جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

عکس | تصویری از وزیر جنگ اسرائیل در بیمارستان؛ چه بر سر «بنی‌گانتس» آمده است؟

اسرائیل هیوم عکسی را به عنوان تصویر بنی گانتس، وزیر جنگ اسرائیل در بیمارستان منتشر کرد و بعد از دقایقی بدون توضیح حذف کرد. تاکنون جزئیات بیشتری از مصدومیت گانتس منتشر نشده است. پیش از وی «بن گویر» وزیر امنیت داخلی و «حاییم بیتون» وزیر آموزش و پرورش این رژیم در دو حادثه جداگانه رانندگی مصدوم شده بودند./آخرین خبر

Loading

پیامدهای بحران در ارتش رژیم‌صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در هفته‌های اخیر، رژیم‌صهیونیستی با «بحران بزرگ و جدیدی» در درون نهادهای نظامی و امنیتی مواجه شده که در نوع خود بی‌سابقه و به‌ قول برخی مقامات صهیونیستی، «وحشتناک» است. حمید خوش‌آیند – کارشناس مسائل منطقه

اعتراضات علیه کابینه نتانیاهو، با سرعت و شدت بیشتری به درون نهادهای نظامی و امنیتی کشیده شده است، به‌طوری‌که هر روز افسران و نظامیان ذخیره بیشتری از خدمت در ارتش و سایر نهادهای نظامی و امنیتی «امتناع» می‌کنند. چنانکه که در اقدامی بی‌سابقه، سفر اخیر نتانیاهو به انگلیس به‌دلیل تمرد خلبان هواپیمای حامل وی، با تأخیر انجام شد!

گروه جدیدی از افسران و سربازان ذخیره ارتش از واحدهای مهندسی یگان «یاهلوم» که در مأموریت‌های ویژه از جمله پشت خطوط دشمن تخصص دارند، طوماری را امضا کرده‌اند که در آن اعلام شده است تا زمانی‌که دولت از طرح اصلاح دستگاه قضایی عقب‌نشینی نکند، از حضور در خدمت ذخیره خودداری می‌کنند.

روزنامه «یدیعوت آحارونوت» هم به نقل از افسرانی که این طومار را امضا کرده، نوشته است، «معتقدیم که در اینجا با شکاف بزرگی مواجه هستیم که در حال نفوذ در صفوف یگان‌های ذخیره است».

علاوه‌براین، 37 خلبان ذخیره ناوگروه شکاری ۶۹ نیروی هوایی رژیم‌صهیونیستی که حملات هوایی به سوریه و سایر عملیات‌ها در منطقه را هدایت می‌کنند، اعلام کردند در اعتراض به بازنگری قضائی نتانیاهو در تمرین حاضر نمی‌شوند.

در یک ماه اخیر، تعداد نیروهای ذخیره به‌حدی کاهش یافته است که ارتش در آستانه «کاهش» دامنه عملیات‌های خاص است. این مسأله باعث شده است، «هرزی هالوی» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم‌صهیونیستی ضمن ابراز نگرانی و ترس از پدیده «امتناع گسترده از خدمت در ارتش» اعلام کند که این پدیده به سمت ابعاد نگران‌کننده‌ای در حال افزایش است.

ژنرال «گابی اشکنازی»، رئیس سابق ستاد کل ارتش هم در کنفرانس سالانه «مرکز تحقیقات امنیت ملی» نسبت به پیامدهای خطرناک پدیده امتناع از انجام خدمت ذخیره هشدار داده و تأکید کرده است: «این یک خطر بزرگ برای نیروی نظامی اسرائیل است، زیرا اندازه واقعی اقتدار نیروی ذخیره در ارتش بسیار بیشتر از آن چیزی است که یک شهروند عادی تصور می‌کند، نیروی ذخیره همه یگان‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد و جزء ضروری قدرت ارتش اسرائیل بوده و قدرت ارتش برای مقابله با تهدید خارجی محسوب می‌شود».

«عاموس یادلین» ژنرال بازنشسته و رئیس سابق اطلاعات نظامی نیز در یادداشتی نوشته است: «وقتی دولت یک بحران بی‌سابقه اعتماد در ارتش ذخیره ایجاد می‌کند، کسانی که فکر می‌کنند این بحران به ارتش عادی سرایت نخواهد کرد، اشتباه می‌کنند!»

در همین حال بنیامین نتانیاهو هم در واکنش به اتفاقات داخل ارتش و فراخوان‌های گسترده ناشی از عدم حضور در خدمت سربازی، گفته است، «نگران ارتش هستم. در ارتش نباید نافرمانی وجود داشته باشد، چون این موضوع باعث نابودی ما می‌شود».

نتانیاهو، پس از دیدار خود با ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا در لندن نیز هشدار داد، «تسلیم شدن در برابر امتناع ارتش، خطری وحشتناک برای (به اصطلاح) کشور اسرائیل است. کشور بدون ارتش اسرائیل نمی‌تواند وجود داشته باشد، ملتی وجود نخواهد داشت، خیلی ساده است!»

با توجه به اینکه رژیم‌صهیونیستی، یک جامعه و رژیم کاملاً نظامی است و حتی بعضی محققان و اندیشمندان برجسته غربی از جمله «هارولد لاسول»، دانشمند و نظریه‌پرداز برجسته آمریکایی، رژیم اسرائیل را «دولت پادگانی» می‌نامد که ارتش نقش مهمی در حیات و موجودیت آن دارد، بنابراین طبیعی است که هرگونه چالش یا بحران در درون تشکیلات نظامی این رژیم، می‌تواند «پیامدهای راهبردی» مهمی در ابعاد «موجودیتی» آن داشته باشد.

نقش ارتش و نیروهای مسلح در رژیم‌صهیونیستی بسیار بیشتر و «راهبردی‌تر» از نقش مشابه آن در سایر کشورهاست. موقعیت و ماهیت تهدیدها و انتظارات سران و رهبران صهیونیستی از ارتش سبب شده است که سازمان نظامی رژیم صهیونیستی در اتخاذ «تصمیمات استراتژیک»، بسیار مهم و تعیین‌کننده تلقی شود.

جایگاه ارتش در رژیم‌صهیونیستی که بنا به برخی دیدگاه‌ها حتی فراتر از کابینه است، باعث گردیده در طول 75 سال گذشته تمام «استراتژی‌های بزرگ» این رژیم، ماهیت و صبغه نظامی داشته باشند. این ویژگی به تنهایی کافی است تا به عمق فاجعه‌ای که با بحران درونی ارتش در رژیم‌صهیونیستی در حال رخ دادن است، پی ببریم.

بحران در درون ارتش، آن‌هم در مقطعی که رژیم‌صهیونیستی در وضعیت «تقابل و درگیری» با گروه‌های مقاومت فلسطینی در کرانه باختری و سایر مناطق قرار دارد، مسأله‌ای است که می‌تواند باعث «آسیب جدی» به عملکرد و کارایی آن در حوزه‌های میدانی و عملیاتی شود و بر آمادگی آن در نبردهای میدانی و «توازن قوا» در اراضی اشغالی تأثیر محسوس بگذارد.

بحران امتناع و تمرد نیروهای ذخیره در ارتش، در کوتاه‌مدت باعث «تضعیف ارتش فعال» در حوزه‌های درگیر داخلی و خارجی و در نتیجه تقویت دستاوردهای فزاینده گروه‌های مقاومت می‌شود. برای همین است که مقامات سابق و کنونی ارتش صهیونیستی به طور دائم هشدار می‌دهند، «بحران داخلی فرصتی برای آسیب رساندن به اسرائیل است».

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *