جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

خیزش دانشجویان کلمبیا؛ از ویتنام تا غزه

تهران-ایرنا- جنبش «همبستگی با مردم غزه» این بار نه از کف خیابان های آمریکا و توسط گروههای سیاسی بلکه از سوی دانشجویان به پا خواسته است که مرکز آن دانشگاه کلمبیای نیویورک است؛ دانشگاهی که از آپارتاید در آفریقای جنوبی تا جنگ کنونی اسرائیل در غزه سابقه حرکاتی تاثیرگذار داشته است. گزارش خبرنگار ایرنا در این باره را ببینید.

قطر: حمله زمینی به رفح جان اسیران صهیونیست را به خطر می‌اندازد

تهران- ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه و مشاور وزیر قطر، امروز (یکشنبه) نسبت به حمله زمینی احتمالی ارتش رژیم اسرائیل به رفح ابراز نگرانی کرد و گفت: احتمال اینکه حمله به رفح جان اسیران صهیونیست را به خطر بیاندازد و باعث کشته شدن تعداد زیادی از غیرنظامیان شود، وجود دارد.

Loading

علل بازگشت دیوید کامرون به صحنه سیاسی اجرایی انگلیس

۱۴۰۲/۰۹/۰۳ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت مهمان: بازگشت دیوید کامرون، نخست وزیر برگزار کننده رفراندوم برگزیت، خبری بود که طی چند روز گذشته توجه کارشناسان بریتانیا و همچنین روابط بین‌الملل را به خود معطوف کرده است. اما چه اهدافی بازگشت کامرون به صحنه سیاسی اجرایی در بریتانیا را توجیه می‌کند؟ امیرحسین عسکری – پژوهشگر مسائل اروپا و مدیر مرکز پژوهشی – خبری مطالعات اروپا

در حال حاضر حزب توری (حزب پیشاهنگِ حزب محافظه‌کار) در بریتانیا با بحران‌های متعددی روبروست که سال ۲۰۰۳ توسط مارک گارنت و فیلیپ لونچ در کتاب محافظه‌کاران در بحران به نحوی توصیف شده بود.  در واقع، توری‌ها در دو سطح سیاست داخلی و همچنین محیط بین‌المللی با بحرانهایی مواجه هستند که هر کدام انگیزه بیشتری به آنها می‌دهد تا آنها را وادارد از سیاستمداران کارکشته‌تری برای انتخابات سراسری بعدی استفاده کنند.

در سطح سیاست داخلی بریتانیا، بحران اقتصادی ناشی از جنگ اوکراین و همچنین ظهور جریان‌های چپ و ملی‌گرا از مهم‌ترین چالش‌های حزب توری محسوب می‌شوند و از این رو در انتخابات آینده بیش از هر زمان دیگری این حزب با چالش روبرو خواهد بود. نتایج چند انتخابات اخیر در سراسر بریتانیا زنگ خطر را برای توری‌ها به صدا درآورده است.

در ایرلند شمالی حزب ملی‌گرای «شین فین»، برای نخستین بار در تاریخ خود، توانست به بزرگ‌ترین حزب در پارلمان تبدیل شود و حزب اتحادگرای دموکراتیک را از اکثریت ساقط کند. به صورت کلی این نتایج در ایرلند شمالی برای توری‌ها فاجعه‌بار است؛ زیرا سنت سیاسی اولستر، در ایرلند شمالی، و جریان اتحادگرایی ناشی از آن از متحدان توری‌ها محسوب می‌شوند و شکست این بلوک در سبد رأی، جبهه محافظه‌کاران-اتحادگرایان را تضعیف خواهد کرد.

بحران اقتصادی ناشی از جنگ اوکراین نیز از دیگر چالش‌های حزب توری در زمان حاضر است که همواره مورد بهره‌برداری احزاب دیگر از جمله حزب کارگر، حزب ملی اسکاتلند و شین فین قرار گرفته است. این بحران می‌تواند در انتخابات سراسری آینده از چالش‌هایی محسوب شود که سبد رأی توری‌ها را تهدید می‌کند.

در سطح بین‌المللی نیز درگیری در اوکراین و خاورمیانه مهم‌ترین دل مشغولی و دغدغه توری‌ها است. جنگ در اوکراین برای توری‌ها، به عنوان حزبی که دارای ایدئولوژی دفاع هسته‌ای مستقل و همچنین پایبندی به اتحاد در ناتو است، می‌تواند در انتخابات بسیار حیاتی باشد. علاوه بر این، درگیری در خاورمیانه و جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، موجب اعتراضات فزاینده در سراسر بریتانیا شده که این امر جریان‌ها و احزاب چپ سیاسی مانند «شین فین»، «جناح چپ حزب کارگر»، کمپین توقف جنگ و… را تقویت کرده است. این جریان‌ها از نظر سیاسی در مقابل توری‌ها قرار دارند و از این رو می‌توانند چالش‌های عمده‌ای را در انتخابات آینده برای حزب حاکم در سبد آراء ایجاد کنند.

از آنجا که غالب سیاستمداران کهنه‌کار حزب توری، در حال حاضر به نوعی مهره سوخته محسوب می‌شوند و ممکن است سیاستمداران نوظهور مانند «ریشی سوناک» نتوانند توری‌ها را در تلاطم بحران‌ها به خوبی هدایت کنند، از نظر توری‌ها، تنها «دیوید کامرون» است که می‌تواند با چالش‌های پیش روی حزب دست و پنجه نرم کند.

بر این اساس به نظر می‌رسد بازگشت کامرون به «دانینگ استریت» و ایفای نقش در سمت وزارت امور خارجه و کشورهای همسود با دو هدف صورت گرفته است: نخست، حضور کامرون و تجربه وی می‌تواند در دو بحران ایجاد شده ناشی از جنگ در اوکراین و همچنین جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، نقشی قابل توجه باشد و دوم، حضور وی در کابینه می‌تواند به عنوان جانشینی بالقوه به جای «ریشی سوناک» در نظر گرفته شود که این امکان را داشته باشد که بتواند سکان هدایت توری‌ها را در انتخابات آینده به دست بگیرد.

0 Comments