جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است

زرشناس استاد دانشگاه و پژوهشگر فلسفه سیاسی با اشاره به جنبش اعتراضی دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا در حمایت از غزه گفت: عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده، وقتی چنین اتفاقی رخ می‌دهد یعنی مدرنیته دارد کم کم قدرت اقناعی خود را از دست می‌دهد.

حمله موشکی حزب الله لبنان به میرون

مقاومت اسلامی لبنان در بیانیه‌ای اعلام کرد: رزمندگان حزب الله، شهرک‌های شمال فلسطین اشغالی را با ده‌ها موشک هدف قرار دادند.

Loading

تحلیلی بر تلاش اروپا برای تروریستی نامیدن سپاه و تبعات آن

۱۴۰۱/۱۱/۱۱ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: هرگونه بسترسازی و تلاش برای قرار دادن سپاه به‌عنوان یک نهاد حاکمیتی و بخشی از نیروی دفاعی و رسمی جمهوری اسلامی ایران، در فهرست سازمان‌های تروریستی اروپا، قبل از اینکه جمهوری اسلامی ایران را متضرر کند، منافع و امنیت ملی کشورهای اروپایی را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد. حمید خوش‌آیند - کارشناس مسائل منطقه

پارلمان اروپا یکی از نهادهای مهم اتحادیه اروپا است که 705 عضو دارد. این نهاد قانونگذاری روز 29 دی ماه قطعنامه مداخله‌جویانه «پاسخ اروپا به اعتراضات در ایران» را با 313 رأی تصویب کرد. مصوبات پارلمان اروپا جنبه سیاسی تبلیغاتی دارد و تا زمانی که تصمیمی در باره آنها توسط شورای اروپا اتخاذ نشود، الزام آور نیست.

بخش «جنجالی» این قطعنامه، درخواست اعضای پارلمان از کشورهای عضو اتحادیه، برای قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در «فهرست تروریستی اتحادیه اروپا» بود. اما همان‌طور که قابل پیش‌بینی بود، این درخواست مورد توجه شورای اروپا قرار نگرفت و این شورا تنها به تصویب «بسته جدید تحریم‌ها» بسنده کرد.

درباره اقدامات اخیر اروپا در قبال ایران، برخی نکات حائز اهمیت است:

یک؛ اغتشاشات ماه‌های گذشته در ایران، بخش‌هایی از نظام سیاستگذاری و تصمیم‌سازی در کشورهای اروپایی در قبال جمهوری اسلامی ایران را دچار « اشتباه محاسبه» کرده است. با تأمل در برخی اظهارات، اقدامات و سیاست‌های برخی دولت‌های اروپایی در مورد جمهوری اسلامی ایران، به‌وضوح می‌توان تأثیرپذیری آن‌ها از سیاست‌های خصمانه آمریکا و انگلیس و همچنین فضاسازی‌های متوهمانه «رسانه‌های مافیایی» و «لابی ضدایرانی» (منافقین، صهیونیست‌ها و …) در این کشورها را مشاهده کرد. اقدام و درخواست مذبوحانه پارلمان اروپا برای قرار دادن سپاه در لیست سازمان‌های تروریستی، از مصادیق بارز در این خصوص است.

این مسأله نشان می‌دهد که براساس دیدگاه‌ها و القائات غیرمنطقی «گروه‌های فشار و تروریستی» منافع کلان و بلندمدت اروپا را تحت الشعاع قرار داده که این موضوع در تضاد کامل با عقلانیت سیاسیِ ادعایی اروپاست. متاسفانه هیچگاه سیاست خارجی اروپا به اندازه امروز در محاصره شبکه‌ها، عناصر و گروه‌هایی قرار نگرفته است که منافع و اهداف سیاسی خود را در پس منافع اروپا پنهان کرده و به تنش‌زایی در این حوزه بپردازند.

دو؛ شورای اروپا، علیرغم قطعنامه اخیر پارلمان اروپا، بنا به دلایل و ملاحظاتی که وجود دارد، از جمله هشدارهای ایران، با طرح فقدان مبانی حقوقی لازم از کنار آن گذشت.

سه؛ اتحادیه اروپا در مقطع فعلی «تغییر تاکتیک» داده و از اقدامات پرهزینه ضدحاکمیتی، به سمت اعمال تحریم‌های بیشتر علیه جمهوری اسلامی ایران رفته است. در این راستا شورای اروپا در اجلاس اخیر خود و به تبعیت از آمریکا، مجدداً ۱۸ شخصیت و ۱۹ نهاد ایرانی را در فهرست تحریم‌ها قرار داد.

از ابتدای مهرماه تاکنون، آمریکا، اتحادیه اروپا، انگلیس و کانادا با هدف اعلامی «فشار حداکثری»، در مجموع حدود 20 دور تحریم ترکیبی و جدید با ماهیت اقتصادی و حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کرده‌اند، البته ایران نیز متقابلا واکنش لازم را نشان داده است.

یکی از نکات «قابل تأمل» در خصوص تحریم‌های اعمالی این است که قریب به اتفاق این تحریم‌ها علیه افراد و نهادهایی است که پیش‌از‌این، بارها تحریم شده‌اند و اسامی‌شان در بسته‌های مختلف تحریمی که آمریکا و اروپا در مقاطع مختلف اعلام کرده اند، وجود دارد!

نا گفته نماند که هدف آمریکا و اروپا از اعلام  و اعمال این تحریم‌ها، عمدتا بهره‌برداری در قالب «عملیات روانی» با هدف اثرگذاری بر بخش‌های اقتصادی و افکار عمومی (ناامیدسازی، دو قطبی‌سازی و …) ایران می‌باشد.

و نکته پایانی اینکه؛ تروریستی اعلام کردن سپاه، موضوع جدیدی نیست و پیش‌از‌این، توسط دولت آمریکا مورد تحریم قرار گرفته است. بنابراین تأثیر خاصی در روند فعالیت‌ها و وظایف ذاتی سپاه که متکی به استعدادهای داخلی است، ندارد. اما این هرگز به‌معنای بی‌تفاوتی یا سکوت ایران در مقابل اقدام ضدحاکمیتی اروپا که به شدت با حقوق بین‌الملل در تضاد است نمی‌باشد.

سپاه پاسداران، به‌عنوان بخشی از نیروی دفاعی و رسمی کشور، یکی از «خطوط قرمز» جمهوری اسلامی ایران است. هرگونه بسترسازی و تلاش برای قرار دادن سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی اروپا، قبل از اینکه جمهوری اسلامی ایران را متضرر کند، منافع و امنیت ملی کشورهای اروپایی را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *