جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

جمعی از اساتید آمریکایی خواستار بررسی ادعاهای نیویورک تایمز درباره حماس شدند

تهران- ایرنا- بیش از ۵۰ استاد برتر روزنامه‌نگاری در دانشگاه‌های آمریکا با امضای نامه‌ای، صحت گزارش ادعایی روزنامه نیویورک تایمز درباره خشونت جنسی حماس در جریان عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) در سرزمین‌های اشغالی را زیر سوال برده و از مقام‌های این روزنامه خواستند تا به پرسش‌هایی که به گزارش آنها وارد است، پاسخ دهند.

السیسی در گفت وگو با بایدن: عملیات در رفح عواقب ویرانگری به دنبال خواهد داشت

تهران- ایرنا- منابع خبری گزارش دادند که عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر در گفت وگوی تلفنی با همتای آمریکایی خود تاکید کرد که عملیات علیه شهر رفح عواقب ویرانگری بر امنیت و ثبات منطقه خواهد داشت.

دانشگاه کلمبیای آمریکا تعلیق دانشجویان حامی فلسطین را از تحصیل آغاز کرد

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا پس از هشدار به دانشجویان برای پایان دادن به تجمعات حامی فلسطین و نیز جمع کردن چادرهای خود و مقاومت و اصرار دانشجویان بر خواسته های ضد اسرائیلی خود، تعلیق آنان را از ادامه تحصیل آغاز کرد.

Loading

راهبرد آمریکا؛ تضعیف اقتدار و توان ترکیه

۱۳۹۸/۰۷/۲۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شوراي راهبردي آنلاين – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه در شرایط کنونی وضعیت برای ترکیه بسیار شکننده شده است، گفت: آمریکا عملا ترکیه را وارد لانه زنبوری کرده که رها شدن از آن براي آنکارا بسیار سخت خواهد بود.

سید صباح زنگنه در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی در تحلیل سیاست آمریکا برای تضعیف توان ترکیه در برابر رژیم صهیونیستی، با در نظر داشتن چراغ سبز این کشور در خصوص حمله ترکیه به شمال شرق سوریه، گفت: اصل اساسی سیاست خارجی آمریکا، تفوق سیاسی، نظامی، امنیتی و صنعتی رژیم اسرائیل بر سایر کشورهای منطقه است؛ اگر این تفوق به صورت عادی و طبیعی پیش بیاید و کشورها نتوانند چالشی برای این رژیم باشند، از نظر آمریکا مشکلی نیست، اما اگر چنین نباشد، در آن صورت زنگ خطر به صدا در می‌آید و آمریکا اقداماتی را به صورت زنجیروار پیگیری خواهد کرد.

وی ادامه داد: این سیاست قطعا شامل حال همه کشورهای منطقه می‌شود؛ همان طور که شامل حال عراق و سوریه شد و عملا این دو کشور را به لحاظ نظامی، سیاسی و اقتصادی تضعیف کردند. حالا ممکن است نوبت ترکیه باشد و شاید در آینده، قرعه به نام عربستان هم بیفتد.

این تحلیلگر تحولات منطقه اظهار کرد: در همین حال باید در نظر گرفت آیا رها کردن کردهای سوریه به عنوان متحد آمریکا، لطمه اعتباری بیشتری به سیاست آمریکا خواهد زد یا ترکیه که روابط دیرینه و راهبردی با آمریکا دارد. به نظر می‌آید لکه دارشدن حیثیت آمریکا در قبال رفتارش با کردهای سوریه تاثیری بر اعمال سیاست‌های این کشور ندارد و رها کردن آن‌ها و حتی به ظاهر تائید ورود ترکیه به خاک سوریه، برای آمریکا اهمیتی ندارد.

وی ادامه داد: از جنبه دیگر اما، آمریکا عملا هم کردها را در معرض تهدید جدی قرار داده و هم ترکیه را وارد لانه زنبوری کرده که رها شدن از آن بسیار سخت خواهد بود.

زنگنه با بیان اینکه گرچه روابط راهبردی آمریکا و ترکیه همچنان مد نظر آمریکا است، اما با چند اقدام و عملکردی که آقای اردوغان انجام داده، آمریکا را آماده کرده تا او را تنبیه کند، اضافه کرد: از جمله اقدامات رئیس جمهور ترکیه، موضوع خرید اس 400 از روسیه بود که برای یک کشور عضو ناتو عبور از خط قرمز محسوب می‌‍شود؛ علاوه بر این، تلاش برای توسعه قلمرو زمینی و بعد هم درگیری‌هایی در دریای مدیترانه بر سر موضوع گاز که اسرائیل پشت این بازی ها بوده، انتقادهای آمریکا را برانگیخت. رژیم صهیونیستی در پی این است که گاز استخراج شده از مدیترانه در منطقه دریایی‌اش به گاز قبرس متصل شود و از آنجا به اروپا برود. بنابراین برای ترکیه یک تهدید محسوب خواهد شد و ترکیه هم تلاش دارد سهمی از منابع عظیم گاز مدیترانه را به خود اختصاص بدهد. بنابراین باز هم در اینجا رد پای رژیم صهیونیستی مشاهده می‌شود.

زنگنه اضافه کرد: ترکیه اگر می‌توانست برنامه‌هایش را مدبرانه‌تر پیش ببرد، جایگاه بسیار تعیین‌کننده‌ای را در اختیار می‌گرفت و در آن صورت نه آمریکا و نه رژیم صهیونیستی و نه حتی روسیه نمی‌توانستند به آسانی منافعش را تهدید کنند؛ اما آن اقتدار در حال از دست رفتن است؛ از جمله در حوزه اقتصاد که با بدهی فراوان‌تری در مقایسه با تولید ناخالص ملی و کسر بودجه و سقوط ارزش لیر، قدرت پشتیبانی اهداف سیاسی و ژئوپلیتیکش را از دست داده است.

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی وضعیت برای ترکیه بسیار شکننده شده است، تاکید کرد: ترکیه در بعد منطقه‌ای ممکن است با مشکلاتی که در روابط منطقه‌ای ایجاد کرده، قدرت جلب اعتماد بازیگران مهم منطقه‌ای را از دست بدهد. این امر ضربه سنگینی به توان و آینده ترکیه خواهد زد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *