جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

روزهای روشن در تعامل با قاره سیاه

تهران-ایرنا- آفریقا بعد از آسیا، دومین قاره بزرگ و دومین قاره پرجمعیت جهان و سرشار از فرصت های اقتصادی و تجاری است. سهم ایران از این بازار ۱۰۰۰ میلیارد دلاری، کمتر از یک و نیم میلیارد دلار است. در هفتم اردیبهشت ۱۴۰۳ مقامات سیاسی و اقتصادی قاره سیاه به تهران آمده اند تا مسیر تجارتشان را هموار کنند.
اما باید دید روابط ایران با افریقا تاکنون چطور بوده است؟

ابراز نگرانی دوشنبه از وضعیت دشوار شهروندانش در فرودگاه‌های مسکو

تهران – ایرنا – وزارت امورخارجه تاجیکستان در بیانیه‌ای وضعیت شهروندان این کشور را که در فرودگاه‌های روسیه گیر افتاده‌اند، همچنان دشوار عنوان کرد و خواستار همکاری مسکو برای تسهیل ورود آنها به این کشور شد.

لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد

سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» از دولت جو بایدن خواسته است تا توافقنامه‌ای را برای برقراری روابط دیپلماتیک میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی برای کمک به ایجاد زمینه برای توافق صلح با فلسطینی‌ها انجام دهد.

Loading

تاثیرات زلزله ترکیه در انتخابات ریاست جمهوری

۱۴۰۱/۱۲/۰۸ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در حالی که فاجعه زلزله 7.8 ریشتری ترکیه را تکان داده است، مردم ترکیه قرار است در 14 ماه می ‌(24 اردیبهشت 1402) در انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی به پای صندوق‌های رای بروند. تمامی نظرسنجی‌ها نشان از رقابت سخت و فشرده اردوغان با دیگر رقبا دارد. فاجعه مرگبار زلزله اخیر به انبوه مشکلات سیاسی و اقتصادی اردوغان افزوده است. محمود فاضلی - تحلیلگر امور بین‌الملل

به‌دنبال این زلزله، آنکارا وضعیت اضطراری «سطح چهار» را اعلام کرد و خواستار دریافت امدادهای بین‌المللی شد. پس از آن به سرعت کمک‌های بین‌المللی از جانب ده‌ها کشور، حتی رقبای منطقه‌ای ترکیه  به‌سوی این کشور سرازیر شد. بسیاری از خانواده‌های زلزله زده، دولت حاکم را به خاطر ناکامی در نجات جان خانواده‌های خود مورد انتقاد قرار می‌دهند.

اگرچه تعدادی از احزاب ترکیه به انتقادات خود علیه سیاست‌های اردوغان ادامه می‌دهند، اما هنوز دولت حاکم ترکیه با انتقاد رسانه‌ها روبه‌رو نیست. شمار بالای رسانه‌های داخلی حامی دولت، به معنای کنترل روایت رسمی توسط دولت است. رسانه‌ها گزارش‌های اندکی درباره ساخت و سازهای ضعیف منتشر می‌کنند. مخالفان بر این باورند که شمار بالای جان‌باختگان تنها به‌دلیل رخ دادن فاجعه‌ای طبیعی نیست، بلکه این خسارت‌ها نتیجه ساخت و ساز ضعیف و قوانین ناکارآمد است.

بسیاری معتقدند اگر اقدامات دولت در پاسخ به زلزله موفقیت‌آمیز نباشد، ممکن است اردوغان در انتخابات آتی شکست بخورد. اما اگر بتواند این بحران را به خوبی مدیریت کند، می‌تواند جایگاه خود را قوام بخشد. واکنش موثر و مناسب در این بحران می‌تواند جایگاه حزب عدالت و توسعه و رهبری آن را تقویت کند، اما قطعا این چالش بزرگی برای دولت تحت رهبری اردوغان خواهد بود؛ البته در صورت شکست ممکن است به سرنوشت «بلند اجویت» در زلزله سال 1999 دچار شود. اردوغان در حالی که 20 سال در حاکمیت است نتیجه بحران اقتصادی ناشی از زمین لرزه 1999 و فروپاشی دولت ائتلافی حزب دمکراتیک چپ، حزب حرکت ملی‌گرا و حزب مام میهن را به خوبی به یاد می‌آورد.

در پی اعلام وضعیت فوق‌العاده در مناطق زلزله زده به مدت 3 ماه، این موضوع از سوی مخالفان به دستاویزی برای حمله به اردوغان تبدیل شده است. گروهی از مخالفان دولت اعتقاد دارند امکان برگزاری انتخابات در تاریخ 14 مه وجود ندارد. طبق ماده 78 قانون اساسی، اگر امکان برگزاری انتخابات بخاطر جنگ وجود نداشته باشد، پارلمان ترکیه می‌تواند انتخابات را یک سال به تعویق بیندازد. از آنجایی که تصمیم وضعیت اضطراری با اکثریت مطلق اتخاذ شده و حمایت حزب حرکت ملی‌گرا از  تصمیم حزب عدالت و توسعه کافی خواهد بود، به احتمال زیاد تصمیم اعلام وضعیت فوق‌العاده در مناطق زلزله زده به‌مدت 3 ماه، حتی اگر احزاب مخالف در رأی‌گیری مجلس شرکت نکنند، به تصویب خواهد رسید.

بعد از زمین لرزه ترکیه موضوع «انتخابات به تعویق بیفتد» از جناح حزب عدالت و توسعه به گوش می‌رسد. موافقان چنین نظریه‌ای معتقدند مجلس ترکیه باید کمک کند تا انتخابات ‌به تعویق بیفتد و ماه نوامبر، معقول‌ترین زمان برای برگزاری انتخابات به نظر می‌رسد. نه فقط به لحاظ سیاسی، بلکه وضعیت فیزیکی‌ مناطق زلزله‌زده هم برای برگزاری انتخابات مناسب نیست.

بلنت آرینچ، رئیس سابق مجلس و از موسسین حزب عدالت و توسعه برای تعویق تاریخ برگزاری انتخابات فراخوان داده و ادعا کرده است: «فهرست اسامی رای دهندگان در انتخابات بی‌اعتبار شده و برگزاری انتخابات به لحاظ حقوقی و بالفعل غیرممکن شده است، پیشنهاد من این است انتخابات ریاست جمهوری و مجلس یا با انتخابات محلی سال 2024 ادغام شود و یا به نوامبر 2023 موکول گردد. به‌طور متوسط 15 میلیون شهروند از این زمین لرزه متاثر شدند. وضعیت به قدری تلخ است که رای دهندگان در این مناطق باقی نمانده‌اند. باید رئیس جمهوری راساً با رهبران احزاب سیاسی حاضر در مجلس گردهم بیاید و برای حل این موضوع ضروری با آن‌ها رایزنی کند. با گذاشتن یک تبصره در ماده 78 قانون اساسی، امکان تعویق برگزاری انتخابات علاوه بر وضعیت ذکر شده در این ماده، در دوران مشابه نظیر آفات که وضعیت فوق‌العاده اعلام گردیده است نیز وجود داشته باشد.»

از دیدگاه موافقان برگزاری انتخابات، هر گونه درخواست برای به تعویق انداختن انتخابات ترکیه بهانه‌ای خواهد بود برای آن‌که مقامات دولتی فعلی از برگزاری انتخابات اجتناب کنند. آن‌ها می‌خواهند این طرح را از طریق شورای عالی انتخابات ترکیه اجرایی کنند. به عبارت دیگر، آن‌ها می‌خواهند مطابق منافعشان دست به اخذ تصمیمات ویژه مقطعی بزنند. کمال کلیچدار اوغلو، رهبر حزب جمهوری خلق  درپاسخ به  فراخوان «بلنت آرینچ» برای تعویق تاریخ انتخابات به‌شدت واکنش چنین نشان داد: «باید هر چه سریع‌تر تاریخ انتخابات چه در 14 مه و چه در 18 ژوئن اعلام شود. فرار از انتخابات به نفع هیچ‌کس نیست. ضرر آن را همه کشور متحمل می‌شود.»

احمد داوود اوغلو، رهبر حزب «آینده» در ارتباط با ادعاهای تعویق انتخابات، خطاب به اردوغان و دولت تاکید دارد: «در چنین دوران دردناک، تلاش شما برای بقا در حاکمیت با تعویق انتخابات، بزرگ‌ترین ظلم علیه ملت است. هر تصمیمی که با زیرپا گذاشتن قواعد قانون اساسی اتخاذ کنید، هر گام که با هدایت شورای عالی انتخابات بردارید، ماهیت کودتای غیرنظامی خواهد داشت. در صدد کودتای غیرنظامی‌برنیایید.» سخنگوی حزب «دموکراسی و پیشرفت» ترکیه در اعتراض به بحث تعویق انتخابات معتقد است: «طبق قانون اساسی، در شرایط فعلی امکان به تعویق انداختن انتخابات وجود ندارد. نه شورای عالی انتخابات و نه رئیس جمهور نمی‌توانند انتخابات را به تعویق بیندازند.»

کمال کلیچداراوغلو، رئیس حزب جمهوری خلق نیز ضمن انتقاد شدید از دولت و حزب عدالت و توسعه که «در فاجعه زمین لرزه از زیر بار مسئولیت فرار کرده و مردم منطقه را تنها گذاشته است»، به درخواست دولت برای«تعویق انتخابات» نیز واکنش نشان داد و تاکید کرد: «به صراحت می‌گویم که انتخابات در زمان مقرر برگزار خواهد شد، در این مورد قانون اساسی بسیار روشن است. انتخابات را به‌دلیل فاجعه نمی‌توان به تعویق انداخت. نه در مجلس ملی ترکیه و نه در شورای عالی انتخابات مقرراتی مبنی بر به تعویق انداختن انتخابات در صورت بروز فاجعه وجود نداشته و چنین مرجعی نیز وجود ندارد. حتی برای جنگ، مجلس ترکیه تصمیم می‌گیرد. اصل 78 قانون اساسی بسیار روشن است. به هیج‌وجه به فکر چنین چیزی نباشید. آن‌ها تلاش ویژه‌ای کردند تا ببینند چگونه می‌توانند این فاجعه را به یک پایگاه سیاسی تبدیل کنند. این کشور تا کنون 20 سال به اردوغان فرصت داده اما از این پس نه یک سال، بلکه حتی یک ساعت نیز به او فرصت نخواهد داد. از نگاه ما تعبیر «فاجعه قرن» که حزب عدالت و توسعه بکار می‌برد، «جهل قرن و بی‌لیاقتی قرن» نام دارد.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *