جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

جمعی از اساتید روزنامه نگار آمریکایی خواستار بررسی ادعاهای نیویورک تایمز درباره حماس شدند

تهران- ایرنا- بیش از ۵۰ استاد روزنامه‌نگاری از دانشگاه‌های برتر آمریکا با امضای نامه‌ای، صحت گزارش ادعایی روزنامه نیویورک تایمز درباره خشونت جنسی حماس در جریان عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) در سرزمین‌های اشغالی را زیر سوال برده و از مقام‌های این روزنامه خواستند تا به پرسش‌هایی که به گزارش آنها وارد است، پاسخ دهند.

Loading

انتخابات پارلمانی افغانستان و مشکلات آن

۱۳۹۷/۰۸/۰۵ | دیدگاه, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: انتخابات پارلمانی سال ۱۳۹۷ افغانستان هم‌زمان با تهدیدها و حملات طالبان، در روزهای ۲۸ و ۲۹ مهر برگزار شد. این در حالی است که شرایط انتخابات پارلمانی افغانستان خیلی مساعد نبود؛ زیرا اختلاف‌نظرهایی میان حاکمیت یعنی دو گروه تشکیل‌دهنده دولت وحدت ملی به رهبری اشرف غنی و عبدالله عبدالله وجود داشت.

پیرمحمد ملازهی- کارشناس مسائل شبه‌قاره

لذا جبهه‌ای تحت عنوان جبهه نجات افغانستان تشکیل شد تا در برابر این اختلا‌ف‌نظرها، بتوانند سیاست واحدی را دنبال کنند. این جبهه شامل افرادی از درون حاکمیت مانند ژنرال عبدالرشید دوستم، صلاح‌الدین ربانی، محمد محقق و عطا محمد نور است. این افراد در ترکیه تصمیم گرفته بودند در انتخابات جبهه واحدی را تشکیل دهند و همین کار را نیز کردند. اعضای جبهه نجات افغانستان، هم نسبت به زمان برگزاری انتخابات و هم شرایط انتخاب کمیسیون مستقل انتخابات از طرف رئیس‌جمهور اعتراض اصلی را داشتند.

در حال حاضر نیز جبهه نجات معتقد است که انتخابات پارلمانی اخیر به‌نوعی سالم برگزار نشده و بحث‌هایی که داشتند در این انتخابات برآورده نشده است.

واکنش‌های بعدی آن‌ها نیز بستگی به آن دارد که در انتخابات اخیر چه تعداد از افراد آن‌ها انتخاب شوند. به اعتقاد جبهه نجاتی‌ها مشکل بعدی چگونگی اعلام افرادی است که رأی اکثریت را در مجلس به دست آورده‌اند.

به‌بیان‌دیگر انتخابات به آن مفهومی که در دنیا معمول و مرسوم است در افغانستان مفهوم ندارد. درواقع زدوبندهای پشت پرده است که سهم‌بندی‌ها را تعیین و مشخص می‌کند که هرکدام از اعضای دو جبهه وحدت ملی چگونه انتظارات‌شان را با انتظارات طرف مقابل هماهنگ کرده و به یک جمع‌بندی برسند که چه افرادی رأی آورده‌اند.

لذا مأموریت بعدی کمیسیون انتخابات، این است که این دو جناح را به‌گونه‌ای راضی کند که بتوانند مواضع‌شان را به هم نزدیک کرده و روی افراد توافق کنند؛ یعنی آرای کسب‌شده خیلی تعیین‌کننده نیست و نظر این افراد مهم است. در همین راستا برخی افراد معتقد هستند که تنها توافق این دو گروه مسئله نیست بلکه نگاه و موضع‌گیری نماینده‌های سفارت‌خانه‌های انگلیس، آلمان و فرانسه که در افغانستان نیرو دارند نیز مهم است.

بنابراین تمام گروه‌ها در پی آن هستند که سهم مناسبی را از مجلس به دست بیاورند و این یک مسئله اساسی است که آینده دموکراسی و حاکمیت را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

در این میان طالبان نیز تا جایی که توانست این انتخابات را با مشکل مواجه کرد؛ یعنی در مناطقی که قدرت داشتند به‌طورکلی اجازه ندادند که انتخابات برگزار شود و بدین ترتیب بخشی از جامعه در انتخابات اخیر شرکت نکرد. درواقع رقمی حدود هشت میلیون و هشت‌صد هزار نفر در این انتخابات ثبت‌‌نام کرده بودند ولی فقط نزدیک به 4 میلیون نفر آرایب در انتخابات حاضر شده و رأی دادند. از دیگر سو پروسه رأی‌گیری نیز با مشکلاتی مواجه شده بود؛ به‌عنوان‌مثال لیست افرادی که برای کابل ثبت‌نام کرده بودند به زابل فرستاده شد. مشکل دیگر این بود که افراد مستقر در ستادهای انتخاباتی نحوه کار با دستگاه‌های بیومتریک که برای انگشت‌نگاری تهیه شده بود را بلد نبودند. همچنین افرادی که به‌عنوان مسئولین جمع‌آوری آرا انتخاب شده بودند بسیار دیر در محل حاضر شدند؛ بنابراین بی‌نظمی در این انتخابات کاملاً مشهود بود و حتی برخی معتقد هستند شاید این بی‌نظمی‌ها با یک برنامه‌ریزی صورت گرفته باشد. البته کارشناسانی که با شرایط افغانستان آشنا هستند می‌گویند که عمدی در این بی‌نظمی‌ها در کار نبوده و طبیعی بود که چنین مشکلاتی پیش بیاید.

در حقیقت شرایط بسیار سختی طی دو روز انتخابات در افغانستان حاکم بود و طالبان حدود 10 نفر از نامزدهای انتخابات را ترور کرد و بمب‌گذاری‌هایی نیز انجام داد؛ اما بااین‌وجود شاهد حضور پررنگ مردم به‌ویژه جوانان و زنان پای صندوق‌های رأی بودیم که این مسئله بیانگر اراده کافی از سوی آن‌ها برای عبور از شرایط سخت است. در کنار این مشکلات باید این واقعیت را در نظر گرفت که صحنه سیاسی افغانستان فعلاً به این صورت است و در همین صحنه بود که انتخابات برگزار شد؛ اما نکته مهم طی برگزاری انتخابات پارلمانی اخیر این بود که برای نخستین بار بعد از سال 2001 خود افغان‌ها انتخابات را برگزار کردند و نیروهای بین‌المللی و سازمان ملل در آن دخالت نداشتند. لذا افغان‌ها می‌توانند ضعف‌های اولین تجربه انتخاباتی‌شان را برطرف کرده و برای انتخابات سال آینده ریاست جمهوری آماده شوند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *