جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تقویت رفاقت دیپلماتیک ایران وارمنستان در برابر زنگه زور

تقویت رفاقت دیپلماتیک ایران وارمنستان در برابر زنگه زور

آنی بدلیان، سخنگوی وزارت خارجه ارمنستان، بعدازظهر شنبه در شبکه اجتماعی ایکس خبر از مقدمات برای تأسیس سرکنسولگری ارمنستان در تبریز داد و نوشت که «در پی گفت‌وگو با طرف ایرانی، امروز دولت ارمنستان به طور رسمی تصمیم به افتتاح کنسولگری در تبریز را تأیید کرد. اقدامات مقدماتی در حال انجام است». براساس این گزارش، از اکتبر ۲۰۲۲، سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر «قاپان» آغاز به کار کرده است و با افتتاح سرکنسولگری جمهوری ارمنستان در شهر تبریز، عمل متقابل از سوی دولت ارمنستان انجام خواهد شد

تاریخچه خلیج فارس بر اساس اسناد رسمی؛ آبراهه‎ای استراتژیک با سابقه‎ای متعلق به ایران

اسناد و مدارکی که در سازمان ملل و نهاد‌های مختلف ثبت شده به‌طور قاطع تاکید می‌کنند که نامی به جز خلیج فارس وجود نداشته و ادعا‌های مطرح شده در این زمینه و همچنین مرتبط با جزایر سه‌گانه بی‌اساس است.

مبانی قانونی کنش سخت جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم صهیونیستی

فارغ از اینکه ماهیت اقدام ایران در پاسخ به جنایت‌کاری رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری کشور در سوریه را «واکنش»، «اقدام تلافی‌جویانه» یا «دفاع مشروع» بدانیم یا «کنش»، حتی در فرض کنش بودن اقدام نیز جواز آن را می‌توان از مصرحات، تاکیدات و الزامات قوانین کشور برداشت کرد.

Loading

تحلیلی بر تبعات عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی

۱۴۰۲/۰۶/۲۰ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: افشای خبر دیدار وزیر امور خارجه لیبی با وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با موجی از اعتراضات در شهرهای مختلف لیبی از جمله مصراته، الزنتان و طرابلس همراه شده است. برسام محمدی –کارشناس مسائل منطقه

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی، روز 5 شهریور (27 آگوست) با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد «الی کوهن» وزیرخارجه این رژیم در سفر به ایتالیا، با «نجلا منقوش»، وزیر امور خارجه لیبی، دیدار و درباره «طیف وسیعی» از موضوعات با او گفتگو کرده است. در پی افشای این دیدار، مخالفان عادی‌سازی رابطه با رژیم صهیونیستی در چند شهر لیبی دست به تظاهرات زده و ضمن آتش زدن پرچم این رژیم، خانم منقوش را «خائن و جنایتکار» خواندند.

بلافاصله بعد از برگزاری اعتراضات گسترده، نخست‌وزیر لیبی در تلویزیون حاضر شد و اعلام کرد، « کشورش به صورت کامل مخالف هرگونه عادی‌سازی [روابط با رژیم صهیونیستی] بوده و طرابلس حامی مسئله فلسطین است».

برخی گزارش‌ها نشان می‌دهد، نجلا منقوش که به‌طور موقت از سمت خود کنار گذاشته شده است، از ترس به خطر افتادن امنیت جان خود، با یک هواپیمای دولتی به ترکیه گریخته است.

درخصوص ابعاد و «پیامدهای» دیدار وزرای خارجه رژیم صهیونیستی و لیبی در پایتخت ایتالیا و تحولات اخیری که پیرامون آن اتفاق افتاده است، نکات مهمی وجود دارد که به مهمترین آنها اشاره می‌شود:

نکته اول؛ افشای خبر دیدار الی کوهن با وزیر خارجه لیبی که از ماه‌ها قبل برای برگزاری آن برنامه‌ریزی شده و تمام جزئیات آن نیز محرمانه نگه داشته شده بود، از روی سهل‌انگاری یا تصادف نیست، بلکه یک اقدام کاملاً «هدفمند» از سوی الی کوهن است.

کوهن که قرار است تا پایان سال جاری میلادی پست خود را ترک کند، به‌دنبال «دستاوردسازی» برای خود از طریق رسانه‌ای کردن خبر دیدارش با وزیر خارجه لیبی بود که با تبعات دور از انتظاری مواجه شد. این خبر ضربه‌ای سخت به شخص کوهن و فراتر از آن برای به «پروژه عادی‌سازی» بود. چراکه قرار نبود اخبار مربوط به پیشبرد روند عادی‌سازی با لیبی علنی شود. لذا افشای این خبر و واکنش‌هایی که در لیبی نسبت به آن صورت گرفت، عملاً موجب «از بین رفتن» یکی از حلقه‌های مهم عادی‌سازی شد.

علاوه‌براین، افشای خیر دیدار کوهن با وزیر خارجه لیبی و واکنش‌های داخلی در تل‌آویو نشان می‌دهد که کوهن تحت تأثیر «تسویه حساب» شخصی و جناحی قرار گرفته و ابعاد مهمی پیدا کرده است، به‌گونه‌ای‌که حتی سیاست‌های کلان و راهبردی رژیم صهیونیستی نیز «وجه‌المصالحه» اختلافات و تسویه‌ حساب‌های سیاسی قرار می‌گیرد! این، یک «زنگ خطر» جدی برای رژیم صهیونیستی در بحرانی‌ترین دوران حیات خود است.

نکته دوم؛ برخلاف محاسباتی که ممکن است وجود داشته باشد، در نقطه مقابلِ تلاش‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی برای برقراری و توسعه مناسبات دیپلماتیک و … این رژیم با کشورهای عربی و اسلامی، سازش با این رژیم همچنان یک امر «مردود» در افکار عمومی و محافل سیاسی کشورهای عربی و اسلامی است. برای مثال، براساس قانون اساسی لیبی، هر کسی که با رژیم صهیونیستی تعامل داشته باشد به سه تا ۹ سال حبس محکوم می‌شود.

حتی نظرسنجی‌هایی هم که به صورت مستمر و دوره‌ای در خصوص این مسأله انجام می‌شود به‌وضوح نشان‌دهنده «مخالفت» بخش بزرگی از افکار عمومی عربی –  اسلامی با برقراری هرگونه ارتباط دیپلماتیک و غیردیپلماتیک با رژیم صهیونیستی است.

خروجی دو نظرسنجی «مؤسسه مطالعات واشنگتن» که اولی در اواسط سال گذشته میلادی و دومی در مارس تا آوریل 2023 درباره میزان رضایت مردم کشورهای عرب نسبت به فرآیند عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی در حوزه‌های مختلف سیاسی، تجاری، ورزشی و … انجام شد، نشان می‌دهد به‌طور میانگین حدود 75 الی 85 درصد مردم اردن، امارات، کویت، بحرین، عربستان، مصر و لبنان مخالف هرگونه تعامل و عادی‌سازی رابطه با رژیم صهیونیستی هستند. در نظرسنجی‌های بعدی این آمار «افزایش» یافته است.

نکته جالب توجه نظرسنجی اینجاست که ۷۶ درصد شرکت‌کنندگان در آن، با این موضوع نیز که کشورهای عربی حتی در شرایط اضطراری مانند زلزله یا سایر بلایای طبیعی، کمک‌های بشردوستانه از رژیم صهیونیستی دریافت کنند، مخالف‌اند. بنابراین مخالفت با عادی‌سازی در هر سطحی، مسأله‌ای نیست که بتوان آن را دستکم گرفت و از آن عبور نمود.

نکته پایانی؛ عادی‌سازی رابطه با رژیم صهیونیستی که با تعابیر دیگری نیز از آن یاد می‌شود، به مفهوم واقعی کلمه یک «پروژه شکست خورده» است. حتی امضای توافقنامه با برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس هم نتوانسته است مقبولیت و مشروعیتی به آن بدهد.

واقعیت قابل تأمل اینجاست که به موازات تلاش رژیم صهیونیستی برای توسعه دامنه روند عادی‌سازی، میزان «تنفر و انزجار» افکار عمومی و گروه‌های مختلف سیاسی در جهان عرب و کشورهای مسلمان نسبت به این مسأله شدت یافته است.

اعتراضات شدید داخلی در لیبی در پی افشای ملاقات محرمانه دو وزیر در ایتالیا که ابعاد جدیدی به خود گرفته و مشروعیت دولت لیبی را زیر سئوال برده است، به خوبی نشان می‌دهد، سازش با رژیم صهیونیستی، مسأله «بسیار پرهزینه‌ای» است که ممکن است به قیمت سرنگونی دولت‌های سازش‌گر بینجامد.

به‌عبارتی، واکنش‌های اعتراض‌آمیز در لیبی تنها یک اعتراض خیابانی نیست، بلکه مشروعیت دولت و حاکمیت در این کشور را هم با چالش مواجه کرده است.

اتفاقاتی که در لیبی شاهد آن هستیم و معترضانی که تنها به‌خاطر دیدار کوتاه وزیر خارجه‌شان با الی کوهن که برخی آن را اتفاقی می‌دانند، خواستار برکناری دولت وحدت ملی به نخست‌وزیری «عبدالحمید الدبیبه» هستند، یک هشدار جدی برای دولت‌های سازشگر است که تعامل با رژیم صهیونیستی، آنهم در شرایطی که این رژیم در وضعیت «فروپاشی» قرار دارد و «بحرانی‌ترین» دوره حیات سیاسی خود را سپری می‌کند، نه تنها خدمت به این رژیم و خیانت به ملت فلسطین می‌باشد، بلکه بی‌توجهی به خطوط قرمز افکار عمومیِ عربی و اسلامی است که دشمنی با این رژیم یکی از اولویت‌های مهم آن‌هاست.

علاوه بر این، تعامل با رژیم صهیونیستی ولو در سطح یک دیدار معمولی، مسأله‌ای است که «امنیت ملی» کشورهای مربوطه را نیز تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. رخدادهای اخیر لیبی گواه روشنی بر این ادعاست.

0 Comments