جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

تهران-ایرنا-منابع خبری بامداد چهارشنبه گزارش دادند که رژیم صهیونیستی در ادامه نقض حریم هوایی لبنان، به جنوب این کشور حمله کرده است.

پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها

«استعفای رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل و همچنین فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم اشغالگر قدس به همراه تنی چند از دیگر فرماندهان میدانی صهیونیست ها، نشان می دهد که رجزخوانی های مقام های ارشد اسرائیلی در بحبوحه جنگ غزه، نه از موضع قدرت بلکه برای لاپوشانی ضعف های این رژیم است.»

پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها

«استعفای رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل و همچنین فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم اشغالگر قدس به همراه تنی چند از دیگر فرماندهان میدانی صهیونیست ها، نشان می دهد که رجزخوانی های مقام های ارشد اسرائیلی در بحبوحه جنگ غزه، نه از موضع قدرت بلکه برای لاپوشانی ضعف های این رژیم است.»

Loading

چالش‌‎های برگزیت برای انگلیس و اتحادیه اروپا

۱۳۹۸/۱۰/۱۴ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد روابط بین ‎الملل با بیان اینکه اگر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا از اول فوریه رخ دهد، نه تنها داستان برگزیت تمام شده نیست، بلکه تازه شروع می‌شود، به تشریح مهم‌ترین تبعات آن برای انگلیس و اتحادیه اروپا پرداخت.

دکتر محمود دهقان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی گفت: در انگلیس بین گروه سنت‌گراهای قدیمی که انگلیس را به صورت آنچه که در گذشته بود قبول دارند و گروه مدرنی که انگلیس را داخل اتحادیه اروپا و در مجامع جهانی تعریف می‌کند، رقابتی رخ داد و گروه سنت گرا برنده شد. اکنون نوعی گرایش‌های پوپولیستی توانسته است به منصه ظهور برسد.

 

انگلیس در درازمدت دچار ضربات متعددی می‌شود

وی با بیان اینکه انگلیس در دراز مدت دچار ضربات متعددی خواهد شد، مهم‎ترین مسئله را حفظ تمامیت ارضی انگلیس درصورت استقلال خواهی اسکاتلند و ایرلند شمالی دانست و گفت: اسکاتلند به عنوان مرکز اصلی تجاری و دریانوردی انگلیس، در رای‌گیری اخیر بیشترین رای را به حضور در اتحادیه اروپا داد. نخست وزیر این کشور اعلام کرده که دوباره مسئله استقلالش از انگلیس را در پارلمان به رای خواهد گذاشت.

این استاد دانشگاه ادامه داد: به نظر می‌رسد که هر مقدار انگلیس تلاش کند که مانع آن شود، اما این تیری است که شلیک شده؛ زمان خوردنش به هدف ممکن است دیر و یا زود باشد، اما اسکاتلند و ایرلند در شرایط فعلی عملا پرچم استقلال از انگلیس را بلند کرده ‎اند و اگر این اتفاق رخ دهد، بعد از 400 سال انگلیس در جزیره خود دچار تجزیه شده است و این‌ها واقعیت ‎هایی است که از اول فوریه با آن روبرو خواهد شد.

دهقان همچنین یکی از بزرگ‌ترین مشکلات مردم انگلیس در اول فوریه را مسائل اقتصادی ناشی از خروج از اتحادیه اروپا برشمرد و با اشاره به احتمال کاهش ارزش پوند و افزایش نرخ تورم در این کشور توضیح داد: بدهی انگلیس به اتحادیه اروپا یکی از مهم‌ترین مسائلی خواهد بود که خواسته یا ناخواسته باید برای آن تدبیری داشته باشد. 64 میلیارد پوند مسئله کوچکی نیست که اقتصاد تضعیف شده کنونی انگلیس بتواند آن را تحمل و نخست وزیر بتواند آن را بازپرداخت کند.

وی با اشاره محدودیت‎های گمرکی و مرزی میان انگلیس و اتحادیه اروپا پس از برگزیت، افزود: مردم انگلیس دیگر‎ نمی‌توانند به راحتی وارد کشورهای اروپایی شوند، بنابراین هم نسل جوانش از این مسئله بسیار متاثر خواهد شد و هم سنت گراهایی که اقتصادشان دچار لطمه خواهد شد.

این تحلیلگر مسائل اروپا و آمریکا ادامه داد: نکته دیگری که در میان آن پرچم تکان دادن‎ها برای انگلیس مستقل نادیده گرفته شده، مسئله سه میلیون انگلیسیی خارج از جزیره انگلیس و دو میلیون اروپایی ساکن جزیره انگلیس است که باید تکلیف‌شان روشن شود. درست است که در کوتاه مدت اعلام کرده‎ اند که فعلا از همه امکانات استفاده کنند، اما در نهایت مسائل این پنج میلیون نفر مهم و تعیین کننده است.

 

خروج سرمایههای بزرگ از انگلیس پس از تصویب برگزیت

وی با اشاره به تصمیم تولیدکنندگان و فعالان بزرگ اقتصادی برای خروج سرمایه‌هایشان از انگلیس پس از تصویب برگزیت افزود: کمپانی ‎های بزرگی مراکز خود را به شهرهای دیگر منتقل کردند و اتفاقا این موضوع برای اتحادیه اروپا خوشایند بود؛ چرا که اتحادیه اروپا می‌خواست چالشی باعث خروج سرمایه ‎های بزرگ از انگلیس شود که همین اتفاق هم افتاد.

وی با بیان اینکه طبق آمارها، انگلیس سالیانه نزدیک به ۴۸ میلیارد دلار واردات مواد غذایی دارد که اغلب آن از اتحادیه اروپاست، مسئله تعرفه‎ های گمرکی و تامین نیازهای روزمره انگلیس از طریق اتحادیه اروپا را مسئله دیگری دانست که بعد از 31 ژانویه گریبانگیر خواهد شد.

 

ترامپ حاضر نیست بهای استقلال انگلیس را پرداخت کند

دهقان ادامه داد: خیلی‎ها معتقدند که انگلیس در حوزه کالاها دچار مشکلات عدیده‎ای خواهد شد. به ویژه اینکه وقتی انگلیس از اتحادیه اروپا خارج شود، به دنبال نزدیکی به آمریکا است و به اصطلاح دوباره همان سیاست دنباله‌روی آمریکا را پیگیری خواهد کرد، اما این آمریکا آن آمریکای سابق نیست. ترامپ تاجری است که حاضر نیست بهای استقلال انگلیس را پرداخت کند و می‌گوید انگلیس اول از اتحادیه خارج شود و بعد تازه در رابطه با توافقات جدید با آمریکا مذاکره کند. اینگونه نیست که قبل از خروج، قرارداد تضمین شده‎ای درباره تعرفه ‎های گمرکی وجود داشته باشد.

وی با اشاره به سیاست‎های آمریکا در قبال همسایگانش از جمله کانادا و مکزیک و همچنین عملکردش در خصوص پیمان نفتا گفت: بنابراین تا 31 ژانویه این جشن‎های پرچم تکان دادن ادامه خواهد داشت و از روز اول فوریه که مشکلات وبال مردم شود شوک اصلی وارد خواهد شد و مسائلی را ایجاد خواهد کرد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه اگر خروج انگلیس از اول فوریه رخ دهد، نه تنها داستان برگزیت تمام شده نیست، بلکه تازه شروع می‌شود، توضیح داد: تازه آن‌ها که از این محل دچار مشکل می‌شوند، به ابعاد خسارت بار این خروج می‌پردازند.

وی در خصوص تاثیرات برگزیت بر اتحادیه اروپا نیز گفت: آمریکا یک نفوذی در اتحادیه اروپا با نام انگلیس داشت که هر روز چوب لای چرخ برنامه‎ های اتحادیه می‌گذاشت. تمام این سال‌ها که انگلیس در اتحادیه اروپا بود به دنبال کارشکنی و ممانعت از ایجاد یکسری اتحادها بود، با برگزیت دست اتحادیه اروپا بازتر می‌شود. اگر چه ملی‌گرایی در اروپا تقویت شده، اما این آلمان است که قدرت بیشتری به دست می‌آورد. با اینکه فرانسه درگیر مسائل داخلی خود است، اما آلمان و فرانسه هستند که بالاخره حرف آخر را در اتحادیه اروپا می‌زنند. بعضی مباحثی هم راجع به خروج لهستان و حتی اسپانیا مطرح می‌شود که برای اروپا چندان مهم نیست.

وی همچنین تاثیرات امنیتی و نظامی بر انگلیس و اتحادیه اروپا به خصوص در مقابل تروریسم و آسیب بر بخش صنعت دفاعی و همکاری میان نیروهای انتظامی انگلیس با بقیه اروپا را از دیگر پیامدهای منفی برگزیت برشمرد.

وی با اشاره به تاثیرات اقتصادی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بر آلمان و فرانسه گفت: پیامدهای زیانبار برگزیت تنها به اقتصاد انگلیس منحصر ‎نمی‌شود. کشورهای عضو اتحادیه اروپا هم از این ناحیه آسیب خواهند دید. برگزیت ممکن است ارزش پوند و یورو را به‌عنوان دو ارز مهم جهانی تحت تاثیر قرار دهد.

 

انگلیس اولویت آمریکا نیست

این استاد دانشگاه با بیان اینکه زیان وارده به اقتصاد انگلیس در صورت خروج، سالانه معادل 57 میلیارد پوند و زیان اتحادیه اروپا 40 میلیارد یورو برآورد ‌شده است، افزود: دولت فعلی در انگلیس آن دولتی نیست که بخواهد با قدرت به سراغ آمریکا برود، از طرفی اولویت آمریکا در شرایط فعلی انگلیس نیست و شاهد هستیم که حضور در خاور دور و خاورمیانه را گسترده‎تر کرده است.

دهقان با اشاره به اینکه انگلیس و فرانسه تنها کشورهایی در اتحادیه اروپا هستند که در شورای امنیت داراری حق وتو هستند، گفت: اتحادیه اروپای 27 کشوری به واسطه دو رایی که در شورای امنیت داشت، جایگاه ویژه ای داشت با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا این قدرت به فرانسه منتقل می‌شود.

 

افزایش قدرت آلمان و فرانسه در ناتو

وی با بیان اینکه با برگزیت قدرت آلمان و فرانسه در ناتو و شورای امنیت و همچنین در درگیری‎های بین‎المللی بیشتر خواهد شد، ادامه داد: گرچه آمریکا سعی می‌کند لهستان را بالا بکشد و توازن ایجاد کند، اما واقعیت این است که انزوای انگلیس در این مسئله به نفع دو قدرت دیگر تمام خواهد شد. به همین دلیل شاهد بودیم که آلمان و فرانسه نه تنها از برگزیت ناراحت نشدند، بلکه ابراز خوشحالی و اعلام کردند اگر دیگرانی هم هستند که می‌خواهند از اتحادیه خارج شوند، آمادگی آن را هم دارند؛ در همین حال نشان دادند چنان انگلیس را نقره‌داغ می‌کنند که دیگران جرات چنین چیزی را نداشته باشند.

این کارشناس مسائل آمریکا و اروپا افزود: تصویب برگزیت روز اول در داخل اتحادیه اروپا مانند زلزله‎ ای تلقی شد و همه از خروج زنجیروار کشورها از این اتحادیه یاد می‌کردند، اما بعد که حقایق روشن شد و اروپایی ‎ها اعلام کردند تمام آنچه را که انگلیس در طول این مدت به عنوان یارانه دریافت کرده، باید برگرداند بقیه جا زدند.

 

افزایش اهمیت ارتباطات فرامنطقه ای برای کشورهای قدرتمند اروپا

دهقان با بیان اینکه از روزی که داستان برگزیت پیش آمد اروپایی‎ها مخصوصا آلمان و فرانسه متوجه شدند که دیر یا زود انگلیس از اتحادیه اروپا خارج خواهد شد، گفت: فرانسه سعی کرد مزیت تک رای خود در شورای امنیت را برگ برنده در مقابل سایر کشورها قرار دهد و آلمان هم سعی کرد که با کشورهای دیگر از جمله چین و روسیه ارتباطاتش را گسترش دهد. یعنی آلمان آنچنان ارتباطاتش را با چین و روسیه جلو برده که جای مانوری برای فرانسه دارای حق رای نگذاشته است.

وی افزود: به نظر می‌رسد با برگزیت ارتباطات فرامنطقه ‎ای برای کشورهای قدرتمند اروپا بسیار مهم‎تر می‌شود تا بتوانند تاثیر تک رای انگلیس را در تصمیمات شورای امنیت که احتمالا گرایش‌های آمریکایی بیشتری خواهد داشت خنثی کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *