جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

تحلیلی بر حوادث اخیر اردوگاه عین‌الحلوه

۱۴۰۲/۰۵/۲۱ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اردوگاه عین‌الحلوه در نزدیکی شهر صیدا واقع در جنوب لبنان شاهد درگیری‌های مسلحانه بین جنبش فتح و دو گروه تکفیری موسوم به «جند الشام» و «عصبه‌الانصار» بود که بر اثر آن حدود 40 تن کشته و زخمی گردیدند و 2 هزار نفر نیز آواره شدند. حمید خوش‌آیند – کارشناس مسائل منطقه

اردوگاه عین الحلوه که در سال ۱۹۴۸ تأسیس شد، بزرگ‌ترین اردوگاه آوارگان فلسطینی در لبنان از نظر جمعیت است. این اردوگاه بیش از 70 هزار آواره فلسطینی دارد. به‌دلیل ورود پناهندگان از سوریه از سال 2011، ساکنان آن به 120 هزار نفر افزایش یافته است.

حضور عناصر وابسته به جریان‌های متنوع اسلام‌گرا، سلفی، ملی‌گرا و جریان نزدیک به فتح در اردوگاه عین الحلوه، این اردوگاه را همواره «مستعد» منازعات مسلحانه و بهره‌برداری‌های سیاسی و نظامی بازیگران ضد مقاومت به‌ویژه رژیم صهیونیستی کرده است.

اتفاقات عین‌الحلوه که تمام ناظران منطقه آن را «مشکوک» می‌دانند، نشانه مهمی است که رژیم صهیونیستی با اهداف و مقاصد مشخص در تلاش برای دامن زدن به درگیری‌های داخلی در فلسطین اشغالی و لبنان است. همزمانی درگیری‌های عین‌الحلوه با تشدید تحرکات مقاومت اسلامی در کرانه باختری و افزایش قدرت بازدارندگی و تحرکات ضدصهیونیستی حزب‌الله لبنان، به‌خوبی از ابعاد «پشت پرده» آن پرده برمی‌دارد. هیچ بازیگری به‌اندازه رژیم صهیونیستی از این درگیری‌ها سود نمی‌برد.

رژیم صهیونیستی از طریق دامن زدن به درگیری‌ها در عین‌الحلوه با ابزار «گروه‌های تکفیری» که در خدمت منافع این رژیم عمل می‌کنند، چهار هدف اصلی و عمده را دنبال می‌کند:

نخست، انحراف افکار عمومی از اوضاع «متشنج و بحرانی» این رژیم در داخل و در نتیجه خرید زمان برای خروج از بحران موجود، آن‌هم در شرایطی که اعتراضات داخلی علیه کابینه نتانیاهو بعد از 31 هفته نه تنها متوقف نشده، بلکه با گسترش آن به بدنه و رده‌های فرماندهی ارتش و سایر نهادهای امنیتی و نظامی شدت هم یافته است.

دوم، «درگیرسازی درون‌گروهی» در فلسطین به‌گونه‌ای که آن‌ها را با تنش‌های درونی و جنگ مذهبی درگیر کرده و تمرکزشان را از مقاومت علیه رژیم صهیونیستی به سمت اختلافات و کشمکش‌های درونی هدایت کند.

سوم، «تشدید بحران داخلی لبنان» و در نتیجه جلوگیری از تشکیل دولت تا به این وسیله چهره و وجهه حزب‌الله تخریب شده و از آن اعتبارزدایی شود. این در حالی است که رژیم صهیونیستی در صدد است ساکنان فلسطینی اردوگاه عین‌الحلوه را نیز به‌عنوان منشأ مشکل معرفی کرده تا فضا برای حضور و فعالیت آن‌ها در لبنان به‌ویژه بازار کار محدود شود.

چهارم، «تخریب اردوگاه عین‌الحلوه» به‌عنوان یکی از کانون‌های اصلی و بزرگ فلسطینی‌نشین و پراکنده کردن ساکنان آن به‌طوری که در صورت امکان اصل حق بازگشت آوارگان فلسطینی منتفی شود.

این حق به صورت رسمی در قطعنامه 194 سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده و به این اشاره دارد که فلسطینیانی که به هر دلیلی از سال 1984 میلادی  به بعد، از سرزمین خود آواره شده‌اند، می‌توانند به سرزمین و خانه‌ای که پیش از آن در آنجا می‌زیسته‌اند، بازگردند.

البته در اینجا یک نکته مهم و کلیدی وجود دارد؛ امروز رژیم صهیونیستی در وضعیت بحرانی قرار دارد. تحولات میدانی و سیاسی سال‌های اخیر این مسأله را به‌وضوح نشان داده است. در نبردهای دو سال اخیر، ماشین جنگ و ترور و خشونت رژیم صهیونیستی، به‌شکل بی‌سابقه‌ای ناکارآمد شده و «شکست» خورده است، به‌طوری‌که در جنگ با کوچک‌ترین گروه‌های مقاومت فلسطینی نیز که به سلاح‌های سبک مجهز هستند، نمی‌تواند موفقیتی کسب کند.

برای فرار از مخمصه‌ای که این رژیم گرفتار آن شده و بخش مهمی از آن ناشی از رویکرد سنجیده مقاومت فلسطین، حزب‌الله لبنان و تدابیر هوشمندانه و دقیق شخص سید حسن نصرالله است، سران این رژیم به «فتنه‌انگیزی» در داخل فلسطین و لبنان روی آورده‌اند که اتفاقات اخیر اردوگاه عین‌الحوه از ابعاد مهم و خطرناک آن است. متأسفانه وجود برخی اختلافات داخلی در فلسطین اشغالی و لبنان نیز زمینه را برای این فتنه‌انگیزی فراهم کرده است.

با توجه به اینکه ابعاد و زوایای توطئه رژیم صهیونیستی در عین‌الحلوه بر کسی پوشیده نیست، بنابراین انتظار می‌رود مقاومت اسلامی فلسطین و همچنین مردم لبنان ضمن صبوری و «هوشیاری»، هرچه سریع‌تر درگیری در عین‌الحوه را متوقف نموده و اجازه تحقق توطئه‌های رژیم صهیونیستی را ندهند. اختلاف و درگیری در فلسطین و لبنان آخرین و تنها راهکار خروج رژیم صهیونیستی از بحران داخلی و خارجی است.

در حال حاضر، هیچ «ضرورت» و اولویتی بالاتر از کنار گذاشتن اختلافات و حفظ «وحدت و یکپارچگی» میدانی و سیاسی میان ملت لبنان و فلسطین و گروه‌های مقاومت در مقابل رژیم صهیونیستی که «منشأ» تمام مشکلات و اختلافات منطقه و جهان اسلام است، وجود ندارد.

فرصتی که امروز و بعد از ۷۵ سال در اختیار مقاومت فلسطین و لبنان قرار گرفته است، باید به دقت و سرعت در راستای «مقابله با رژیم صهیونیستی» مورد استفاده قرار گیرد.

0 Comments