جدیدترین مطالب

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

اشکان پیرزاده در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: یکی از اصولی که در سیاست خارجی دولت سیزدهم پیگیری می شود تعامل موثر با کشورهای همسایه خصوصا تعامل با کشورهای حوزه تمدنی ایران و کشورهای فارسی زبان بوده است که در دولت های قبل به دلیل عدم اهتمام به این راهبردها، خالق تهدیداتی برای کشور شد.

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تهدید چاد به اخراج نیروهای آمریکایی

همزمان با اینکه دولت چاد نامه‌ای تهدیدآمیز را به وزارت دفاع ایالات متحده مبنی بر خاتمه توافق امنیتی ارسال کرده است، آمریکا در خطر از دست دادن حضور نظامی خود در یک کشور آفریقایی دیگر قرار دارد و این درحالیست که روسیه سعی می‌کند حضور خود را در آفریقا گسترش دهد.

روایت «سی ان ان» از سردرگمی واشنگتن در معادلات جدید میان ایران و اسرائیل

تهران-ایرنا- تارنمای شبکه خبری «سی ان ان» در تحلیلی با اشاره به پاسخ تنبیهی ایران به حمله اسرائیل به کنسولگری این کشور در دمشق تاکید کرد: آمریکا کاملا متوجه شد که از این پس، پیش‌بینی این‌که ایران چگونه به تحریکات محسوس طرف مقابل پاسخ می‌دهد، دشوارتر از همیشه شده است.

Loading

حماس و آشتی با نظام سوریه

۱۴۰۱/۰۸/۱۳ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: دیدار یک هیات از رهبران جنبش فلسطینی حماس با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در دمشق نشان می‌دهد که این جنبش پس از نزدیک به 12 سال از بحران سوریه درصدد ترمیم روابط خود با دولت بشار اسد برآمده است . حسن هانی‌زاده-کارشناس مسائل خاورمیانه

از مارس  2011 میلادی که بحران سوریه آغاز شد، جنبش حماس با تلقی اشتباه از روند تحولات، و برخلاف جنبش جهاد اسلامی و جبهه خلق برای آزادی فلسطین “فرماندهی کل” به رهبری مرحوم احمد جبریل که در کنار دولت سوریه قرار داشتند، مسیر اشتباهی را طی کرد. اما سرانجام پس از نزدیک به 12 سال با وساطت دولت انقلابی الجزایر، نشستی بین کلیه رهبران جنبش‌های مبارز فلسطینی در الجزایر برگزار شد که خروجی آن صدور بیانیه آشتی ملی و تشکیل یک جبهه مشترک مبارزاتی علیه رژیم صهیونیستی بود.

یکی از شرایط دولت الجزایر برای همکاری و کمک به مبارزات ملت فلسطین بازگشایی دفاتر حماس در دمشق و برقراری رابطه مجدد با دولت سوریه است. رهبران حماس نیز در یک تغییر رویکرد جدید نسبت به دولت بشار اسد عازم دمشق شدند و یک دیدار صمیمانه و آشتی‌جویانه‌ای با رئیس‌جمهوری سوریه برگزار کردند.

دلیل این تغییر رویکرد، شکست سیاست‌های دولت خودگردان فلسطینی در مذاکره با رژیم صهیونیستی است؛ زیرا محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان به دلیل این ناکامی به سمت تعامل با جنبش‌های جهادی فلسطین متمایل شده است. حماس نیز تلاش دارد تا عقبه مبارزاتی خود را که طی یک دهه گذشته به دلیل اختلاف با دولت بشار اسد دچار مشکل شده بار دیگر ترمیم کند. از طرف دیگر سوریه جزو معدود کشورهای عربی است که هرگز با رژیم صهیونیستی سازش نکرد.

سیاست دولت سوریه نیز کاملا روشن است و همواره این بوده و هست که هیچگاه دست دوستی دیگران را حتی اگر موضعی خصمانه در گذشته نسبت به سوریه داشته‌اند، رد نمی‌کند و آماده برقراری رابطه با دشمنان دیروز خود هست. لذا پس از دیدار رهبران حماس با بشار اسد قرار شد که دفاتر حماس در دمشق، حلب، حمص و لاذقیه سوریه، افتتاح و فعالیت این جنبش اسلامی در سوریه به عنوان پایگاه اصلی مبارزه علیه رژیم صهیونیستی از سرگرفته شود. با این اقدام حلقه مبارزاتی جنبش‌های مبارز فلسطینی در سوریه و لبنان تکمیل خواهد شد و راه برای تشکیل مجدد کمربند مبارزاتی در محور مقاومت هموار می‌شود. همچنین در چنین فضایی حلقه محاصره رژیم صهیونیستی در داخل اراضی اشغالی و محور مقاومت تنگ‌تر خواهد شد؛ زیرا سوریه کانون اصلی همگرائی و همکاری جبهه مشترک جنبش‌های اسلامی و ملی مبارز فلسطینی و لبنانی تلقی می‌شود. بنابراین منطقه بویژه اراضی اشغالی در آینده شاهد مبارزه میدانی مشترک جدیدی توسط جنبش‌های مبارز فلسطینی علیه رژیم صهیونیستی خواهد بود که در این صورت اسرائیل دچار آسیب جدی خواهد شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *