جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

اهداف و چشم‌انداز افتتاح ایستگاه تحقیقاتی پنجم چین در قطب جنوب

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در طی سال‌های اخیر با افزایش قدرت چین، به‌وضوح می توان تقویت کنشگری این کشور در مناطق مختلف جهان را مشاهده کرد. نمونه بارز این موضوع، فعالیت‌های پکن در قطب جنوب است. با وجود آنکه طی چند دهه اخیر، این کشور چهار ایستگاه تحقیقاتی را در قطب جنوب راه اندازی کرده، افتتاح پنجمین ایستگاه نیز از جهاتی می‌تواند حائز اهمیت باشد.

محمد جواد قهرمانی – کارشناس مسائل چین

با وجود فعالیت چند دهه ای چین در قطب جنوب، یعنی از سال 1983 که این کشور به سیستم معاهده قطب جنوب پیوست، برخی کشورهای نزدیک به مناطق قطبی و همچنین کشورهای غربی نسبت به اهداف چین با شک و تردیدمی‌نگرند. تنش‌ها و رقابت‌ها میان چین و آمریکا، واشنگتن را نسبت به ارائه تصویری منفی از نیات چین در حوزه‌ها و مناطق مختلف و همچنین همراه کردن شرکاء در مقابله با این کشور، مصمم کرده است. دامنه رقابت‌ها نیز اکنون فقط محدود به مناطق جغرافیایی نیست، بلکه می توان نمود آن را در حوزه فناوری‌های نوین، فضا و غیره نیز مشاهده کرد. در چنین شرایطی، هر دو طرف در عین گسترش ظرفیت‌های خود، تلاش می‌کنند روایت‌شان از تحولات را به روایت مسلط و غالب تبدیل کنند.

در کنار این موضوع، برخی تحولات در سیاست‌های چین نیز در افزایش توجهات به سیاست‌های این کشور در مناطق قطبی بی‌تأثیر نبوده است. چین از زمان به قدرت رسیدن شی جین پینگ، در عمل به این منطقه توجه بیشتری داشته است. برای اولین بار در سال 2015 اصطلاح «قدرت بزرگ قطبی» از سوی شی جین پینگ مطرح، و این کشور در سال 2018 سند سیاست  قطب شمال را منتشر کرد. علاوه بر این، در چهلمین نشست مشورتی معاهده قطب جنوب در می 2017، که برای اولین بار در پکن برگزار شد، کتاب سفید فعالیت‌های چین در قطب جنوب منتشر شد.

چین از توسعه فعالیت‌ها در قطب جنوب اهداف مختلفی را دنبال می‌کند. اول اینکه صرف فعالیت در مناطق قطبی می‌تواند نمادی از تبدیل شدن این کشور به قدرت برتر جهانی باشد. به این معنا، چین اکنون با حضور در مناطق قطبی فارغ از دستاوردهای مادی، به‌دنبال شناسایی شدنش به عنوان قدرت برتر از سوی دیگران است. به یقین، توسعه فعالیتهای علمی پکن در این منطقه به این موضوع کمک خواهد کرد.

چین واقف است که با تحولات نوین از جمله توسعه فناوری های نوین ممکن است مفاد و محتوای معاهده و موافقت نامه‌های پیشین در رابطه با قطب جنوب دیگر مناسب شرایط جدید و همچنین شرایطی که در آینده پدیدار خواهد شد، نباشد. به این ترتیب پکن نمی‌خواهد از موافقت نامه های احتمالی جدید و یا قاعده سازی های نوین در مورد فعالیت در این حوزه جغرافیایی کنار بماند.

موضوع دیگر اینکه هرچند پروتکل مادرید در سال 1998 در مورد حفاظت از محیط زیست قطب جنوب، تمام فعالیت های مربوط به منابع معدنی قطب جنوب، به استثنای تحقیقات علمی را ممنوع می‌کند، اما با توجه به آنکه دامنه زمانی 50 ساله (تا 2048) برای تغییر یا تعدیل در آن، با موافقت تمام اعضاء، تعیین می‌شود، پکن با توسعه فعالیتهای علمی، خود را برای هرگونه تغییر در این پروتکل و احتمال اجازه فعالیت های استخراجی در این منطقه، بعد از این دوره زمانی، آماده خواهد کرد.

به این اهداف، باید امکان فعالیت‌های نظارتی چین را نیز اضافه کرد. ایستگاه تحقیقاتی جدید چین موسوم به کین لینگ در جنوب استرالیا و نیوزیلند واقع شده است که، امکان جمع آوری اطلاعات از این کشورها را برای پکن فراهم خواهد کرد. این موضوع با پیشرفت در فناوری های نوین، بیشتر میسر خواهد بود.

به طور کلی، باید گفت همزمان با فشارهای غرب برای اعمال فشار بر چین، این کشور تقلای خود برای ایفای نقش در قطب جنوب را ادامه خواهد داد. این امر به مثابه کارتی خواهد بود که پکن در روابط با آمریکا و کشورهای ذی نفع در منطقه می‌تواند از آن بهره گیرد. ضمن آنکه توسعه فعالیتهای چین به این معنا خواهد بود که این کشور خود را به کنشگری تبدیل می‌کند که مانع هرگونه تغییر در نحوه فعالیت‌ها در منطقه از جمله از طریق رژیم سازی‌های احتمالی جدید، بدون در نظر گرفتن ملاحظات این کشور، خواهد شد.

0 Comments