جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

سنگ تمام علی اف برای ضدیت با تهران

سنگ تمام علی اف برای ضدیت با تهران

در شرایطی که تهران پس از حمله هفتم بهمن ۱۴۰۱ به سفارت جمهوری آذربایجان سعی در افتتاح مجدد این سفارت و عادی‌شدن روابط با باکو دارد، به نظر می‌رسد جمهوری آذربایجان همچنان درصدد سوء‌استفاده از سیاست مماشات ایران است. در جدیدترین مورد از سیاست‌های ضدایرانی علی‌اف، فرهیختگان‌ خبر از تلاش جمهوری آذربایجان برای مصادره املاک دولتی ایران در باکو داد و نوشت‌: «بیش از دو سال پیش، دولت جمهوری آذربایجان اقدامات قابل‌تأملی را علیه ایران آغاز کرده که به‌ دلیل برخی ملاحظات نادرست، با سکوت خبری در ایران همراه شده‌اند. این اقدامات شامل تعرض، پلمب و مصادره تعدادی از املاک دولتی ایران در باکو می‌شوند. ظاهرا باکو به‌منظور مصادره اراضی ایران دادگاه‌هایی نمایشی به بهانه‌های واهی برگزار کرده است و قصد دارد با مصادره املاک ایران، آنها را به کمیته دولتی املاک زیر نظر وزارت اقتصاد این کشور منتقل کند‌».

اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟

ناظران تحریم‌های سازمان ملل متحد در گزارشی به کمیته شورای امنیت مدعی شدند بقایای موشکی که ۲ ژانویه در شهر خارکیف اوکراین فرود آمد، از یک موشک بالستیک سری Hwasong-۱۱ کره‌شمالی بود.

نصری: اجازه ندهید این روایت دروغ را پخش کنند!

رضا نصری حقوقدان بین الملل با انتشار پیامی در ایکس نوشت: کسانی که ادعا می‌کنند دیوان کیفری بین‌المللی صلاحیت رسیدگی به جنایات ارتکابی در سرزمین‌های فلسطین توسط اسرائیل را ندارد، با این هدف‌ این ادعا را رواج می‌دهند که متعاقباً تحریم‌ علیه دیوان کیفری بین‌المللی را – به بهانه اینکه از حیطه اختیاراتش خارج شده – توجیه نمایند. اجازه ندهید این روایت دروغ را پخش کنند!

پیوستن دانشگاه سوربن به جنبش ضدصهیونیستی 

دانشجویان دانشگاه سوربن در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت دولت‌های غربی از این رژیم؛ کلاس‌های درس را تعطیل و در محوطه اصلی دانشگاه، چادر برپاکردند که با یورش پلیس ضد شورش تعدادی از آنها بازداشت شدند.

Loading

دستور کار آمریکا: مهار بنیادین ایران

۱۳۹۶/۰۵/۱۰ | یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: راهبرد ایالات متحده آمریکا در ارتباط با ایران در دو سطح بین‌المللی و منطقه‌ای پیگیری می‌شود که عبارتند از «محدودسازی همکاری‌های بین المللی با ایران» و «محاصره منطقه‌ای تهران».

مهدی مطهرنیا – کارشناس مسائل آمریکا

در بعد بین المللی، ایالات متحده آمریکا از سیاست کلان مهندسی معکوس پاره کردن برجام استفاده می‌کند. به بیان ساده‌تر آمریکا بر آن است تا با تحت فشار قرار دادن افکار عمومی در تهران زمینه‌های فشار بر دولت و نهادهای فرادولتی را برای خروج از برجام فراهم سازد تا بار مسئولیت خروج از برجام بر دوش ایران قرار گیرد و بار دیگر آمریکا بتواند اجماع جهانی علیه ایران را رهبری کند.

البته باید پذیرفت که آمریکا به عنوان یک واقعیت موجود در ساختار بین المللی، از بیشترین اهرم‌های فشار برخوردار است و می‌تواند در جهت همراه کردن دیگر کنش‌گران و بازیگران از اهرم‌های خود استفاده کند، اما با توجه به شخصیت متزلزل ترامپ در کاخ سفید و اتهاماتی که در  ارتباط با کمپین انتخاباتی او و دخالت روسیه در انتخابات آمریکا وجود دارد و از سوی دیگر عدم اقبال درصد بالایی از افکار عمومی در آمریکا به ترامپ به عنوان یک رئیس جمهور، ایجاد فضایی که آمریکا بتواند دیگر بازیگران بین المللی را در جهت فشار آوردن به ایران در صورت عدم تخطی ایران از برجام همراه کند، بسیار مشکل خواهد بود.

این رویکرد در واقع احیای تئوری «جنگ‌های نامتعادل» علیه تهران خواهد بود که با محدودسازی و تفسیر بسیار محدود از برجام برای اقدام عملیاتی تکمیل می‌شود.

اما در بعد منطقه‌ای، آمریکا به دنبال محاصره تهران است. این محاصره بر مبنای بزرگ‌نمایی حرکت‌های تهران در پایتخت‌های کشورهای عربی، ادعاهایی همچون صدور تروریسم و حقوق بشر استوار است و تلاش می‌کند به موازات تحریم‌های تنبیهی پیچیده و موثر کردن این تحریم‌های تنبیهی نوعی محاصره منطقه‌ای تهران را با رهبری واشنگتن، مدیریت تل‌آویو و پشتیبانی و اجرای ریاض به انجام رساند.

تغییر و تحولات در ساختار قدرت عربستان، ماجرای قطر، کاهش سطح روابط کویت با تهران، تلاش برای دور کردن عمان از تهران و همگرایی بیشتر آمریکا با مسکو و لندن در بعد فرامنطقه‌ای در خدمت محاصره منطقه‌ای تهران است.

لذا انتقال بحران‌ها از خاورمیانه عربی به فلات ایران به ویژه محدوده تنگه هرمز تا خلیج عدن مدنظر است. از این رو دکترین محدود کردن همکاری‌های بین‌المللی با ایران و محاصره منطقه‌ای تهران در این قالب در حال پیگیری است.

در همین راستا، ترامپ تیمی ضد تهران تشکیل داده است که 4 رکن اصلی آن در مرکزیت کانونی ارتباط میان وزارت دفاع، وزارت امور خارجه، خزانه داری و سازمان اطلاعات ملی آمریکا یعنی سیا به هم پیوند می‌خورند و جهت گیری تغییر رژیم به جای تغییر رفتار را در دستور کار قرار می‌دهند.

آمریکا خواستار آن است که هم اکنون در منطقه و نظام بین الملل ایران به عنوان تهدید امنیت و صلح جهانی مطرح و اجماع جهانی علیه ایران را رهبری کند تا بتواند بعد از موفقیت در کنترل داعش یا حتی به موازات این امر، مهار بنیادین ایران را به انجام برساند.

این خواست دو لبه است؛ به این معنا که در یک لبه و یا یک سوی آن برنامه‌های تنظیم‌شده در قالب دکترین فوق قرار دارد و یک سوی دیگر آن ایرانی قرار دارد که باید در عوض رفتارهای مبهم و اقدامات منفعلانه، جهت ‌گیری شفاف، موثر و فعال در عرصه تعامل بین المللی را از خود نشان دهد.

ترامپ همچنین بی میل نبود که تهران رادیکال و برهم زننده برجام شود. بر همین اساس آنها تلاش کردند تا با عوامل آشکار و پنهان زمینه واگرایی کشورهای اروپایی از این معاهده را به وجود آورند. تلاش‌هایی که البته شواهد و قرائن موجود حکایت از ناکامی آنها دارد.

در این میان ایران در مسیر دیپلماسی فعال و تعامل با جهان در وهله نخست باید در عرصه داخلی اتحاد و انسجام درونی معناداری را تقویت کند. ایران همچنین باید به نقد درونی رفتارها و کنش‌های سیاسی خود در عرصه منطقه‌ای و بین المللی روی آورد تا از یک سو نقاط قوت خود را فربه و از سوی دیگر با نگرش واقع گرایانه نقاط ضعف خود را کمرنگ‌تر کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *