جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

اسرائیل هرگز بر رفح مسلط نخواهد شد/ مقاومت در غزه در آماده باش کامل است

تهران- ایرنا- «عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب تاکید کرد: همه گروه های مقاومت در غزه در آماده باش کامل هستند و از تجارب خود در شهر «خان یونس» و شمال و مرکز نوار غزه بسیار استفاده کرده و غافلگیری های زیادی برای نظامیان صهیونیست دارند.

طالبان باید از قواعد و قوانین مرزبانی تمکین کند

طالبان باید از قواعد و قوانین مرزبانی تمکین کند

عبدالمحمد طاهری می گوید: دستگیری مرزبانان ایرانی صرفا یک جنبه ندارد. جنبه مهم‌ تر دیگر این است که ثابت شد طالبان فارغ از قرائت‌های ایدئولوژیک تندروانه خود که می‌تواند یک تهدید امنیتی باشد، مشخصا در موضوع سرزمین‌های ایران پشت دیوار مرزی حاضر به همکاری با ایران نخواهد بود. به بیان دیگر این دست رفتارها نشان از سخت‌گیری طالبان دارد و همزمان با آن مویدی بر آن است که طالبان هیچ گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی و مرزداری را ملاک عمل و رفتار خود قرار نمی‌دهد و کوچک‌ترین توجهی هم به قراردادهای فی ما بین برای ترسیم مرز دو کشور ندارد.

جنبش دانشجویی دانشگاه کلمبیای آمریکا؛ از آپارتاید در آفریقای جنوبی تا جنگ اسرائیل در غزه  

نیویورک – ایرنا- جنبش «همبستگی با مردم غزه» این بار نه از کف خیابان های آمریکا و توسط گروههای سیاسی بلکه از سوی دانشجویان به پا خواسته است که مرکز آن دانشگاه کلمبیای نیویورک است؛ دانشگاهی که از آپارتاید در آفریقای جنوبی تا جنگ کنونی اسرائیل در غزه سابقه حرکاتی تاثیرگذار داشته است.

Loading

تعلیق مذاکرات صلح؛ ترفند گمراه‌کننده آمریکا و طالبان

۱۳۹۸/۰۶/۳۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: رئیس پیشین ستاد افغانستان وزارت امور خارجه گفت: نباید به دلیل اختلاف نظرهایی که میان آمریکا و طالبان وجود دارد، مذاکرات را موضوعي تمام شده بدانیم. باید به اهداف پنهان آمریکا برای حاکمیت دوباره طالبان توجه کنیم. گروهی که می‌تواند با کمک آمریکا با داعش هم پیوند بخورد.

محسن پاک آئین با اشاره به تعلیق مذاکرات میان طالبان و آمریکا از سوی ترامپ در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی خاطرنشان کرد: «زلمی خلیل زاد»، نماینده ویژه آمریکا درامور افغانستان، به طور جدی به دنبال این است که به نوعی توافقی بین آمریکا و طالبان صورت بگیرد. متن توافق هم مشخص شده و حتی به رویت اشرف غنی هم رسیده، ولی به طور رسمی منتشر نشده است.

وی افزود: دولت ترامپ هم نیاز جدی دارد که به عنوان یک دستاورد در سیاست خارجی اش بتواند حرکتی در افغانستان انجام بدهد. آمریکا از یک سو می‌خواهد نشان دهد که به عنوان یک کشور تاثیرگذار در افغانستان مطرح است و در عین حال اراده‌ای برای خروج نیروهای خود از این کشورهم دارد و در طرف دیگر این توانایی را هم دارد که با گروهی مانند طالبان به توافقی دست یابد. این نیاز سیاست خارجی ترامپ است.

این دیپلمات پیشین کشورمان یادآور شد: طالبان هم به عنوان گروه تمامیت خواه به دنبال این است که این توافق با دستاوردهای حداکثری به نتیجه برسد و بتواند به خاطر این توافق به دستاوردهای بزرگ برسد و اهداف تمامیت خواهانه خود را در افغانستان دنبال کند، لذا هر دو طرف اراده انجام این توافق را دارند.

پاک آئین تاکیدکرد: مخالفتی که ترامپ پس از کشته شدن یکی از چند صد سربازش نشان داد، نمی‌تواند مانع این شود که آنها موضوع توافق را دنبال نکنند. طالبان می‌خواهد با برخورد از موضع قدرت امتیازات بیشتری را بگیرد و اقدامات تروریستی خود را دنبال کند و این گونه نشان دهد که قادر است به منافع آمریکا ضربه بزند. از سوی دیگر هم ترامپ در داخل کشورش با مخالفان جدی در این مسیر مواجه است؛ کسانی که به او می‌گویند شما نباید با گروه نظامی و غیر انسانی طالبان مصالحه و توافقی داشته باشید. او برای آرام کردن آنها گاهی اقدامات تاکتیکی را انجام می‌دهد. اما اصل این است که دو طرف برای انجام این توافق به جمع‌بندی رسیده اند و به دنبال این هستند که این مساله را به نتیجه برسانند.

رئیس پیشین ستاد افغانستان اضافه کرد: برخی از اقدامات تروریستی طالبان و حرکت‌های تاکتیکی ترامپ به معنای این نیست که آنها توافق را کنار گذاشته اند، چرا که یکی از دلایل آنها هم این است که کشورهای پیرامونی مانند ایران و روسیه چندان به متن این توافق توجه نکنند و تصور کنند این توافق جدی نیست و یا شکست خورده است. بنابراین ابتکاراتی برای مقابله با توافقی که امنیت منطقه را در خطر قرارداده نداشته باشند.

وی تاکید کرد: اینها ترفندهایی است که چه بسا با توافق آمریکا و طالبان انجام می‌شود تا در تحلیل کشورهای دیگر از این موضوع ایجاد انحراف بکند.

پاک آئین افزود: اما مهم آن است که این توافق وجود دارد و دولت آمریکا نه با طالبان بلکه با «امارت اسلامی افغانستان» این توافق را امضا می‌کند و اسم «امارت اسلامی افغانستان» به عنوان یک امارت یا حکومتی که دارای تفکر وهابی – سلفی افراطی با سوابق تروریستی است که می تواند خطری جدی برای منطقه باشد.

وی توضیح داد: بحث درباره توافق آمریکا با طالبان نیست، بلکه بحث توافق آمریکا با «امارات اسلامی افغانستان» است؛ به این معنی که حضور دولت رسمی و قانونی افغانستان نادیده گرفته شده است. قانون اساسی افغانستان که دستاورد مجاهدتهای فراوان و خون شهدای این کشور می باشد، نادیده گرفته شده است. آمریکا در واقع در حال انجام حرکت جدیدی است که قانون و موازین دیگری را در افغانستان حاکم کند که این موازین مروج تروریسم، ناامنی و عدم آرامش در افغانستان خواهد شد.

سفیر پیشین اضافه کرد: ما نباید به دلیل اختلاف نظرهایی که در این زمینه میان آمریکا و طالبان وجود دارد، این موضوع را تمام شده بدانیم، بلکه باید به اهداف پنهان آمریکا برای حاکمیت دوباره طالبان تحت عنوان «امارت اسلامی افغانستان» توجه کنیم. گروهی که می‌تواند با کمک آمریکا با داعش هم پیوند بخورد. در این شرایط افغانستان منطقه ای تروریست پرور و با مشکلات امنیتی جدی برای منطقه خواهد شد.

پاک آئین گفت: باید به این موضوع توجه شود و کشورهای پیرامونی مخصوصا جمهوری اسلامی ایران هم باید با دقت تحولات فعلی را دنبال و با رایزنی با همسایگان افغانستان و نقش آفرینان داخلی، منطقه ای و بین المللی طراحی های لازم را انجام دهد.

وی درباره برخی دلایل تعلیق مذاکرات با طالبان از سوی ترامپ نیز توضیح داد: به طور قطع اگر ترامپ بخواهد در اقدامی که دنبال می‌کند موفق باشد نمی تواند بدون نظر دولت افغانستان و سایر گروه هایی که در این کشور وجود دارند، مانند ازبک ها، تاجیک ها و هزاره ها این توافق را دنبال کند و نقش آنها را نادیده بگیرد. آنگونه که مشخص است در این توافقی که بین آمریکا و طالبان انجام شده، امتیاز خاصی برای گروه های مختلف و بقیه اقوام و قبایل دیده نشده و در واقع مفاد قانون اساسی کاملا نقض شده و به دیدگاه های اشرف غنی هم توجهی نشده است. اینها هم می‌تواند در کنار مخالفت‌های داخلی با ترامپ به دلیل انجام این توافق، او را در موضعی قرار داده که فعلا از امضای این توافق نامه پرهیز کند. البته اینها همه احتمالاتی است که وجود دارد و به همین دلیل هم است که معتقدم که ما باید با دقت این تحولات را بررسی کنیم.

رئیس پیشین ستاد افغانستان در وزارت امور خارجه اضافه کرد: هر توافقی که قانون اساسی افغانستان را در نظرنگیرد و بخواهد مفاد آن را نقض کند و بدون توجه به دیدگاه های دولت قانونی، حتی اگر دولت ضعیفی هم باشد، در زمان اجرا محکوم به شکست است. به این معنا نیست که این توافق الان شکست خورده، بلکه به معنای این است که توافقی با این مشخصات در افغانستان راهی به پیش نخواهد برد.

پاک آئین در ارزیابی از زمان ادامه این مذاکرات متوقف شده و اعلام نتیجه ای از سوی آمریکا و طالبان گفت: احتمالا مذاکرات پنهان وجود دارد، اما بعید می‌دانم تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا به نتیجه ملموسی برسد.

وی همچنین در رابطه با تاثیر تعلیق این مذاکرات درافغانستان نیز خاطرنشان کرد: طالبان ذاتا به دنبال این است که با خرابکاری و حملات نظامی اهداف خود را جلو ببرد و احتمالا فشار بیاورد تا این توافق امضا شود، ولی درمجموع مخالفت اصلی طالبان با دولت افغانستان و قانون اساسی است. طالبان به دنبال این است که قانون اساسی جدیدی را حاکم کند و در این جهت است که اهداف خود را در مقاطع مختلف دنبال می‌کند و در عین حال ژست یک گروه سیاسی را هم می‌گیرد.

پاک آئین همچنین در رابطه با امکان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان که پیش از این 6مهرماه اعلام شده بود نیز گفت: به نظر می‌رسد هنوز احتمال تعویق انتخابات ریاست جمهوری در این کشور وجود دارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *