جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

شانتاژهای سیاسی ملاک عمل دولت‌های اروپایی در برابر سپاه نیست

شانتاژهای سیاسی ملاک عمل دولت‌های اروپایی در برابر سپاه نیست

عبدالرضا فرجی راد می گوید: باید بپذیریم که پاسخ موشکی و پهپادی ایران، هم در سطح و هم در حجم و وسعت یک حمله بی‌سابقه بود. البته ایران در نهایت هوشمندی و دقت این حمله را طوری طراحی و اجرا کرد که خسارت جانی و مالی یا تخریب گسترده به بار نیاورد و صرفا ملاک و هدف، ایجاد توازن بود که به آن دست پیدا کرد و در ادامه هم با وجود برخی ادعاها، حمله اسرائیل توازنی با حمله ایران نداشت و به‌همین‌دلیل قدرت بازدارندگی تل‌آویو زیر سؤال رفته است. از طرف دیگر چون حمله ایران با این شدت و وسعت است، برای هیچ کشوری پیش‌بینی‌پذیر نبود. خود اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها بارها گفته‌اند که از پاسخ ایران دچار یک شوک شدند؛ بنابراین غرب سعی دارد که با این تحریم‌ها فضا را به نفع خود مدیریت کند.

دانشگاه مک‌گیل هم به جمع اعتراض‌های دانشجویی در حمایت از غزه پیوست + فیلم

تهران- ایرنا- دانشجویان دانشگاه مک‌گیل شهر مونترال در ایالت کبک کانادا هم با الهام از جنبش همبستگی غزه در پردیس‌های دانشگاهی در ایالات متحده، روز شنبه اردوگاهی را در محوطه این دانشگاه برپا کردند.

ببینید | حرکت جنجالی وزیر خارجه آمریکا با رئیس جمهور چین

ویدبویی از لحظه انتظار رئیس جمهور چین، شی جین پینگ، برای استقبال از آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و دست دادن آنها در شبکه‌های اجتماعی در حال دست به دست شدن است. از سوی دیگر، بر اساس آنچه رسانه‌های چینی گزارش دادند، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا حین ورود به چین نه تنها با استقبال سردی روبرو شد، بلکه خداحافظی سردی نیز داشت و تنها سفیر آمریکا در چین او را بدرقه کرد./چندثانیه

Loading

چشم‌انداز تشکیل دولت در لبنان

۱۳۹۸/۱۰/۰۸ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد روابط بین‌الملل با اشاره به تلاش‌ها برای تشکیل کابینه از سوی حسان دیاب در لبنان گفت: اگر کابینه‌ای در گام اول تشکیل شود که حداقل یک ماه طول خواهد کشید، این کابینه مجدداً تغییراتی خواهد داشت؛ چراکه شرایط لبنان به‌گونه‌ای نیست که مشکلات به‌صورت فوری حل شود.

دکتر هادی طاهر خانی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به بحران سیاسی و شرایط داخلی لبنان با بیان اینکه این کشور همواره در چند سال اخیر دچار تنش‌هایی بوده است که عموماً به سوء مدیریت مربوط می‌شده است، خاطرنشان کرد: لبنان درگیر تنش‌های ریشه‌داری است که برخی کشورهای منطقه به آن دامن می‌زنند؛ تنش‌هایی که در شرایط فعلی دوقطبی‌ ایجاد کرده است. به نظر می‌رسد این کشور تبدیل به عرصه کشمکش ائتلافی به رهبری آمریکا از یک‌سو و محور مقاومت از سوی دیگر شده است.

 

شکست طرح آمریکا برای واردکردن حزب‌الله در درگیری‌های داخلی

وی با بیان اینکه طرح آمریکا برای وارد کردن حزب‌الله در درگیری‌های داخلی در لبنان شکست خورد، به تلاش‌ها برای تشکیل دولت پس از استعفای سعد حریری اشاره کرد و ادامه داد: لبنان ساختارهای سیاسی منحصربه‌فردی دارد و روند تشکیل دولت در آن، از ابتدا با مداخلات غربی و مانع‌تراشی‌های برخی احزاب وابسته به آمریکا در این کشور همراه بوده است؛ اما با توجه به قدرت گرفتن حزب‌الله این تنش به سمت برتری نسبی حزب‌الله خواهد چرخید، چراکه میزان نفوذ محور مقاومت در لبنان بسیار قوی‌تر از ائتلاف آمریکایی است. باید در نظر داشت در این میدان، طرف مقابل، ابزارهای کمتری در اختیار دارد. این فاصله قدرت باعث می‌شود که برتری نسبی حزب‌الله ایجاد شود.

 

دیاب را نباید نامزد حزب‌الله دانست

این کارشناس مسائل خاورمیانه درعین‌حال با اشاره به اظهارات سران حزب‌الله مبنی بر اینکه به سِمَتی در دولت چشم ندوخته‌اند، افزود: درست است که از دیدگاه حزب‌الله مأمور شدن «حسّان دیاب» به تشکیل دولت، فرصتی برای نجات لبنان است که مانع بهره‌برداری آمریکا از اتفاقات لبنان شده، اما دیاب تأکید کرده که مستقل است و هیچ گروهی بر وی چیزی تحمیل نکرده، بلکه موردحمایت تمامی گروه‌ها قرارگرفته است؛ بنابراین دیاب را نباید نامزد حزب‌الله دانست.

وی اضافه کرد: ممکن است برخی گروه‌ها به دنبال این باشند که با ایجاد چالش در مسیر این دولت فشارها را بر حزب‌الله افزایش دهند.

طاهرخانی در خصوص اعتراضات صورت گرفته از سوی حامیان سعد حریری که منجر به مداخله ارتش شد نیز گفت: حامیان حریری در اعتراض به مکلف شدن حسّان دیاب برای تشکیل دولت جدید به خیابان‌ها آمده‌اند و به این دلیل به نامزد شدن دیاب معترض‌اند که می‌گویند او از حمایت سنی‌ها برخوردار نیست و طبق خواسته‌ آن‌ها تعیین نشده، بنابراین نماینده این طایفه نیست.

وی با اشاره به اظهارات حریری مبنی بر اینکه جریان المستقبل هرگز در دولتی که دیاب قصد تشکیل آن را دارد، مشارکت نخواهد کرد و به آن رأی اعتماد نمی‌دهد، ادامه داد: تنها ابراز مقابله غرب با روند تحولات فعلی در لبنان جریان آقای حریری است؛ اما او درحالی‌که در اقلیت قرار دارد و نفوذ تفکرش بسیار پایین است، تمام توان و تلاشش مانع‌تراشی در تشکیل کابینه است.

طاهرخانی افزود: از آنجا که دیاب اعلام کرده که اصل در تشکیل کابینه‌اش حضور همه طرف‌ها و ازجمله نمایندگان اعتراضات مردمی است، با توجه به اختلافات موجود میان احزاب و فراکسیون‌های پارلمانی و در رأس آن‌ها اقدامات فراکسیون پارلمانی المستقبل و سوسیالیست ‌ترقی‌خواه و برخی از احزاب وابسته به آن‌ها، قطعاً چالش‌هایی در این مسیر ایجاد خواهد شد.

 

تشکیل دولت آینده با حضور حزب‌الله و متحدان آن

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه گفت: تحولات میدانی در لبنان نشان می‌دهد دولت آینده این کشور با حضور حزب‌الله و متحدان آن تشکیل خواهد شد. با توجه موضع منفی احزابی که قصد شرکت در دولت جدید را ندارند، طبیعی است که شاهد ایجاد موانع و کارشکنی‌های در مقابل این دولت باشیم. علاوه بر آن نباید تلاش طرف‌های خارجی برای تشدید مداخلات خود در دولت لبنان را نیز نادیده بگیریم.

وی با بیان اینکه با تشکیل دولت تدبیری برای جداسازی معترضان از هم اندیشیده خواهد شد، گفت: برخی معترضان به دلیل فشارهای اقتصادی به خیابان‌ها آمده بودند و گروه‌هایی هم تحت هدایت عوامل خارجی قرار دارند. این دودسته که البته در اقلیت هستند از هم جدا خواهند شد، چراکه مردم لبنان میهن‌پرست و نماد دوست هستند و با اولین واکنش‌های مثبت تحت تأثیر قرار می‌گیرند.

 

تشکیل کابینه دستکم یک ماه طول می‌کشد

طاهرخانی همچنین با اشاره به موکول شدن کار تشکیل دولت جدید لبنان به بعد از تعطیلات سال نو میلادی گفت: اگر کابینه‌ای در گام اول تشکیل شود که حداقل یک ماه طول خواهد کشید این کابینه مجدداً تغییراتی خواهد داشت، چراکه شرایط لبنان به‌گونه‌ای نیست که مشکلات به‌صورت فوری حل شود.

 

تشکیل دولت به معنای خروج از بحران نیست

وی درعین‌حال تشکیل دولت را به معنای خروج از بحران این کشور ندانست و گفت: فضای اختلافات لبنانی‌ها در دولت نیز به شکلی متفاوت بروز خواهد کرد. از طرفی لبنان در یک بحران مالی و بانکی است. لبنان کشور فقیری نیست، اما تنش‌هایی که کشورها در لبنان ایجاد می‌کنند، باعث ایجاد مشکلات اقتصادی شده و بخشی از مشکلات اقتصادی ریشه‌ای است.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به طرح دیاب برای تشکیل کابینه، توضیح داد: دیاب به دنبال این است که اکثریت دولت از فن‌سالاران باشد، اما فن‌سالارانی که نیروهای سیاسی معرفی کرده باشند؛ به‌گونه‌ای که به آن‌ها و رویکردهای سیاسی‌شان اطمینان داشته باشند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *