جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

نگرانی سناتورهای آمریکایی از احتمال اعزام گارد ملی برای مقابله با اعتراضات دانشگاهی

سناتور‌های آمریکایی پیشنهاد رئیس مجلس نمایندگان آمریکا برای اعزام گارد ملی به دانشگاه‌ها به منظور مقابله با اعتراضات فزاینده علیه جنگ غزه و حمایت آمریکا از اسرائیل را رد کردند. تیم کین، سناتور دموکرات از ایالت ویرجینیا، روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه خبری «ان بی سی» اعزام گارد ملی به دانشگاه‌ها را «ایده بسیار بدی» دانست و گفت این کار خاطرات دردناک دوران خشونت‌آمیز اعتراض‌های دانشگاهی علیه جنگ ویتنام در سال ۱۹۷۰، به ویژه در دانشگاه ایالتی کنت را، که طی آن چهار دانشجو بر اثر تیراندازی گارد ملی کشته شدند، تداعی می‌کند.

ایتالیا و فرانسه برای تقویت صنعت دفاعی اروپا، تعهدنامه‌ امضا کردند

تهران-ایرنا- وزارت دفاع ایتالیا در بیانیه‌ای اعلام کرد که رم و پاریس امروز (دوشنبه) تعهدنامه‌ای مبنی بر ایجاد یک مرکز صنعتی مشترک برای دفاع زمینی با مشارکت شرکت‌های هر ۲ کشور امضا کردند که به دنبال تقویت صنعت دفاعی اروپا است.

بلینکن در ریاض: بهترین راه برای کاهش بحران انسانی در غزه برقراری آتش‌بس است

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با اشاره به افتتاح گذرگاه‌های جدید برای عبور کمک‌ها به غزه گفت پیشرفت‌هایی در ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه صورت گرفته است، اما اسرائیل باید اقدامات بیشتری انجام دهد. بلینکن در نشستی با اعضای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض گفت که بهترین راه برای کاهش بحران انسانی در غزه برقراری آتش‌بس است.

Loading

دستان خالی اروپا در برابر تحولات سوریه

۱۳۹۸/۰۸/۰۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: تحولاتی که در سوریه پیش آمده و اقداماتی که رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه برای پر کردن خلاء خروج نظامیان آمریکایی از سوریه طی چند هفته گذشته در پیش گرفته به نوع دیگری ضعف و استیصال دولت‌های اروپایی را در پیشبرد اهداف سیاسی و امنیت‌شان در خاورمیانه به صورت آشکار نشان داد. مرتضی مکی - کارشناس مسائل اروپا

به دنبال آغاز عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه علیه کردها، بسیاری از کشورهای جهان در شرق و غرب با هدف کاهش تنش در این منطقه فعال شدند و رایزنی‌هایی با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه داشتند.

اما شاید در این بین ایران و روسیه بیش از دیگر کشورها توانستند در خصوص تحولات سوریه نقش‌آفرین باشند؛ چراکه شاهد بودیم سه‌شنبه ۳۰ مهرماه طی دیداری که میان ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان در شهر سوچی در روسیه برگزار شد دو طرف در مورد سوریه به توافقاتی دست یافتند. در همین رابطه، وزارت دفاع ترکیه طی بیانیه‌ای اعلام کرد: «در این مرحله جز منطقه عملیات چشمه صلح، هیچ نیازی به انجام عملیات جدید نیست.» این در حالی است که پیشتر رهبران فرانسه و آلمان نیز برای رایزنی با اردوغان اعلام آمادگی کرده‌ بودند. در رابطه با اهداف و نگرانی‌های اروپا از ناامنی در سوریه و همچنین قدرت نقش‌آفرینی آنها به چند مورد می‌توان اشاره کرد.

اولا تحولاتی که در سوریه پیش آمده و اقداماتی که رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه برای پر کردن خلا خروج نظامیان آمریکایی از سوریه طی چند هفته گذشته در پیش گرفته به نوع دیگری ضعف و استیصال دولت‌های اروپایی را در پیشبرد اهداف سیاسی و امنیت‌شان در خاورمیانه به صورت آشکار نشان داد. به خصوص فرانسه که ادعای نفوذ منطقه‌ای در خاورمیانه را به دلیل سوابق استعماری‌اش داشت درعمل نشان داد که در قبال تحولات منطقه به هیچ وجه نمی‌تواند یک کنشگر فعال در مدیریت بحران‌های منطقه‌ای بویژه منطقه خاورمیانه باشد.

از این رو، رویارویی دولت‌های اروپایی در قبال اقدامات اردوغان ضعف آنها را کاملا آشکار کرد. از سوی دیگر نباید از نظر دور داشت که ترکیه دومین قدرت نظامی ناتو است و یک موقعیت استراتژیک دارد. اروپا نیز به خوبی نسبت به این مسئله آگاه است که اگر بخواهد با ترکیه وارد یک تنش سیاسی جدی شوند می‌تواند تبعات امنیتی و سیاسی در حوزه‌های مختلف برایشان به همراه داشته باشد. از جمله مهمترین این تهدیدات عزیمت موج پناهجویان به اروپا در سال ۲۰۱۶ و تهدیدات گروه‌های تکفیری-تروریستی به خصوص گروه داعش علیه کشورهای اروپایی بود.

لذا اگر ترکیه بخواهد در این زمینه‌ّها تهدیداتی را متوجه دولت‌های اروپایی کند، آنها عملا ابزاری برای مقابله با این تهدیدها ندارند. موج پناهجویان به سمت اروپا به خوبی این مسئله را نشان داد که اروپا به شدت به لحاظ امنیتی به آنکارا وابسته است. به همین دلیل ما شاهد رویکرد محافظه‌کارانه دولت‌های اروپایی در قبال تصمیم اردوغان برای حمله به سوریه بودیم و مشاهده کردیم که آنها تلاش داشتند با رایزنی و گفتگو از شدت تنش‌ها در حملات ترکیه به شمال سوریه بکاهند و همزمان از افزایش تنش در روابط خود با ترکیه جلوگیری کنند.

در مقابل این رفتار کشورهای اروپایی، شاهد فعال تر شدن نقش روسیه در سوریه هستیم. هرچند این مسئله خیلی مورد انتظار و میل دولت‌های اروپایی نیست اما به هر حال کنشگری روسیه در سوریه کاملا مشهود است و در مقابل نقش دولت‌های اروپایی در این زمینه هر روز کمرنگ‌تر از گذشته می‌شود.

در رابطه با ابزارهای کشورهای اروپایی در مقابل ترکیه نیز باید گفت که طی سال‌های گذشته آنها همواره تلاش داشتند تا از ابزار عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا و یا تعلیق روند مذاکرات عضویت این کشور علیه اردوغان استفاده کنند. ولی این ابزار امروز کارکرد مدنظر اروپا را از دست داده است. چرا که ترکیه با این واقعیت مواجه شده که دولت‌های غربی بیش از آنکه به دنبال پذیرش این کشور در اتحادیه اروپا باشند در پی استفاده از ظرفیت‌های سیاسی-اقتصادی-امنیتی آنکارا و موقعیت جغرافیایی این کشور در پیشبرد اهداف سیاست خارجی و امنیتی خودشان هستند.

دولت اردوغان نشان داد که ترکیه ظرفیت بالایی به لحاظ استراتژیکی و اقتصادی دارد که به موجب آن، دولت‌های اروپایی توان نادیده گرفتن این موقعیت را ندارند. در تحولات اخیر در سوریه نیز مشخص شد که عملا دولت‌های اروپایی ابزاری برای فشار بر دولت ترکیه ندارند. لذا مشاهده می‌کنیم که آنها در روند تحولات منطقه نیز نتوانستند نقش‌آفرینی داشته باشند و این روسیه و ایران بودند که توانستند نقش بسزایی در سمت و سو دادن به این تحولات ایفا کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *