جدیدترین مطالب

کارشناسی‌ سیاسی: رژیم صهیونیستی درحال دست و پا زدن است

کارشناس مسائل سیاسی گفت: رژیم صهیونیستی اگر هر جا عملیات کند بر ضد منافع جمهوری اسلامی در سوریه و یا در هر جای دیگر و یا در داخل کشور ما از سرزمین خودمان پاسخ او را می‌دهیم، به همین دلیل شروع کردند به نهاد‌های بین المللی از جمله شورای امنیت سازمان ملل و به جا‌های دیگر نامه نوشتن و در واقع دست و پا می‌زنند.

دفاع مشروع ایران هیمنه رژیم صهیونیستی را شکست

آیت الله صالحی مدرس رئیس شورای سراسری علمای شیعه افغانستان گفت: دفاع مشروع جمهوری اسلامی ایران در برابر رژیم صهیونیستی اُبهت و هیمنه پوشالی اسرائیل شرارت‌ پیشه و کودک‌کش را شکست.

Loading

أحدث المقالات

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان درباره سفر رئیسی/ تنش‌های منطقه ریشه در اقدامات غیرمسئولانه اسرائیل دارد

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان با تاکید بر تنش‌زدایی در خاورمیانه گفت: اقدامات بی پروای رژیم اشغالگر اسرائیل از جمله حمله آن به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق منجر به تشدید اوضاع شده است.

Loading

چشم‌انداز تشکیل دولت در لبنان

۱۳۹۸/۱۰/۰۸ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد روابط بین‌الملل با اشاره به تلاش‌ها برای تشکیل کابینه از سوی حسان دیاب در لبنان گفت: اگر کابینه‌ای در گام اول تشکیل شود که حداقل یک ماه طول خواهد کشید، این کابینه مجدداً تغییراتی خواهد داشت؛ چراکه شرایط لبنان به‌گونه‌ای نیست که مشکلات به‌صورت فوری حل شود.

دکتر هادی طاهر خانی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به بحران سیاسی و شرایط داخلی لبنان با بیان اینکه این کشور همواره در چند سال اخیر دچار تنش‌هایی بوده است که عموماً به سوء مدیریت مربوط می‌شده است، خاطرنشان کرد: لبنان درگیر تنش‌های ریشه‌داری است که برخی کشورهای منطقه به آن دامن می‌زنند؛ تنش‌هایی که در شرایط فعلی دوقطبی‌ ایجاد کرده است. به نظر می‌رسد این کشور تبدیل به عرصه کشمکش ائتلافی به رهبری آمریکا از یک‌سو و محور مقاومت از سوی دیگر شده است.

 

شکست طرح آمریکا برای واردکردن حزب‌الله در درگیری‌های داخلی

وی با بیان اینکه طرح آمریکا برای وارد کردن حزب‌الله در درگیری‌های داخلی در لبنان شکست خورد، به تلاش‌ها برای تشکیل دولت پس از استعفای سعد حریری اشاره کرد و ادامه داد: لبنان ساختارهای سیاسی منحصربه‌فردی دارد و روند تشکیل دولت در آن، از ابتدا با مداخلات غربی و مانع‌تراشی‌های برخی احزاب وابسته به آمریکا در این کشور همراه بوده است؛ اما با توجه به قدرت گرفتن حزب‌الله این تنش به سمت برتری نسبی حزب‌الله خواهد چرخید، چراکه میزان نفوذ محور مقاومت در لبنان بسیار قوی‌تر از ائتلاف آمریکایی است. باید در نظر داشت در این میدان، طرف مقابل، ابزارهای کمتری در اختیار دارد. این فاصله قدرت باعث می‌شود که برتری نسبی حزب‌الله ایجاد شود.

 

دیاب را نباید نامزد حزب‌الله دانست

این کارشناس مسائل خاورمیانه درعین‌حال با اشاره به اظهارات سران حزب‌الله مبنی بر اینکه به سِمَتی در دولت چشم ندوخته‌اند، افزود: درست است که از دیدگاه حزب‌الله مأمور شدن «حسّان دیاب» به تشکیل دولت، فرصتی برای نجات لبنان است که مانع بهره‌برداری آمریکا از اتفاقات لبنان شده، اما دیاب تأکید کرده که مستقل است و هیچ گروهی بر وی چیزی تحمیل نکرده، بلکه موردحمایت تمامی گروه‌ها قرارگرفته است؛ بنابراین دیاب را نباید نامزد حزب‌الله دانست.

وی اضافه کرد: ممکن است برخی گروه‌ها به دنبال این باشند که با ایجاد چالش در مسیر این دولت فشارها را بر حزب‌الله افزایش دهند.

طاهرخانی در خصوص اعتراضات صورت گرفته از سوی حامیان سعد حریری که منجر به مداخله ارتش شد نیز گفت: حامیان حریری در اعتراض به مکلف شدن حسّان دیاب برای تشکیل دولت جدید به خیابان‌ها آمده‌اند و به این دلیل به نامزد شدن دیاب معترض‌اند که می‌گویند او از حمایت سنی‌ها برخوردار نیست و طبق خواسته‌ آن‌ها تعیین نشده، بنابراین نماینده این طایفه نیست.

وی با اشاره به اظهارات حریری مبنی بر اینکه جریان المستقبل هرگز در دولتی که دیاب قصد تشکیل آن را دارد، مشارکت نخواهد کرد و به آن رأی اعتماد نمی‌دهد، ادامه داد: تنها ابراز مقابله غرب با روند تحولات فعلی در لبنان جریان آقای حریری است؛ اما او درحالی‌که در اقلیت قرار دارد و نفوذ تفکرش بسیار پایین است، تمام توان و تلاشش مانع‌تراشی در تشکیل کابینه است.

طاهرخانی افزود: از آنجا که دیاب اعلام کرده که اصل در تشکیل کابینه‌اش حضور همه طرف‌ها و ازجمله نمایندگان اعتراضات مردمی است، با توجه به اختلافات موجود میان احزاب و فراکسیون‌های پارلمانی و در رأس آن‌ها اقدامات فراکسیون پارلمانی المستقبل و سوسیالیست ‌ترقی‌خواه و برخی از احزاب وابسته به آن‌ها، قطعاً چالش‌هایی در این مسیر ایجاد خواهد شد.

 

تشکیل دولت آینده با حضور حزب‌الله و متحدان آن

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه گفت: تحولات میدانی در لبنان نشان می‌دهد دولت آینده این کشور با حضور حزب‌الله و متحدان آن تشکیل خواهد شد. با توجه موضع منفی احزابی که قصد شرکت در دولت جدید را ندارند، طبیعی است که شاهد ایجاد موانع و کارشکنی‌های در مقابل این دولت باشیم. علاوه بر آن نباید تلاش طرف‌های خارجی برای تشدید مداخلات خود در دولت لبنان را نیز نادیده بگیریم.

وی با بیان اینکه با تشکیل دولت تدبیری برای جداسازی معترضان از هم اندیشیده خواهد شد، گفت: برخی معترضان به دلیل فشارهای اقتصادی به خیابان‌ها آمده بودند و گروه‌هایی هم تحت هدایت عوامل خارجی قرار دارند. این دودسته که البته در اقلیت هستند از هم جدا خواهند شد، چراکه مردم لبنان میهن‌پرست و نماد دوست هستند و با اولین واکنش‌های مثبت تحت تأثیر قرار می‌گیرند.

 

تشکیل کابینه دستکم یک ماه طول می‌کشد

طاهرخانی همچنین با اشاره به موکول شدن کار تشکیل دولت جدید لبنان به بعد از تعطیلات سال نو میلادی گفت: اگر کابینه‌ای در گام اول تشکیل شود که حداقل یک ماه طول خواهد کشید این کابینه مجدداً تغییراتی خواهد داشت، چراکه شرایط لبنان به‌گونه‌ای نیست که مشکلات به‌صورت فوری حل شود.

 

تشکیل دولت به معنای خروج از بحران نیست

وی درعین‌حال تشکیل دولت را به معنای خروج از بحران این کشور ندانست و گفت: فضای اختلافات لبنانی‌ها در دولت نیز به شکلی متفاوت بروز خواهد کرد. از طرفی لبنان در یک بحران مالی و بانکی است. لبنان کشور فقیری نیست، اما تنش‌هایی که کشورها در لبنان ایجاد می‌کنند، باعث ایجاد مشکلات اقتصادی شده و بخشی از مشکلات اقتصادی ریشه‌ای است.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به طرح دیاب برای تشکیل کابینه، توضیح داد: دیاب به دنبال این است که اکثریت دولت از فن‌سالاران باشد، اما فن‌سالارانی که نیروهای سیاسی معرفی کرده باشند؛ به‌گونه‌ای که به آن‌ها و رویکردهای سیاسی‌شان اطمینان داشته باشند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *