جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

تاکید رهبر ترکیه بر لزوم اتحاد جهان اسلام برای جلوگیری از ادامه حملات اسرائیل به غزه

رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه در گفت‌وگوی تلفنی با آداما بارو رئیس گامبیا، گفت که جهان اسلام باید در راستای توقف حملات اسرائیل به غزه و رعایت قطعنامه‌های سازمان ملل، به صورت متحد و یکصدا عمل کند.

Loading

حماس و آشتی با نظام سوریه

۱۴۰۱/۰۸/۱۳ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: دیدار یک هیات از رهبران جنبش فلسطینی حماس با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در دمشق نشان می‌دهد که این جنبش پس از نزدیک به 12 سال از بحران سوریه درصدد ترمیم روابط خود با دولت بشار اسد برآمده است . حسن هانی‌زاده-کارشناس مسائل خاورمیانه

از مارس  2011 میلادی که بحران سوریه آغاز شد، جنبش حماس با تلقی اشتباه از روند تحولات، و برخلاف جنبش جهاد اسلامی و جبهه خلق برای آزادی فلسطین “فرماندهی کل” به رهبری مرحوم احمد جبریل که در کنار دولت سوریه قرار داشتند، مسیر اشتباهی را طی کرد. اما سرانجام پس از نزدیک به 12 سال با وساطت دولت انقلابی الجزایر، نشستی بین کلیه رهبران جنبش‌های مبارز فلسطینی در الجزایر برگزار شد که خروجی آن صدور بیانیه آشتی ملی و تشکیل یک جبهه مشترک مبارزاتی علیه رژیم صهیونیستی بود.

یکی از شرایط دولت الجزایر برای همکاری و کمک به مبارزات ملت فلسطین بازگشایی دفاتر حماس در دمشق و برقراری رابطه مجدد با دولت سوریه است. رهبران حماس نیز در یک تغییر رویکرد جدید نسبت به دولت بشار اسد عازم دمشق شدند و یک دیدار صمیمانه و آشتی‌جویانه‌ای با رئیس‌جمهوری سوریه برگزار کردند.

دلیل این تغییر رویکرد، شکست سیاست‌های دولت خودگردان فلسطینی در مذاکره با رژیم صهیونیستی است؛ زیرا محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان به دلیل این ناکامی به سمت تعامل با جنبش‌های جهادی فلسطین متمایل شده است. حماس نیز تلاش دارد تا عقبه مبارزاتی خود را که طی یک دهه گذشته به دلیل اختلاف با دولت بشار اسد دچار مشکل شده بار دیگر ترمیم کند. از طرف دیگر سوریه جزو معدود کشورهای عربی است که هرگز با رژیم صهیونیستی سازش نکرد.

سیاست دولت سوریه نیز کاملا روشن است و همواره این بوده و هست که هیچگاه دست دوستی دیگران را حتی اگر موضعی خصمانه در گذشته نسبت به سوریه داشته‌اند، رد نمی‌کند و آماده برقراری رابطه با دشمنان دیروز خود هست. لذا پس از دیدار رهبران حماس با بشار اسد قرار شد که دفاتر حماس در دمشق، حلب، حمص و لاذقیه سوریه، افتتاح و فعالیت این جنبش اسلامی در سوریه به عنوان پایگاه اصلی مبارزه علیه رژیم صهیونیستی از سرگرفته شود. با این اقدام حلقه مبارزاتی جنبش‌های مبارز فلسطینی در سوریه و لبنان تکمیل خواهد شد و راه برای تشکیل مجدد کمربند مبارزاتی در محور مقاومت هموار می‌شود. همچنین در چنین فضایی حلقه محاصره رژیم صهیونیستی در داخل اراضی اشغالی و محور مقاومت تنگ‌تر خواهد شد؛ زیرا سوریه کانون اصلی همگرائی و همکاری جبهه مشترک جنبش‌های اسلامی و ملی مبارز فلسطینی و لبنانی تلقی می‌شود. بنابراین منطقه بویژه اراضی اشغالی در آینده شاهد مبارزه میدانی مشترک جدیدی توسط جنبش‌های مبارز فلسطینی علیه رژیم صهیونیستی خواهد بود که در این صورت اسرائیل دچار آسیب جدی خواهد شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *