جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی مرزی اخیر پاکستان و افغانستان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: تنش‌های اخیر نظامی مرزی بین پاکستان و افغانستان دارای ویژگی‌هایی است که آن را از روند منازعه فزاینده و تدریجی میان دو کشور طی سه سال و نیم گذشته و حتی قبل از آن کاملا متمایز کرده و پیامدهای آن رایزنی کشورهای همسایه را ضروری می‌نماید.

اهداف و راهبرد آمریکا برای احیای داعش در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با تسلط گروه‌های مسلح بر سوریه و تشدید احتمالی هرج‌ومرج سیاسی، نظامی و امنیتی در این کشور از یک سو و مداخلات گسترده خارجی از سوی دیگر، خطر احیای داعش نه تنها در سوریه بلکه در محیط پیرامونی این کشور از جمله در عراق، مجددا قوت گرفته است.

اوکراین: نقطه عطف در هم‌پیمانی راهبردی چین و روسیه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیری‌های جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک هم‌پیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیت‌های همکاری میان قدرت‌های اقتدارگرا را به چالش می‌کشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بین‌المللی معرفی کند.»

منافع، رویکرد و مسئولیت قدرت‌های بزرگ در قبال بحران سوریه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد در سوریه برای همه بازیگران خارجی، از جمله مسکو، غافلگیرکننده بود. اگرچه کارشناسان منطقه‌ای هشدارهایی داده بودند اما هیچکس نمی‌توانست وقایع دراماتیک اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر، به ویژه عدم تمایل ارتش سوریه برای دفاع از رهبری که تقریباً ربع قرن قدرت را در سوریه به دست داشت، پیش‌بینی کند.»

تحلیلی بر رویکرد عربستان در قبال دولت موقت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه، سفر وزیر خارجه دولت موقت سوریه به عربستان را اقدامی رو جلو و مهم ارزیابی کرد و گفت: برخلاف برخی اخبار و تحلیل‌ها درباره موافقت و همراهی عربستان با تحولات جدید در سوریه و تشکیل دولت موقت توسط نیروهای معارض سوری، دولت ریاض دغدغه‌ها و نگرانی‌های جدی نسبت به آینده این حکومت دارد.

راهبرد ملی آمریکا برای مقابله با اسلام هراسی و رویه‌های عملی متناقض با آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: راهبرد ملی ایالات متحده در مقابله با اسلام‌هراسی، ظاهراً با هدف توجیه و تبیین سیاست‌های دفاع از حقوق اقلیت‌های نژادی، به‌ویژه مسلمانان مقیم آمریکا، در شرایطی توسط کاخ سفید در 12 دسامبر2024 رو نمایی می شود که افکار عمومی جهان بیش از یکسال است با شگفت زدگی شاهد افزایش بی سابقه ارسال تسلیحات مرگبار و حمایت سیاسی، حقوقی، بین المللی و رسانه‌ای تمام قد ایالات متحده از نسل کشی و ارتکاب جنایات فجیع رژیم اشغالگر و کودک کش اسراییل در باریکه غزه، کرانه باختری و سایر بخش های سرزمین ها اشغالی علیه فلسطینیان، بویژه شهروندان غیر نظامی، زنان، کودکان، سالمندان، خبرنگاران، بیمارستان ها و همه مراکز و زیر ساخت های حیاتی ساکنین اراضی اشغالی است.

عوامل دخیل در راهبرد کشورهای شرق آسیا در قبال خیزش چین

شورای راهبردی آنلاین-رصد: کشورهای شرق آسیا در مواجهه با خیزش چین، راهبرد‌های متفاوتی از جمله ایجاد موازنه، محافظه‌کاری یا همراهی را اتخاذ می‌کنند. این تصمیمات عمدتاً تحت تأثیر جغرافیا، دموکراسی و هویت تاریخی این کشورها قرار دارد. عوامل مذکور، بر نحوه نگرش به تهدیدها و تدوین سیاست‌ها تاثیر می‌گذارد و نشان‌دهنده یک وضعیت پیچیده منطقه‌ای است که تحت تأثیر مجاورت جغرافیایی، نظام‌های سیاسی و حافظه جمعی قرار دارد.

تاثیر تحولات سوریه بر عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: عراق از جهات مختلف برای ایران مهم است و امنیت این کشور، امنیت ایران است؛ از این رو، بعد از تحولات سوریه، هر تحول سیاسی و امنیتی در عراق مستقیما بر امنیت ایران تاثیرگذار است، و نمی‌توان نسبت به آن بی‌تفاوت بود.

Loading

أحدث المقالات

فواد مخزومی به نفع نواف سلام، از نامزدی نخست وزیری لبنان انصراف داد

«فواد مخزومی» اعلام کرد که از کاندیداتوری برای سمت نخست وزیری لبنان انصراف داده است. با کنار رفتن فواد مخزومی، اکنون نام سه نامزد برای تصدی این پست برجسته شده است که این سه تن عبارت از نواف سلام، ابراهیم منیمنه و نجیب میقاتی هستند.

تماس ویدیویی رهبران آمریکا، ژاپن و فیلیپین؛ ادامه همکاری‌ها محور گفت‌وگوها

تهران- ایرنا- رهبران آمریکا، ژاپن و فیلیپین در یک تماس ویدیویی ۳۰ دقیقه‌ای، در حالی در زمینه ادامه همکاری‌ها در زمینه امنیت دریایی توافق کردند، که دولت کنونی ایالات متحده تا یک هفته دیگر کنار خواهد رفت.

Loading
نتیجه سیاست‌های ترامپ

سایه رکود اقتصادی بر سر آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس ارشد مسائل راهبردی درباره وضعیت اقتصاد آمریکا با اشاره به کسری بودجه 27 درصدی این کشور خاطرنشان کرد: خطر مهمی متوجه اقتصاد آمریکا شده و مسئله مهمی که رخ داده، این است که چشم انداز رکود در اقتصاد آمریکا به وجود آمده؛ و این امر باعث شده نه فقط در آمریکا، بلکه در برخی کشورهای اروپایی هم زمزمه رکود بلند شود.

سید رضا میرطاهر در خصوص گزارش وزارت خزانه داری آمریکا مبنی بر کسری بودجه این کشور گفت: دونالد ترامپ، رئیس جمهور جنجالی آمریکا یکی از مهمترین شعارها و ادعاهایش همواره این بوده است که در دوره ریاست جمهوری وی اقتصاد آمریکا شکوفا شده و به ویژه در این زمینه بر روی افزایش نرخ رشد اقتصادی، کاهش و مهار نرخ بیکاری تاکید کرده است؛ اما انتشار آمار اخیر باعث شده تردیدهای جدی‌ای در این زمینه به وجود بیاید.

وی افزود: علاوه بر این مجموعه تحولات اقتصادی‌ای در روز چهارشنبه هفته گذشته رخ داد که به احتمال زیاد چشم انداز آغاز مجدد رکود در اقتصاد آمریکا را رقم زده است.

میرطاهر با اشاره به افزایش 27 درصدی کسر بودجه آمریکا ادامه داد: سال مالی آمریکا از اول اکتبر هر سال آغاز می‌شود و نزدیک به 10 ماه از آن گذشته؛ در این مدت مشخص شده که بیش از 866 میلیارد دلار کسری بودجه دولت فدرال است و این نشان دهنده افزایش 27 درصدی نسبت به سال قبل از آن است. کارشناسان دلیل این مسئله را افزایش هزینه‌های دولت فدرال در مقابل درآمدهای آن قلمداد می‌کنند که از جمله دلایلش معافیت‌های مالیاتی است که ترامپ مخصوصا در مورد اقشار ثروتمند جامعه آمریکا در نظر گرفته است.

وی اضافه کرد: مسئله مهم‌تری که رخ داده، این است که چشم انداز رکود در اقتصاد آمریکا به وجود آمده؛ مخصوصا با توجه به اینکه نرخ بهره اوراق کوتاه مدت به پایین‌تر از نرخ بهره اوراق بلند مدت رسیده است و این باعث شده که نه فقط در آمریکا، بلکه در برخی کشورهای اروپایی هم زمزمه رکود بلند شود و ما شاهد بودیم که در «وال استریت» شاخص «صنعتی داو جونز» که شاخص صد شرکت عمده آمریکا است، روز چهارشنبه بیش از 400 واحد سقوط کرد. این مسئله نشان می‌دهد خطر مهمی متوجه اقتصاد آمریکا شده است.

این کارشناس ارشد روابط بین الملل گفت: در عین حال نباید این نکته را فراموش کرد که سیاست‌های تجاری ترامپ مخصوصا جنگ تجاری‌ای که با چین راه انداخته است، عملا باعث شده زمینه‌های رکود در اقتصاد آمریکا به وجود بیاید. از همه مهم‌تر، افزایش هزینه خانوارها در آمریکا باعث شده عملا واردات افزایش یابد و مجموعه این مسایل باعث شده رکود در اقتصاد آمریکا اکنون بیش از هر زمان دیگری به چشم بخورد.

میرطاهر با بیان اینکه آخرین رکود اقتصادی در آمریکا در فاصله سال‌های 2007 تا 2012 رخ داد که به هرحال بخش از آن در دوره جورج دبلیو بوش بود و بخشی در دوره اوباما بوده است، اضافه کرد: احتمال زیادی در مورد وقوع مجدد رکود وجود دارد و همین مسئله حداقل پیامد سیاسی‌اش این خواهد بود که ترامپ نخواهد توانست در تبلیغات مبارزات انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 آمریکا بر روی دستاوردهای اقتصادی‌اش تاکید کند و یا اینکه دستاوردهای اقتصادی‌اش ممکن است ظرف این مدت تا حد زیادی از بین برود.

وی تاکید کرد: طبیعتا وقتی رکود اقتصادی رخ می‌دهد، ما شاهد کاهش رشد اقتصادی و در نتیجه کاهش نرخ اشتغال و افزایش بیکاری خواهیم بود و همین مسائل در مجموع می‌تواند موضع سیاسی ترامپ را مخصوصا در طبقاتی که پایگاه اجتماعی او محسوب می‌شوند، یعنی سفید پوستان طبقه متوسط و طبقه پایین‌تر از متوسط، به شدت تضعیف کند.

میرطاهر خاطرنشان کرد: ترامپ از هم اکنون تغییر سیاست‌های اقتصادی‌اش را آغاز کرده و مهم‌ترین مظهر این تغییر سیاست این بود که او قبلا اعلام کرده بود از اول سپتامبر 2019 تعرفه 10 درصدی را بر روی 300 میلیارد دلار از کالاهای چینی که به آمریکا وارد می‌شود، اعمال خواهد کرد، ولی روز سه شنبه از این سیاست عقب نشینی کرد و این نشان می‌دهد که او به خوبی آگاه است که ادامه چنین روندی به احتمال زیاد باعث افزایش احتمال بروز رکود اقتصادی خواهد شد و این مسئله مسلما ضربه بزرگی را متوجه وی خواهد کرد.

این تحلیلگر تحولات بین الملل درعین حال گفت: اگر ترامپ واکنش‌های هوشمندانه‌ای برای پیشگیری از رکود نشان دهد احتمال برخی تغییرات مثبت به نفع او وجود دارد؛ اما اگر روند کنونی را ادامه دهد مسلما سایه رکود اقتصادی بیش از پیش پر رنگ خواهد شد.

وی تاکید کرد: ترامپ با سیاست‌های تجاری و اقتصادی‌ای که در پیش گرفته، نه فقط اوضاع اقتصادی آمریکا را به شدت برهم می‌زند و حتی پیش بینی‌های قبلی را درمورد رشد اقتصاد با دگرگونی‌های قابل توجهی مواجه می‌کند، بلکه باعث می‌شود ساختار اقتصاد و تجارت جهانی دچار تنش، تلاطم و ناامنی شود و مسلما این مسئله بر وضعیت اقصادی دیگر کشورها مخصوصا شرکای تجاری آمریکا تاثیرات سوئی خواهد داشت. همین مسئله ضرورت لزوم اتخاذ مواضع همدل و هماهنگی از جانب کشورهای مختلف در برابر سیاست‌های تجاری ترامپ را بیشتر می‌کند.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Samir Design Group گروه طراحی سمیر