جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

دانشجویان معترض در آمریکا، آقازاده هستند

عضو هیات علمی دانشگاه تهران درباره خیزش بزرگ ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های آمریکا گفت: بسیاری از والدین دانشجویان معترض، درون حکومت آمریکا مشغول هستند و این‌ها درواقع آقازاده‌ محسوب می‌شوند.

دانشجویان معترض در آمریکا، آقازاده هستند

عضو هیات علمی دانشگاه تهران درباره خیزش بزرگ ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های آمریکا گفت: بسیاری از والدین دانشجویان معترض، درون حکومت آمریکا مشغول هستند و این‌ها درواقع آقازاده‌ محسوب می‌شوند.

Loading

واکاوی موضوعات مطروحه در کنفرانس امنیتی مونیخ

۱۴۰۲/۱۲/۰۶ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: کنفرانس امنیتی مونیخ که در دوران جنگ سرد آغاز به کار کرد، یکی از مراجع غیررسمی در سطح جهان و نهادی برای بحث و تبادل نظر در خصوص موضوعات امنیتی و سیاست های امنیت بین‌المللی شناخته می‌ شود.

محسن شریف خدایی – تحلیلگر روابط بین‌الملل

کنفرانس اخیر امنیتی مونیخ در سال جاری، با حضورنمایندگانی از کشورهای مختلف – به استثنای روسیه و ایران- طی دو روز کاری برگزار شد و رهبران سیاسی، وزرای خارجه و دفاع، شخصیت ها و نهادهای مدنی 120 کشور در آن با ایراد سخنرانی و گفتگو با یکدیگر، موضوعات متنوع امنیتی و تهاجم سایبری را مورد بحث و تبادل نظرقرار دادند.

این کنفرانس که به عنوان فرصتی مناسب برای طرح مسائل امنیت جهانی و تبادل نظر در مورد چالش‌های مختلف جهانی شناخته می‌شود، امسال بر موضوعات متنوعی تاکید داشت که اهم آنها عبارتند از:

  1. تهاجم روسیه به اوکراین: در پی تهاجم نیروهای روسیه به اوکراین، مسئله تامین تسلیحات برای اوکراین و نقش کشورهای غربی در تامین آن مورد بحث وتبادل نظر قرار گرفت.
  2. تهدیدهای سایبری: بحث در مورد تهدیدهای سایبری و نقش تکنولوژیهای جدید در امنیت جهانی از مباحث مهم کنفرانس بود.
  3. تغییرات آب و هوا و امنیت: تأثیر تغییرات آب و هوا بر امنیت جهانی و تدابیر لازم از سوی مجامع بین المللی وکشورها مورد واکاوی از سوی حاضران قرار گرفت.
  4. تروریسم و تشدید تهدیدها: بحث در مورد راهکارهای مقابله با گسترش تروریسم و تشدید تهدیدها در سطح منطقه و جهان وراههای مقابله با آن مورد تبادل نظر قرار گرفت.
  5. جنگ غزه: جلوگیری از فاجعه انسانی مردم غزه، چگونگی آتش بس و پایان مخاصمه.

مباحث اصلی کنفرانس بردو موضوع : “جنگ اوکراین و غزه”، تمرکز داشت. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهور اوکراین که دراین کنفرانس حضور داشت، در سخنان خود به مشکلات اصلی کمبود تسلیحات در دفاع اوکراین علیه نیروهای روسیه تاکید کرد. او در این گردهمایی خطاب به سران کشورهای غربی، درخواست جدید کمک های نظامی برای تامین سلاح‌ های بیشتر به اوکراین را با نگرانی و صراحت مطرح کرد.

این درحالی است که آتش گلوله های توپخانه روسیه در برابر گلوله های توپخانه و خمپاره اوکراین در ماه‌های اخیر به مراتب بیشتر شده و درنتیجه اوکراین وادار به عقب نشینی از شهر اودیوکا، طی روزهای گذشته شده است.

روسیه، تولید گلوله های توپخانه، تانک، خودروهای زرهی و موشک های خود را به طرز چشمگیری طی ماههای اخیر افزایش داده است.

اکثر متحدان غربی در نظر دارند تولیدات نظامی خود را افزایش دهند تا با کمک تسلیحاتی بیشتر به اوکراین، کیف بتواند در برابر فشارهای مسکو در سال 2024 ایستادگی کند.

در عین حال، سؤالاتی از سوی متحدان اروپایی ناتو وجود دارد که واقعاً آنها چه اقدامی باید انجام دهند تا برای جنگ احتمالی گسترده تر با روسیه آماده شوند.

در این رابطه اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، با اظهار این که: «اگر هر سرباز روسی پای خود را در خاک ناتو بگذارد، ما از هر وجب از آن دفاع خواهیم کرد.» از متحدان ناتو و تعهد صرف هزینه معادل 2 درصد تولید ناخالص داخلی آنها، فراتر رفته است.

زلنسکی، همچنین ناامیدی خود را بر ملا کرد که مجلس نمایندگان ایالات متحده بدون تصویب 60 میلیارد دلار کمک به اوکراین به یک تعطیلی دو هفته‌ ای می ‌رود. وی سقوط شهر آودیوکا، در اوکراین به دست نیروهای روسیه در آخر هفته گذشته را دلیل عدم تصمیم گیری جمهوری خواهان در این لایحه دانست.

این لایحه با 70 رای موافق و 29 رای مخالف در سنای آمریکا تصویب شد و اکنون به دلیل اختلافات رویه در پارلمان متوقف شده است، که ناشی از موضع جمهوری خواهان در مورد اوکراین و همچنین نا امیدی مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان، از اینکه این لایحه به اندازه کافی برای تامین امنیت مرزی ایالات متحده و مکزیک اقدامی انجام نداده، متوقف شده است.

 

تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه

ماه گذشته، دولت بایدن پیش نمایشی از طرح جدید خود برای خاورمیانه را از طریق توماس فریدمن، ستون نویس نیویورک تایمز، که از دیرباز مورد علاقه رئیس جمهور بوده، ارائه کرد. فریدمن نوشت: «ما در شرف آشکار شدن یک استراتژی جدید از سوی دولت بایدن برای رسیدگی به چالش چند جانبه‌ که غزه، ایران، اسرائیل و منطقه را درگیر می ‌کند، خواهیم بود. این لحظه، لحظه ای خطرناک است.»

با توجه به ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه، سوال مهمی که مطرح می باشد این است که: اگر دهه ها روابط نزدیک و حمایت نظامی بی بدیل آمریکا از رژیم اسرائیل، کاخ سفید را قادر به تأثیر گذاری بر روند جنگ در غزه قرار نداده است، چه امیدی به نتیجه بخشی تلاش ها برای توقف حملات رژیم صهیونیستی و ایجاد آرامش ‌و ثبات در منطقه می توان داشت؟

0 Comments