جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

مقامات رژیم صهیونیستی باید مجازات شوند

کمیته وزارتی سران کشور‌های عربی و اسلامی اعلام کرد ساز و کار قانون بین الملل برای محاکمه و مجازات مقامات اسرائیلی به علت ارتکاب جنایات جنگی باید پویا شود

Loading

شرایط دشوار ترامپ در آمریکا

۱۳۹۸/۰۷/۱۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک استاد دانشگاه با بیان اینکه دموکرات‌ها در آمریکا امیدوارند در جريان مذاکرات مربوط به استیضاح، جمهوری‌خواهان را به این نتیجه برسانند که باید هر چه زودتر از شرّ دونالد ترامپ راحت شوند، تاکید کرد: جمهوری خواهان در شرایط کنونی بیش از آنکه برای انتخاب مجدد ترامپ نگران باشند، نگران این هستند که کاخ سفید را از دست بدهند.

دکتر محمود دهقان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی گفت: آقای ترامپ هم در طول انتخابات قبلی و هم در این انتخابات بدترین رفتار را با دموکرات‌ها داشت؛ او هم به دبیر کل حزبشان که آقای اوباما بود و هم به عضو مسلمان رنگین پوستشان در کنگره توهین‌های زشتی کرد. تاکنون در طول تاریخ آمریکا سابقه نداشته که یک رئیس جمهور به حزب رقیبش، چه جمهوری خواه و چه دموکرات، در این حد توهین کند.

وی با بیان اینکه ترامپ به تعبیری دموکرات‌ها را زخمی کرده است، افزود: ترامپ «اوباما کر» را فقط به این دلیل که امضای اوباما زیر آن است، کنار گذاشت و همین رفتار را هم با برجام داشت.

وی یادآورشد: دموکرات‌ها در انتخابات سه سال قبل شکست سختی خوردند. هم مجلس نمایندگان و هم سنا و کاخ سفید را از دست دادند. در انتخابات میان دوره‌ای که یک سال قبل برگزار شد، فرصت پیدا کردند و مجلس نمایندگان را پس گرفتند. در مجلس سنا هم نزدیک اکثریت آراء را به دست آوردند.

دهقان با اشاره به پیگیری استیضاح ترامپ از سوی دموکرات‌ها گفت: مجلس نمایندگان باید تحقیقات استیضاح را شروع و کامل کند و در نهایت در مجلس سنا باید 67 نفر رای به برکناری او بدهند تا این اتفاق بیفتد. بنابراین دموکرات‌ها با توجه به اینکه ترامپ هم روابط داخلی و هم روابط خارجی را به هم ریخته و به روشنفکران و روزنامه نگاران توهین کرده و رسانه ها را مخالف خود بار آورده است، به این نتیجه رسیده‌اند که الان زمان این است که ترامپ را ضعیف کنند. مخصوصا اینکه انتخاب نامزد دموکرات‌ها در حال ورود به مرحله نهایی است آن‌ها می‌توانند آقای ترامپ را با این انتقادات تا انتخابات بکشانند.

وی افزود: موضوع دیگری هم به تازگی آغاز کرده‌اند که آن عدم همکاری شاهدین با کنگره است که این خود یک جرم است. در زمان استیضاح آقای نیکسون مسئله تقلب یک مسئله بود و مسئله‌ای که انتقادات را تشدید کرد و کار را به جایی رساند که آقای نیکسون مجبور به استعفای قبل از استیضاح شد، عدم همکاری بود. یعنی وقتی مجلس نمایندگان افرادی را که در دولت بودند، برای شهادت می‌خواست نیکسون مانع رفتن آن‌ها می‌شد! الان آقای ترامپ هم این رویه را در پیش گرفته که این خود اتهام جدیدی بر اتهامات قبلی افزوده است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: به نظر می‌آید دموکرات‌ها توانسته‌اند به تعبیری «یک خم» آقای ترامپ را بگیرند و او را روی «پل» ببرند و تصمیم دارند تا زمان انتخابات او را به همین حالت نگه دارند. آن‌ها می‌خواهند در حالی که کنگره مشغول بررسی طرح استیضاح است، شکایت‌های بیشتری هم به آنجا ببرند و آرام آرام در حال سنگین کردن پرونده ترامپ هستند. آن‌ها از نفرت عمومی جامعه علیه ترامپ که هم به سیاه پوست‌ها و رنگین پوست‌ها و هم به مهاجران توهین کرده، استفاده می‌کنند و آن را تا زمان انتخابات ادامه خواهند داد.

دهقان گفت: آن‌ها امیدوارند در ضمن مذاکرات مربوط به استیضاح، جمهوری خواهان را به این نتیجه برسانند که باید هر چه زودتر از شر آقای ترامپ راحت شوند تا بتواننند یا او را وادار به استعفا کنند و مثلا آقای مایک پنس یک سال و نیم آینده را طی کند که او سابقه به این بدی ندارد و احتمال انتخابش در دور دوم هم بیشتر است. یا اینکه جمهوری‌خواهان را به این نتیجه برسانند که دست از آقای ترامپ بردارند و در داخل حزب خودشان نامزد معرفی کنند تا اولین بار باشد که رئیس جمهور به عنوان رئیس حزب است، اما کاندیدای حزب فرد دیگری است. در آن صورت هم البته انتخابات را خواهند باخت. جمهوری خواهان در شرایط کنونی بیش از آنکه برای انتخاب مجدد آقای ترامپ نگران باشند، نگران این هستند که کاخ سفید را از دست بدهند.

این تحلیلگر مسائل راهبردی خاطرنشان کرد: اگر دموکرات‌ها به همین شکل پرونده آقای ترامپ را سنگین کنند و به نزدیک دی ماه که آغاز سال انتخابات است، برسند در تمام سخنرانی‌هایشان می‌توانند تمام آنچه را که در جلسات خصوصیشان مطرح می‌شود، علنی کنند که به نظر می‌رسد موارد زیادی هم باشد. در این شرایط ترامپ به موضع پاسخگویی به افکار عمومی می‌افتد. آن‌ها می‌توانند آنقدر در افکار عمومی ابهام نسبت به او ایجاد کنند که جامعه به این نتیجه برسد که او رئیس جمهور مناسبی نیست. کما اینکه در طی هفته گذشته نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند میزان محبوبیت او رو به کاهش بوده است. این مسائل آرام آرام اقشار مختلف را به حرکت در خواهد آورد.

دهقان با بیان اینکه انتخابات آمریکا شورش حاشیه بر متن بود، اضافه کرد: در نیویورک و واشنگتن و ایالت‌های بزرگ آراء همه برای خانم کلینتون بود، حتی کارت الکترال‌ها برای او بود، اما بزرگترین رایی که آقای ترامپ آورد در نیومکزیکو و نزدیک مرزها و مناطق مهاجرنشین و آنجاهایی بود که درگیری دارند، مانند کاری که در مورد برگزیت انجام شد. در انگلیس پیر که برایش افتخار بود که آفتاب در سرزمین‌شان غروب نمی‌کند برگزیت رای آورد و جوانان و طبقه تحصیلکرده امکان این را که انگلیس رای خروج بیاورد، جدی نگرفتند. در زمان انتخاب ترامپ هم اینگونه بود و آن‌ها باور نمی کردند چون افکار عمومی و رسانه‌ها دست خانم کلینتون بود، اما از آنجا که میزان مشارکت پایین بود، در این فضا شورش حاشیه بر متن شکل گرفت و ترامپ رای آورد.

این استاد دانشگاه در خصوص شرایط ترامپ در انتخابات آینده آمریکا توضیح داد: مردم به دنبال پیشرفت اقتصادی و آرامش هستند و در جوی که ترامپ، خود ایجاد کرده و معلول اقدامات دموکرات‌ها نبوده، همان‌ها که به او رای دادند، نسبت به آن تجدید نظر خواهند کرد. ترامپ از اسلحه مهاجرین یک بار استفاده کرده و نمی‌تواند دوباره آن را به کار بگیرد، کما اینکه در انتخابات میان دوره‌ای هم روی این مسئله خیلی مانور داد، اما مجلس نمایندگان را از دست داد. در کنگره فقط توانست دو رای بیشتر بیاورد، اما مجلس نمایندگان را با حدود 35 رای از دست داد.

وی گفت: در انتخابات حزب تصمیم گیرنده است و حزب جمهوری خواه اجازه نمی‌دهد دموکرات‌ها ترامپ را تا نزدیک انتخابات روی «پل» نگه دارند و نزدیک انتخابات او را «خاک کنند» و ببرند یا او را وادار به استعفا می‌کنند و یا اینکه نامزد درون حزبی انتخاب می‌کنند و نامزد رسمی حزب با نامزد دموکرات‌ها در انتخابات مبارزه می‌کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *