جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

عضو ارشد حماس: درگیر جنگ جهانی با رژیم صهیونیستی و حامیان غربی آن هستیم/ سرنوشت جنگ را ما تعیین می کنیم نه آمریکا و رژیم صهیونیستی

عضو دفتر سیاسی حماس گفت: این جنبش درگیر یک جنگ جهانی با آمریکا، سایر کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی است اما به رغم این مساله مقاومت با تمام قوا با رژی…

ششمین نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان با مدیران مسئول و مدیران عامل رسانه‌های جمعی

ششمین نشست هم‌اندیشی وزیر امور خارجه کشورمان با مدیران مسئول و مدیران عامل رسانه‌های جمعی کشور با هدف گفتگو و تبادل نظر پیرامون مهمترین محور‌های مرتبط با روابط خارجی و بین المللی ایران برگزار شد. 

Loading

تاثیر سیاست‌های آمریکا بر روابط ایران – چین

۱۳۹۷/۰۹/۱۸ | یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با توجه به فشارهای آمریکا، چین سعی دارد تا بی سروصدا ارتباط خود با ایران را حفظ کند که نمونه بارز آن را در راه‌اندازی مجدد بانک میان چین و ایران باید مشاهده کرد.

عبدالرضا فرجی راد  / استاد دانشگاه

استراتژی آمریکا در مقابل چین، استراتژی بلندمدت است و باید این مساله را مدنظر داشت و با این فرض، دست به تحلیل زد. آمریکا، امروز چین را بزرگترین رقیب و همچنین بزرگترین خطر بلندمدت تعریف کرده و بنابراین باید انتظار شکل گیری برخوردهایی در عرصه‌های تجاری و سیاسی را میان دو کشور داشت که یکی از متاخرین این برخوردها را می‌توان در بازداشت یکی از مدیران ارشد شرکت هوآوی به اتهام دور زدن تحریم‌های آمریکا علیه ایران دانست که در بازداشت دولت کانادا به سر می‌برد و امکان تحویل او به آمریکا بسیار زیاد است. این در حالی است که روسای جمهور چین و آمریکا در بوینس‌آیرس با یکدیگر دیدار و توافق کردند که برای سه ماه مساله جنگ تجاری را متوقف کرده و پس از آن در این راستا مذاکراتی را با یکدیگر آغاز کنند.

باید توجه کرد که در عرصه سیاسی، برخی اوقات لازم است تا تاکتیک‌هایی انتخاب شود تا از بسط جنگ و نزاع از عرصه تجاری به عرصه سیاسی و سپس نظامی جلوگیری شود و این توافق بوینس‌آیرس نیز در همین راستا شکل گرفته است. امروز و با بازداشت این مدیر ارشد چینی، این تاکتیک تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و باعث خواهد شد تا چین و آمریکا دوباره به حالت پیش از این توافق بازگردند اما ذکر این نکته ضروری است که چینی‌ها نیز دست آمریکا را خوانده‌اند و صبر زیادی نیز دارند و بنابراین اجازه نخواهند داد تا این مساله باعث شکل‌گیری بحران جدیدی با آمریکا شود. ایالات متحده آمریکا بالاخص در دوره ترامپ، مصمم است تا با چین مقابله کرده و اجازه ندهد این کشور از بستر امکانات جهانی برای رشد خود استفاده کند چراکه امروز مسابقه میان این دو کشور، مسابقه بر سر جایگاه اول و دوم در جهان است و بنابراین آمریکا و ترامپ در تلاش هستند تا هر کاری را برای مقابله با رشد چین و ایجاد شکاف بیشتر میان رشد اقتصادی چین و آمریکا انجام دهند. دستگیری این مدیر ارشد شرکت هوآوی نیز بخشی از مبارزه استراتژیک آمریکا و برخی دیگر از متحدان این کشور – آنان نیز چین را به مثابه خطر تعریف کرده‌اند- است. این موضع آمریکا اما دارای بخشی فرعی‌ای نیز بود چراکه در این میان نامی نیز از ایران و مساله تحریم‌ها زده شد. آمریکا مصمم است با ایران برخورد کرده و با افزایش فشارها، ایران را پای میز مذاکره بکشاند و طرف ایرانی نیز در حال مقاومت است اما هنوز کشورهایی هستند که با این وضع و علیرغم علم به خطرات گوش ندادن به آمریکا تلاش می‌کنند چه به صورت نیمه آشکار و چه به صورت پنهانی رابطه خود را با ایران حفظ کنند. ترامپ مخالف این مساله است و با توجه به این موضوع که سال آخر ریاست جمهوری همواره سالی شلوغ برای دولت خواهد بود –رییس جمهور درگیر انتخابات خواهد شد و به تبع آن فشار خارجی، کاهش پیدا خواهد کرد- بنابراین آمریکا درپی آن است تا پیش از ورود به سال آخر ریاست جمهوری، فشارهای خود را افزایش دهد فلذا با ارسال چنین سیگنال‌هایی به دنبال آن است که باقی کشورها را از تلاش برای دور زدن تحریم‌های آمریکا و ادامه کار با ایران منع کند. آمریکایی‌ها حس می‌کنند که چین بیشترین فعالیت اقتصادی را با ایران دارد و اگر به این کشور ضربه بزند، دیگر کشورها نیز حساب کار دستشان خواهد آمد. به هر حال روابط تنش آمیز با چین در آینده نیز ادامه خواهد داشت. این مساله چه ترامپ رئیس‌جمهور دور بعد باشد یا نباشد ادامه خواهد داشت و تنها شدت و حدت آن متفاوت خواهد بود اما در رابطه با روابط چین با ایران باید عنوان کرد که با توجه به فشارهای آمریکا، چین سعی دارد تا بی سروصدا ارتباط خود با ایران را حفظ کند که نمونه بارز آن را در راه‌اندازی مجدد بانک میان چین و ایران باید مشاهده کرد.

روابط چین و ایران بستگی زیادی به ایجاد مکانیزم مالی ویژه اروپا برای ایران دارد. اگر این سازو کار شکل گیرد، چین و روسیه راحت‌تر با ایران کار خواهند کرد چراکه با تشکیل این مکانیزم،‌ به نوعی اجماع جهانی برای کار با ایران شکل خواهد گرفت و روابط چین  با ایران نیز راحت‌تر خواهد شد اما اگر این سازو کار به نحوی ایجاد نشود، کار چین برای ادامه ارتباط با ایران سخت‌تر شده و سطح روابط میان دو کشور پائین‌تر خواهد آمد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *