جدیدترین مطالب

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

Loading

أحدث المقالات

امیرعبداللهیان: رویکردهای سیاست زده و غلط باعث بی نتیجه بودن تلاش‌ها در غزه شده است + فیلم

نیویورک – ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجاه ایران در دیدار با رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ گفت: متأسفانه رویکردهای سیاست‌زده، دوگانه و غلط تاکنون باعث شده است تلاش‌های سیاسی برای پایان بحران غزه بی‌نتیجه باقی بماند.

امیرعبداللهیان: رویکردهای سیاست زده و غلط باعث بی نتیجه بودن تلاش‌ها در غزه شده است + فیلم

نیویورک – ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجاه ایران در دیدار با رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ گفت: متأسفانه رویکردهای سیاست‌زده، دوگانه و غلط تاکنون باعث شده است تلاش‌های سیاسی برای پایان بحران غزه بی‌نتیجه باقی بماند.

بررسی آخرین تحولات منطقه در رایزنی تلفنی وزیر دفاع آمریکا با گالانت

تهران- ایرنا- وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که لوید آستین وزیر دفاع این کشور روز جمعه (به وقت محلی) تلفنی با یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی درباره آخرین تحولات منطقه و غزه گفت وگو کرده است.

امیرعبداللهیان:درخصوص ایده‌های در دست پیگیری توسط دبیرکل سازمان ملل درباره غزه گفتگو کردیم

نیویورک – ایرنا- «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران که در نیویورک به سر می برد، در پایان برنامه های سفر کوتاه خود به نیویورک اعلام کرد: در دیدار با آقای آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل، ایده هایی که می تواند توسط او و در هماهنگی با همه کنشگران اصلی موضوع غزه در دست پیگیری قرار گیرد، بحث و تبادل نظر کردیم.

Loading

ضرورت مقابله با استفاده ابزاری آمریکا از تعریف تروریسم

۱۳۹۸/۰۸/۱۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: آمریکا از برچسب حمایت از تروریسم برای تخریب وجهه ایران استفاده می‌کند، این در حالی است که ایران در برابر این اتهام‌زنی‌های واشنگتن، باید روشنگری کند. در واقع، ضعف اصلی کشور ما موضوع تبلیغ است، یعنی ایران باید این مسائل را برای جهانیان روشن نماید. عبدالرضا فرجی‌راد -کارشناس مسائل ژئوپلیتیک

وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه ۱۰ آبان در گزارش خود از «تروریسم در سال ۲۰۱۸» مدعی شده است که جمهوری اسلامی ایران همچنان بدترین کشور حامی تروریسم در جهان است. یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا نیز در ادعاهایی گفته است، تحریم‌های گسترده ایالات متحده علیه تهران، ‌باعث شده است که «تشکیلات تروریستی ایران» متحمل مشکلات مالی عمده‌ای شود. در گزارش وزارت امور خارجه آمریکا تصریح شده است که حکومت ایران هر سال نزدیک به ۱ میلیارد دلار صرف حمایت از گروه‌های تروریستی می کند که به عنوان جریان‌های نیابتی‌اش عمل می‌کنند و نفوذ مخرب این حکومت را در سراسر جهان گسترش می‌دهند.

آنچه آمریکا در این گزارش مطرح کرده مبنی بر اینکه ایران سردمدار تروریسم در جهان است به تعریف آمریکا از تروریسم بازمی‌گردد که با تعریف اکثر کشورهای دنیا و حتی سازمان ملل متفاوت است. درواقع گروه‌هایی مانند حماس، سازمان جهاد اسلامی، حوثی‌ها و حزب‌الله که برای آزادی‌ سرزمین‌شان می‌جنگند و یا گروه‌هایی که در برابر تروریسم مقابله می‌کنند مانند حشدالشعبی که ایران از آنها حمایت می‌کند از نظر آمریکا تروریستی هستند.

آمریکا به هر گروه و سازمانی که خودش تشخیص بدهد برچسب تروریستی می‌زند و اگر ایران با هر کدام از اینها روابط دوستانه داشته باشد از نگاه این کشور، حمایت از تروریسم خوانده می‌شود.

درحالی که بر اساس قانون اساسی کشور، ایران موظف است که از سرزمین‌ها و مردمانی که در مقابل ظلم و اشغالگری مقابله می‌کنند حمایت کند؛ لذا ایران هیچ‌گاه از لیست تروریستی آمریکا خارج نخواهد شد چون بر اساس تعریف قانون اساسی ایران از آنچه که مقاومت نامیده می‌شود باید در برابر هرگونه اشغالگری دفاع کنیم. بنابراین از ابتدای انقلاب اسلامی  این رویه از سوی ایران دنبال شده و همچنان نیز ادامه پیدا خواهد کرد.

در برابر این اتهام‌زنی‌های واشنگتن، ایران باید با ابتکارات و روش های جدید روشنگری کند تا رفع سوءتفاهم شود. اگرچه فضای مجازی و رسانه ای وابسته به استکبار از انعکاس دقیق رویکردها و واقعیت های مربوط به ایران ممانعت به عمل می آورند.

در واقع، ایران باید تشریح کند که منظور آمریکا از تروریسم چیست و آن را برای مردم و افکار عمومی توضیح دهد. شاید اکنون خیلی‌ از مردم از فلسطینی‌ها یا حوثی‌ها دفاع می کنند اما اطلاعات کافی راجع به آنها و شرایط‌ شان نداشته باشند. لذا این مسائل باید برای افکار عمومی اروپا و آسیا در برنامه‌های مختلف واکاوی شود تا تفکرات آمریکا و تبلیغاتی که انجام می‌دهند خنثی شود.

همچنین درخصوص اقدامات آمریکا مبنی بر حمایت از کشوری مانند عربستان سعودی که در جنگ یمن، غیرنظامیان بسیاری را به کام مرگ کشاند و یا در قتل جمال خاشقچی نقض صریح حقوق بشر انجام داده باید افکار عمومی را آگاه کرد. لذا این مسئله نیز به یک پروسه تبلیغاتی نیاز دارد. البته باید توجه داشت که سیاست‌های حقوق بشری آمریکا داخل و خارج اعتباری ندارد. در این رابطه می‌توان به فشارهایی که آمریکا بر مهاجرین آمریکای لاتین وارد می‌آورد اشاره کرد. طی ماه‌های اخیر فیلم‌هایی از جدایی بچه‌هایی که در آمریکا به دنیا آمده‌اند از والدینشان منتشر شد. دونالد ترامپ این کودکان متولد آمریکا را از پدر مادرهایشان جدا کرده و والدین را در کمپ نگه‌داشته تا بعدا آنها را اخراج کند. این گونه سیاست ها، اوج عدم رعایت حقوق بشر است. در خارج از آمریکا نیز مشاهده می‌کنیم که حدود ۵ سال است مردم یمن بمباران می‌شوند و خانه‌ها، مساجد، مدارس و بیمارستان‌های بسیاری تخریب شده است. این بمباران‌ها نیز اغلب با مشاوره‌های آمریکا صورت می‌گرفت.

همچنین مقامات رسمی آمریکا خودشان بارها اعلام کرده اند که چگونه گروه‌های تروریستی همچون داعش و القاعده را ایجاد کرده‌اند، لذا اگر قبل از روی کار آمدن ترامپ برخی از متحدان آمریکا صحبت‌های مقامات این کشور را راجع به حقوق بشر و یا اتهامات علیه کشوری چون ایران باور می‌کردند امروز اغلب کشورها می‌توانند دست واشنگتن را بخوانند و می‌دانند که این کشور یک موضع ‌خصمانه و افراط‌گرایانه در قبال کشورهای دیگر دارد. در نتیجه این نگاه دوگانه آمریکا به حقوق بشر و تعریف مخصوص به خودش از مقوله تروریسم برای همه کشورها شناخته شده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *