جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

دانشجویان دانشگاه سن‌فرانسیسکو آمریکا به موج اعتراض‌ها علیه اسرائیل پیوستند

تهران- ایرنا- دانشجویان دانشگاه سن‌فرانسیسکو با برپایی چادرهایی در حمایت از فلسطینیان و برقراری آتش‌بس در غزه، به صف دانشجویان آمریکایی معترض به جنگ وحشیانه رژیم صهیونیستی در این باریکه پیوستند.

دانشجویان دانشگاه سن‌فرانسیسکو آمریکا به موج اعتراض‌ها علیه اسرائیل پیوستند

تهران- ایرنا- دانشجویان دانشگاه سن‌فرانسیسکو با برپایی چادرهایی در حمایت از فلسطینیان و برقراری آتش‌بس در غزه، به صف دانشجویان آمریکایی معترض به جنگ وحشیانه رژیم صهیونیستی در این باریکه پیوستند.

دانشجویان دانشگاه سن‌فرانسیسکو آمریکا به موج اعتراض‌ها علیه اسرائیل پیوستند

تهران- ایرنا- دانشجویان دانشگاه سن‌فرانسیسکو با برپایی چادرهایی در حمایت از فلسطینیان و برقراری آتش‌بس در غزه، به صف دانشجویان آمریکایی معترض به جنگ وحشیانه رژیم صهیونیستی در این باریکه پیوستند.

طرح جمهوری‌خواهان آمریکا برای فشار بر قانونگذار مسلمان به دلیل مواضع ضداسرائیلی

تهران- ایرنا- یک عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا پس از حضور «عمر ایلهان» عضو مسلمان این نهاد قانونگذار در میان دانشجویان معترض حامی فلسطین، با مطرح کردن اتهام یهودی‌ستیزی، به دنبال تصویب قطعنامه‌ای در محکومیت وی است.

طرح جمهوری‌خواهان آمریکا برای فشار بر قانونگذار مسلمان به دلیل مواضع ضداسرائیلی

تهران- ایرنا- یک عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا پس از حضور «عمر ایلهان» عضو مسلمان این نهاد قانونگذار در میان دانشجویان معترض حامی فلسطین، با مطرح کردن اتهام یهودی‌ستیزی، به دنبال تصویب قطعنامه‌ای در محکومیت وی است.

Loading

تحلیلی بر شکست راهبرد رژیم‌صهیونیستی در جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: بیش از شش ماه از جنگ غزه می‌گذرد؛ اگرچه رژیم‌صهیونیستی در طی این مدت به‌طور همه‌جانبه از سوی آمریکا حمایت شده و با تمام توان در صحنه جنگ حضور دارد، اما نتوانسته است به هیچ یک از اهداف «اعلامی» و «اعمالی» خود دست یابد.

حمید خوش آیند  – کارشناس مسائل منطقه

شکست در تحقق اهداف، تلفات ارتش، خسارات سنگین اقتصادی و بحران اداره جنگ، چهار نشانه مهم داخلی است که به وضوح نشان دهنده شکست رژیم‌صهیونیستی در جنگ غزه است. درواقع، آنچه امروز در غزه ادامه دارد جنگ برای پیروزی نیست، بلکه لجبازی یک نیروی شکست خورده برای جلوگیری از فروپاشی کابینه و مرگ سیاسی نتانیاهو است.

بعد از شش ماه حملات سنگین و نسل‌کشی گسترده که در طول تاریخ بشر بی‌سابقه است، نه تنها حماس نابود نشده، و مردم غزه آنجا را ترک نکرده‌اند و کنترل امنیتی و سیاسی غزه در اختیار رژیم صهیونیستی قرار نگرفته است، بلکه در نقطه مقابل و براساس آنچه که در صحنه‌های میدانی، سیاسی و امنیتی دیده می‌شود، این جنگ بر عزم مردم غزه و گروه‌های مقاومت فلسطین برای شکست رژیم جعلی اسرائیل افزوده است. ضمن آنکه حماس را نیز بیش از پیش قدرتمند نموده و بازدارندگی رژیم‌صهیونیستی به‌ویژه در مناطق شمالی فلسطین اشغالی را از بین برده است.

براساس ارزیابی سالانه تهدیدات توسط بخش اطلاعات ایالات متحده، حماس چنان قدرتمند شده است که می‌تواند سال‌ها و حتی ده‌ها سال در مقابل رژیم اسرائیل بایستد. حماس فقط در طی یک هفته، 70 عملیات در شمال غزه علیه رژیم اسرائیل انجام داده است که در تاریخ جنگ‌های نامتقارن کم‌نظیر و منحصربفرد است.

میزان خسارات و تلفات رژیم‌صهیونیستی در این جنگ بسیار زیاد است لیکن سانسور شدید رسانه‌ای در داخل اراضی اشغالی که همیشه درباره مسائل و مشکلات و بحران‌های این رژیم وجود داشته است، مانع از انعکاس و انتشار کامل خسارات و تلفات موجود می‌شود.

نتانیاهو در حالی مدعی است در «لحظه قبل از پیروزی» قرار دارد که در جنگ شش ماهه اخیر، رژیم‌صهیونیستی چند برابر بیشتر از تمام جنگ‌های قبلی خسارات اقتصادی دیده و تلفات انسانی داده است. انهدام بیش از 2 هزار تانک، نفربر و خودروی زرهی، افزون‌بر 5 هزار نفر تلفات ارتش، حدود 30 هزار مورد جنون و مشکلات شدید روانی بین سربازان، گسترش خودزنی در ارتش و نیروهای امنیتی و همچنین آوارگی بیش از 45 هزار نفر که حاضر به بازگشت به خانه‌های خود نیستند تنها بخش اندکی از خسارات رژیم در این جنگ شش ماهه است.

ارتش رژیم‌صهیونیستی در این جنگ به‌حدی خسارت دیده است که برای بازسازی و بازگشت به وضعیت پیش از 7 اکتبر 2023 به بیش از 100 میلیارد دلار هزینه نیاز دارد. در همین راستا و با استناد به آمار و ارقام موجود، اقتصاد رژیم صهیونیستی دچار فروپاشی شده و با یک بحران عمیق مواجه است. تعبیری که واشنگتن در این زمینه دارد قابل تأمل است: «اقتصاد اسرائیل به مثابه ویرانه‌های غزه است»!

علاوه بر این، مهم‌ترین رکن اداره جنگ غزه یعنی «کابینه جنگ» رژیم نیز بر اثر «اختلافات شدیدی» که وجود دارد و هر روز بیشتر می‌شود، در آستانه فروپاشی قرار است، چنانکه تمام تصمیماتی که در کابینه جنگ اتخاذ می‌شود از روی استیصال و درماندگی است.

در حوزه شناختی نیز اوضاع برخلاف میل رژیم‌صهیونیستی پیش می‌رود. اگر مهم‌ترین بخش جنگ شناختی را پیروزی در جنگ روایت‌ها و همراه کردن افکار عمومی در نظر بگیریم، در این عرصه نیز رژیم‌صهیونیستی با شکست بسیار سختی مواجه شده است. به‌طوری‌که با وجود بکارگیری گسترده شبکه‌های رسانه‌‌ای در منطقه و بین‌الملل، نتوانسته است حقیقت و واقعیات جنایات این رژیم در جنگ غزه را از چشم افکار عمومی جهان پنهان کند.

جنگ در غزه آمریکا را هم به‌خاطر حمایت همه‌جانبه‌ای که از رژیم‌صهیونیستی دارد، به دردسر انداخته و با مخاطرات جدی مواجه کرده است؛ واکنش‌های جبهه مقاومت در یمن و عراق، عملاً باعث ایجاد تهدیدهای عملیاتی علیه مراکز و منافع حیاتی آمریکا در منطقه شده است. اینکه انصارالله در دفاع از غزه چندین کشتی آمریکایی و انگلیسی را در دریای سرخ به‌‌طور کامل غرق کرده، بعد از جنگ جهانی دوم بی‌سابقه بوده و یک هشدار جدی برای آمریکا می‌باشد!

با توجه به ارزیابی‌های میدانی و سیاسی، جنگ به‌طور واقعی تمام شده است؛ رژیم‌صهیونیستی شکست خورده و مقاومت پیروز شده و آنچه که ادامه دارد در واقع لجبازی یک نیروی شکست خورده است. کابینه جنگ و ارتش رژیم‌صهیونیستی در مرحله‌ای قرار دارد که به‌شدت دچار انفعال شده و صرفاً به رویدادها واکنش نشان می‌دهد و در عین حال فاقد هرگونه چشم‌اندازی برای موفقیت در جنگ است.

در حال حاضر، حمله به رفح آخرین نقطه امید رژیم‌صهیونیستی است که در خصوص آن هم اختلافات بسیار شدیدی از یک سو بین کاخ سفید و تل‌آویو و از سوی دیگر در درون کابینه جنگ وجود دارد. اکنون، نتانیاهو به رفح در جنوب نوار غزه، جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی در جستجوی سرپناه هستند، چشم دوخته است. این در حالی است که هرگونه حمله به رفح نه تنها باعث خشم فزاینده بین‌المللی می‌شود، بلکه مذاکرات با حماس را هم بسیار سخت‌تر کرده و باعث فرو رفتن بیشتر رژیم جنایتکار صهیونیستی در باتلاق غزه می‌شود.

0 Comments