده، این است که به‌تدریج اتحادیه اروپا از حالت شریکی که بیشترین نفع را از برجام می‌برد، آن‌هم نفع سیاسی و امنیتی، خارج‌شده و سه کشور عضو اتحادیه به‌صراحت در کنار مواضع آمریکا علیه ایران قرار گرفته‌اند.

وی گفت: گرچه فرانسه، انگلیس و آلمان اخیراً اعلام کرده‌اند که دعوت شخص ترامپ را برای خروج از برجام رد کرده‌اند اما در موضع‌گیری‌های سیاسی متأسفانه جمهوری اسلامی ایران را با همان ادبیاتی موردنقد قرار دادند که شخص ترامپ با آن ادبیات با ما برخورد می‌کند. این موجب می‌شود که افکار عمومی ایران به تصمیم سازان سیاسی فشار بیاورند که بااحتیاط بیشتری با اروپایی‌ها برخورد کنند.

 

همچنان معتقدیم اروپا می‌تواند شریک خوبی باشد

فرازی توضیح داد: این احتیاط بیشتر به این معنی نیست که ایران بخواهد اقدامات عقب‌گرد دیپلماتیک در رابطه با اروپا داشته باشد؛ زیرا کماکان معتقدیم که اتحادیه اروپا می‌تواند شریک خوبی برای ما باشد و ایران هنوز معتقد به گسترش مناسبات است، اما از طرف دیگر اگر این موضع‌گیری‌های منفی از سوی مقامات اروپایی اتخاذ شود طبیعتاً افکار عمومی در داخل کشور تصمیم سازان سیاسی را تحت‌فشار قرار می‌دهند.

 

هنوز راه امیدواری برای برجام وجود دارد

معاون پیشین امور بین الملل اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: هنوز راه امیدواری برای برجام وجود دارد. فکر می‌کنم برجام هنوز می‌تواند از اتاق سی. سی. یو خارج شود و روی پای خود بایستد. به‌شرط آنکه شاهد اقدام مشخص عملی از سوی اتحادیه اروپا باشیم و در کنار آن دو طرف سعی کنند مناسبات سیاسی خود را بر پایه همکاری و دوستی پیش ببرند و طرف های اروپایی تأثیرپذیری از طرف سوم در اعلام بیان مواضع خود نداشته باشند.

 

تعهد به برجام باید نتیجه ملموس داشته باشد

فرازی با اشاره به اظهارات رئیس‌جمهور فرانسه مبنی بر اینکه به برجام متعهدیم، تصریح کرد: بارها از سوی کشورهای عضو اتحادیه اروپا شنیده‌ایم که ما به برجام متعهدیم؛ درحالی‌که این تعهد باید نتیجه ملموس داشته باشد. ایران هم به برجام متعهد است و هیچ‌گاه اعلام نکرده که از برجام خارج می‌شود اما درحالیکه تعهدات مندرج در مفاد برجام را رعایت کرده، طرف اروپایی هیچ گام و اقدام نتیجه بخش مثبتی دراین‌باره صورت نداده است. اگر امر بر اظهار دیپلماتیک مواضع باشد صرف گفتن اینکه ما به برجام معتقدیم کفایت می‌کند، اما امر بر این قرارگرفته که دو طرف از منافع برجام منتفع شوند.

 

خرید زمان به نفع اروپا نیست

وی در خصوص برخی تحلیل‌ها که اروپا به دنبال خرید زمان است تا افزایش فشارهای آمریکا به ایران تأثیری در مواضع آن ایجاد کند، گفت: اتحادیه اروپا و مشخصاً سه کشور اروپایی، باید به این نتیجه مهم برسند که زمان گفتاردرمانی خاتمه پیداکرده و خرید زمان و وقت کشی به نفع آنها نخواهد بود. اگر ایران به این نتیجه برسد که این موضع‌گیری‌ها برای این است که اتحادیه اروپا مواضع خود را با آمریکایی‌ها هماهنگ‌تر کند و در مخالفت با ایران هماهنگ عمل کنند طبیعتاً ایران هم در مقابل موضع‌گیری که به زیانش باشد واکنش‌های متناسبی نشان خواهد داد و باید بدانند که آزموده را آزمودن خطاست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *