جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

سایه دمکراسی غربی روی سر متحدین

ایالات متحده و کشورهای اروپایی سالها است که مدعی تبعیت از فلسفه یونانی ای که کلئیستِنِس پنج قرن قبل از میلاد مسیح بنا نهاد می باشند و در مواردی حتی برای تحمیل ایدئولوژی فلسفی خود اقدام به اشغال و یا اعمال فشار به کشورهای مختلف جهان نموده اند.

Loading

پیامدهای منع تحصیل زنان توسط طالبان

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: کارشناس مسائل افغانستان درباره دستور طالبان برای منع دختران از تحصیلات عالی که باید محکوم شود و تبعات آن گفت: «در قانون اساسی پیشین افغانستان یعنی قبل از طالبان که یک قانون اساسی مدرن بود، حقوق مدنی و زیادی را برای شهروندان افغان قائل شده بود؛ از جمله تحصیل، اشتغال و حتی فعالیت سیاسی زنان.»

نوذر شفیعی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: «در حال حاضر طالبان تقریبا کلیه این حقوق را محدود کرده یا نادیده گرفته است که همین مقایسه به طور طبیعی واکنش‌هایی را از سوی جامعه افغانستان به ویژه زنان و به شکل اعتراض مدنی به دنبال داشت؛ هرچند مردها نیز بعضا آن‌ها را همراهی‌ می‌کنند.»

این کارشناس درباره جامعه افغانستان و نگاه آن‌ها به این اقدامات طالبان نیز توضیح داد: «این جامعه از دو بخش تشکیل شده است؛ یکی جامعه سنتی که عمدتا مناطق پشتون و مناطق روستایی را شامل می‌شود و دیگری جامعه مدرن که شامل شهرهای اصلی و مرکزی افغانستان مثل کابل، قندهار و مزارشریف است. طبیعی است که جامعه مدرن، واکنش بیشتری نسبت به اینگونه اقدامات طالبان نشان خواهند داد.»

شفیعی همچنین گفت: «همانگونه که گزارش بنیاد آسیا و گزارش‌های سازمان ملل نشان می‌دهد منع تحصیل زنان، پیامدهای اجتماعی گسترده‌ای را برای طالبان به همراه دارد و نارضایتی اجتماعی را از حکومت طالبان افزایش داده است.»

به گفته این کارشناس، جامعه زنان، نیمی از جامعه افغانستان است و این جامعه زنان که تجربه تحصیل در مقاطع عالیه و بعضا تجربه فعالیت‌های سیاسی و تجربه فعالیت‌های صنفی را داشتند در مقطع کنونی این محدودیت‌ها را برنمی‌تابند. بنابراین چنین اقداماتی، بیشتر تاثیرات منفی در جایگاه طالبان در بین طبقه زنان را به همراه دارد.

شفیعی درباره تاثیر این اقدام طالبان بر نگاه جهانی به آن‌ها نیز توضیح داد: «اگر نگاه جهانی را در قالب واکنش‌های سازمان ملل و همینطور محکومیت اقدام طالبان توسط سایر کشورها در نظر بگیریم، قطعا حساسیت جامعه بین‌المللی نسبت به این اقدام طالبان بالا است.»

وی افزود: «به همین دلیل بسیاری از کشورها و همچنین سازمان ملل اقدام طالبان را محکوم کردند و فعالیت‌های بعضی از نهادها در حوزه بشردوستانه را نیز متوقف کرد.»

کارشناس مسائل افغانستان تبیین کرد که اقدام طالبان در منع تحصیل زنان در مقطع عالی از این منظر نیز بازتاب‌های منفی به همراه داشت؛ به خصوص که طالبان تا به امروز توسط هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده و به رسمیت شناختن این گروه منوط به انجام یک سری اقدامات از جمله آزادی زنان برای تحصیل بود.

شفیعی با اشاره به اینکه طالبان اکنون از دو ناحیه داخلی و خارجی تحت فشار است، گفت: «تصور طالبان بر این است که با برقراری میزانی از امنیت در جامعه افغانستان می‌تواند بین مردم مشروعیت لازم را به دست آورد یا می‌توان این گونه بیان کرد که بر این باور هستند که پس از 40 سال، آن‌ها اولین حکومت متمرکز با بالاترین درجه ثبات و امنیت را در افغانستان ایجاد کردند.»

وی تاکید کرد: «این در حالی است که برخی اقدامات صورت گرفته توسط طالبان به قیمت تضییع حقوق بسیاری از شهروندان افغانستان بوده و لذا حتما واکنش‌های جامعه بین‌المللی و واکنش‌های جامعه داخلی افغانستان را به همراه خواهد داشت که طالبان را با چالش جدی مواجه خواهد ساخت. در عین حال به رسمیت شناختن این گروه در جامعه بین‌المللی را با مشکلات جدی همراه می‌کند.»

شفیعی همچنین با بیان اینکه نارضایتی‌های داخلی ناشی از منع تحصیل زنان بخشی از مجموعه نگرانی‌هایی است که نسبت به طالبان وجود دارد، توضیح داد: «در حال حاضر اوضاع و احوال اقتصاد افغانستان مناسب نیست و در حوزه امنیت نیز امنیت اقلیت‌های قومی و مذهبی به شدت دچار مشکل شده است.»

وی ادامه داد:«بنابراین در کنار محدودیت‌های متعدد فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی، بحث منع تحصیل زنان نیز مزید بر علت شده و طالبان را دچار مشکل  خواهد کرد. از این منظر هرچه جلوتر برویم طالبان با چالش های جدی‌تری مواجه خواهند شد.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *