جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

دو دهه «جنگ با ترور» بوش ارتش آمریکا را تضعیف کرده است

دفتر پاسخگویی دولت آمریکا در گزارشی جدید اعلام کرد، عملیات نظامی در سرتاسر جهان که توسط جورج بوش پسر تحت عنوان «جنگ جهانی علیه ترور» به مدت دو دهه پس از حملات یازده سپتامبر ۲۰۰۱ آغاز شد، به کاهش آمادگی نظامی ایالات متحده منجر شده است.

نیوزیلند: نگران حضور چین در اقیانوسیه هستیم

تهران- ایرنا- وزیر خارجه نیوزیلند جمعه گفت که تلاش چین برای افزایش حضور امنیتی در جزایر منطقه اقیانوسیه نگران کننده است و ممکن است به بی‌ثباتی یا تضعیف امنیت منطقه‌ای منجر شود.

انگیزه دانشجویان از تداوم اعتراضات؛ در کوی دانشگاه‌های آمریکا چه می‌گذرد؟

در حالی اعتراض دانشجویان در امریکا وارد سومین هفته خود شده که خشونت‌ها علیه دانشجویان شدت گرفته است. اما معترضان چه کسانی هستند و چه انگیزه‌ای دارند و چه خواسته‌هایی را دنبال می‌کنند؟ گزارش خبرآنلاین را بخوانید.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

شورای روابط اسلامی – آمریکایی خطاب به بایدن: کمک به نسل کشی در غزه را متوقف کنید

تهران- ایرنا- شورای روابط اسلامی-آمریکایی از اظهارات جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا درباره اعتراضات حامیان فلسطین انتقاد کرده و خواستار قطع کمک به نسل‌کشی مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی شد.

گورهای جمعی، مکان‌هایی که ابعاد نقض حقوق شهدای غزه را افشا می‌کند

با کشف تعداد بیشتری از گورهای جمعی در نقاط مختلف نوار غزه و بیرون آوردن پیکرهایی بدون سر، دست، پوست و یا با دست و پاهای بسته و نیز اجسادی که هنوز سرم و وسایل پزشکی به آنها وصل هستند، اجساد کودکان و اجسادی که به شدت متلاشی شده‌اند، ابعاد دیگری از جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی در حملاتش به نوار غزه نمایان شده و مسوولان مختلف آغاز تحقیقاتی بین‌المللی و مستقل درباره این گورها را خواستار شده‌اند.

Loading

ضرورت مقابله با استفاده ابزاری آمریکا از تعریف تروریسم

۱۳۹۸/۰۸/۱۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: آمریکا از برچسب حمایت از تروریسم برای تخریب وجهه ایران استفاده می‌کند، این در حالی است که ایران در برابر این اتهام‌زنی‌های واشنگتن، باید روشنگری کند. در واقع، ضعف اصلی کشور ما موضوع تبلیغ است، یعنی ایران باید این مسائل را برای جهانیان روشن نماید. عبدالرضا فرجی‌راد -کارشناس مسائل ژئوپلیتیک

وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه ۱۰ آبان در گزارش خود از «تروریسم در سال ۲۰۱۸» مدعی شده است که جمهوری اسلامی ایران همچنان بدترین کشور حامی تروریسم در جهان است. یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا نیز در ادعاهایی گفته است، تحریم‌های گسترده ایالات متحده علیه تهران، ‌باعث شده است که «تشکیلات تروریستی ایران» متحمل مشکلات مالی عمده‌ای شود. در گزارش وزارت امور خارجه آمریکا تصریح شده است که حکومت ایران هر سال نزدیک به ۱ میلیارد دلار صرف حمایت از گروه‌های تروریستی می کند که به عنوان جریان‌های نیابتی‌اش عمل می‌کنند و نفوذ مخرب این حکومت را در سراسر جهان گسترش می‌دهند.

آنچه آمریکا در این گزارش مطرح کرده مبنی بر اینکه ایران سردمدار تروریسم در جهان است به تعریف آمریکا از تروریسم بازمی‌گردد که با تعریف اکثر کشورهای دنیا و حتی سازمان ملل متفاوت است. درواقع گروه‌هایی مانند حماس، سازمان جهاد اسلامی، حوثی‌ها و حزب‌الله که برای آزادی‌ سرزمین‌شان می‌جنگند و یا گروه‌هایی که در برابر تروریسم مقابله می‌کنند مانند حشدالشعبی که ایران از آنها حمایت می‌کند از نظر آمریکا تروریستی هستند.

آمریکا به هر گروه و سازمانی که خودش تشخیص بدهد برچسب تروریستی می‌زند و اگر ایران با هر کدام از اینها روابط دوستانه داشته باشد از نگاه این کشور، حمایت از تروریسم خوانده می‌شود.

درحالی که بر اساس قانون اساسی کشور، ایران موظف است که از سرزمین‌ها و مردمانی که در مقابل ظلم و اشغالگری مقابله می‌کنند حمایت کند؛ لذا ایران هیچ‌گاه از لیست تروریستی آمریکا خارج نخواهد شد چون بر اساس تعریف قانون اساسی ایران از آنچه که مقاومت نامیده می‌شود باید در برابر هرگونه اشغالگری دفاع کنیم. بنابراین از ابتدای انقلاب اسلامی  این رویه از سوی ایران دنبال شده و همچنان نیز ادامه پیدا خواهد کرد.

در برابر این اتهام‌زنی‌های واشنگتن، ایران باید با ابتکارات و روش های جدید روشنگری کند تا رفع سوءتفاهم شود. اگرچه فضای مجازی و رسانه ای وابسته به استکبار از انعکاس دقیق رویکردها و واقعیت های مربوط به ایران ممانعت به عمل می آورند.

در واقع، ایران باید تشریح کند که منظور آمریکا از تروریسم چیست و آن را برای مردم و افکار عمومی توضیح دهد. شاید اکنون خیلی‌ از مردم از فلسطینی‌ها یا حوثی‌ها دفاع می کنند اما اطلاعات کافی راجع به آنها و شرایط‌ شان نداشته باشند. لذا این مسائل باید برای افکار عمومی اروپا و آسیا در برنامه‌های مختلف واکاوی شود تا تفکرات آمریکا و تبلیغاتی که انجام می‌دهند خنثی شود.

همچنین درخصوص اقدامات آمریکا مبنی بر حمایت از کشوری مانند عربستان سعودی که در جنگ یمن، غیرنظامیان بسیاری را به کام مرگ کشاند و یا در قتل جمال خاشقچی نقض صریح حقوق بشر انجام داده باید افکار عمومی را آگاه کرد. لذا این مسئله نیز به یک پروسه تبلیغاتی نیاز دارد. البته باید توجه داشت که سیاست‌های حقوق بشری آمریکا داخل و خارج اعتباری ندارد. در این رابطه می‌توان به فشارهایی که آمریکا بر مهاجرین آمریکای لاتین وارد می‌آورد اشاره کرد. طی ماه‌های اخیر فیلم‌هایی از جدایی بچه‌هایی که در آمریکا به دنیا آمده‌اند از والدینشان منتشر شد. دونالد ترامپ این کودکان متولد آمریکا را از پدر مادرهایشان جدا کرده و والدین را در کمپ نگه‌داشته تا بعدا آنها را اخراج کند. این گونه سیاست ها، اوج عدم رعایت حقوق بشر است. در خارج از آمریکا نیز مشاهده می‌کنیم که حدود ۵ سال است مردم یمن بمباران می‌شوند و خانه‌ها، مساجد، مدارس و بیمارستان‌های بسیاری تخریب شده است. این بمباران‌ها نیز اغلب با مشاوره‌های آمریکا صورت می‌گرفت.

همچنین مقامات رسمی آمریکا خودشان بارها اعلام کرده اند که چگونه گروه‌های تروریستی همچون داعش و القاعده را ایجاد کرده‌اند، لذا اگر قبل از روی کار آمدن ترامپ برخی از متحدان آمریکا صحبت‌های مقامات این کشور را راجع به حقوق بشر و یا اتهامات علیه کشوری چون ایران باور می‌کردند امروز اغلب کشورها می‌توانند دست واشنگتن را بخوانند و می‌دانند که این کشور یک موضع ‌خصمانه و افراط‌گرایانه در قبال کشورهای دیگر دارد. در نتیجه این نگاه دوگانه آمریکا به حقوق بشر و تعریف مخصوص به خودش از مقوله تروریسم برای همه کشورها شناخته شده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *