جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

Loading

اعتراضات مردمی و مداخلات خارجی در لبنان

۱۳۹۸/۰۸/۰۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل منطقه با اشاره به استعفای سعد حریری و فشارهای برخی کشورها برای ایجاد زمینه جنگ داخلی و تضعیف قدرت حزب الله لبنان، گفت: در حال حاضر بیش از آنکه حوادث و اتفاقات در این کشور بر پایه تحولات عادی و جاری باشد، مقداری بستر تحولات بر خواسته‌های عناصر بیرونی و بر هم زننده ثبات و آرامش در لبنان دور می زند.

لاسجردی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه در ارتباط با تحولات لبنان، سوریه و عراق باید افق نگاه‌مان را از صرفا تحولات و اتفاقات روزمره خارج کنیم و سطح تحلیل‌مان را در سطح منازعه منطقه ای و حتی منازعه فرامنطقه ای ببریم، افزود: به هر صورت موضوع چالش ایران و آمریکا، ایران و عربستان، و سوریه با برخی کشورهای عربی و چالش قطر با عربستان و دیگر مسائل منطقه در یکی دو سال گذشته جبهه بندی جدیدی را در منطقه ما ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: خیلی ها معتقد بودند از سال 2006 به بعد که موضوع مقاومت مقداری جدی تر شد و آمریکایی ها هم از ابتدای قرن جدید با ادعای استقرار دموکراسی خواهی در خاورمیانه اهدافی را دنبال کردند، منازعه دموکراسی و مقاومت در منطقه ما شکل گرفت و الان به مرحله بلوغ و پختگی رسیده است. در واقع رقابت بین دو نگاه در منطقه چالش هایی را به دنبال داشته است.

لاسجردی با اشاره به فشارهای برخی کشورها به لبنان برای ایجاد زمینه جنگ داخلی و تضعیف قدرت حزب الله، گفت: در لبنان به نظر می رسد بعد از حدود دو سال که دولت شکل نگرفته بود و بحث های مربوط به انتخاب رئیس جمهور دچار مساله شده بود بالاخره لبنان در سایه رایزنی ها و تلاش های مختلف توانست دولت جدیدی را مستقر کند.

وی بهره گیری از نوع تفکرات و نگاه های مقاومت در حل معادلات سوریه و عراق و حتی یمن را مهم ارزیابی کرد و افزود: به جهت نوع نگاهی که حزب الله و به ویژه شخص سید حسن نصرالله به بحث کمک به دولت و استقرار آن داشته است و از همه مهمتر برخلاف دوره های قبل که نزاع های عمیقی بین جریانهای 14 و هشت مارس بوده است به نظر می رسید نگاه آقای سعد حریری مقداری دچار انعطاف شد. در مدتی که از نخست وزیری آقای حریری گذشت مقداری فضای لبنان به سمت وحدت ملی و آشتی و توافق حتی بین گروه های 14 و هشت مارس رفت.

این تحلیلگر تحولات منطقه ادامه داد: در این شرایط به نظر می رسید آمریکایی ها و عربستان و برخی کشورهای عربی با تضییقات اقتصادی، قطع کمک ها و ندادن وامها به نوعی تحریم اقتصادی علیه لبنان را طراحی کردند تا بتوانند این فضای اتفاق نظر که در لبنان در حال شکلگیری بود را متوقف کنند.

وی با تاکید بر مخالفت سید حسن نصرالله با استعفای حریری و لزوم حفظ دولت فعلی، گفت: در حال حاضر آنچه که جلب توجه می کند این است که لبنان به نوعی به محل رقابت و کشمکش نیروهای منطقه ای و فرامنطقه ای با نگاه به موضوع مقاومت و رقابت و چالش با دموکراسی تبدیل شده است.

لاسجردی درعین حال با اشاره به ضرورت پاسخگویی سعد حریری به مطالبالت مردمی و مسوولیتش در قبال اقداماتش در دولت، تاکید کرد: به هر حال او باید پاسخگوی مخاطبان و کسانی باشد که به او رای داده اند. او به نمایندگی از آنها در این جایگاه نشسته است. اما باید در نظر داشت گاهی جامعه، دولت و هیئت حاکمه ای را از نظر شخصیتی و کارکردی دچار ضعف می بینید اما زمانی هم هست که فشارهای دیگری فرای فشارهای جاری به وجود می آید. به نظر می رسد در لبنان بیش از آنکه حوادث و اتفاقات بر پایه بستر تحولات عادی و جاری باشد مقداری بستر تحولات بر خواستهای عناصر بیرونی و بر هم زننده ثبات و آرامش در لبنان دور می زند.

این عضو شورای سردبیری خبرآنلاین درخصوص تلاشهای آمریکا و عربستان و برخی دیگر از کشورهای عربی برای تداوم اعتراضات در لبنان، به اخبار منتشر شده مبنی بر هماهنگ نکردن استعفای سعد حریری با میشل عون اشاره کرد و گفت: از گذشته پیوندهایی میان خانواده حریری و عربستان بوده است و در عین حال عربستان در سالهای اخیر علاقه زیادی به سرک کشیدن به تحولات لبنان داشته است و در شکل گیری دولتهای قبلی رایزنی های متعددی می کرد.

این تحلیلگر مسائل منطقه همچنین با اشاره به طرح میشل عون با محوریت گفتگو میان مجموعه احزاب و گروه ها برای حل منازعات به عنوان یکی از راه حل ها افزود: فصل مشترک مشکلات لبنان و یا حتی کشورهای دیگری که دچار بحران و تجمعات اعتراضی هستند نبود گفتمان مشترک برای حل مشکلات است. به طور مشخص امروز لبنان و عراق و حتی سوریه از این کاستی در گفتمان رنج می برند. به نظر می رسد طرح آقای عون یک راه حل لااقل کوتاه مدت و مقطعی برای ایجاد زمینه همگرایی بود و در سایه تدبیری که در شاکله سیاستمداران لبنانی بود فضای لبنان مدتی آرام شده بود. این طرح تدبیری حساب شده برای حل مشکلات کلان در لبنان بوده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *