جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

پیامدهای توافق تسلیحاتی میان روسیه و الجزایر

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل روسیه با بیان اینکه ساختار تسلیحاتی الجزایر متکی به فناوری روسی بوده و این موضوع موجب وابستگی سخت‌افزاری به روسیه شده است، گفت: به دلیل وابستگی اروپا به انرژی الجزایر، تحریم این کشور باید با موافقت و همراهی شرکای اروپایی انجام شود و واشنگتن باید بروکسل را برای این تحریم‌ها متقاعد کند و احتمال دارد موجب بروز اختلاف‌نظرهایی میان آن‌ها و همچنین اختلاف‌نظرهایی در درون اتحادیه اروپا شود.

عفیفه عابدی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به درخواست کنگره آمریکا برای اعمال تحریم علیه الجزایر به دلیل خرید جنگنده‌های سوخو 27 به ارزش بیش از 7 میلیارد دلار از روسیه، تصریح کرد: روسیه در دو دهه گذشته تلاش کرده روابط خود با کشورهای آفریقایی از جمله الجزایر را به عنوان یکی از کشورهای مهم منطقه و از تامین‌کنندگان انرژی جهان گسترش دهد. الجزایر یکی از بزرگ‌ترین خریداران تسلیحات روسی است و سابقه روابط این دو کشور به دوره اتحاد جماهیر شوروی برمی‌گردد.

وی با بیان اینکه روسیه در دو دهه گذشته تلاش کرده نفوذ اتحاد جماهیر شوروی را در الجزایر احیا کند، افزود: حتی روسیه سال 2007 با بخشیدن بخشی از بدهی مالی الجزایر، زمینه قراردادهای تسلیحاتی جدید را فراهم کرد و بدین ترتیب شاهد بودیم که در یک دهه گذشته، الجزایر یکی از خریداران بزرگ تسلیحات روسی بوده و براساس برخی آمارها، اخیرا به عنوان سومین خریدار بزرگ تسلیحات روسی محسوب می‌شود.

 

احتمال تحریم الجزایر

این تحلیلگر مسائل روسیه ادامه داد: با توجه به تنش‌هایی که در روابط مسکو و غرب وجود دارد، روند رو به گسترش روابط روسیه و الجزایر با اهداف غرب برای منزوی ساختن سیاسی و محصور کردن روسیه با تحریم‌های اقتصادی منافات دارد. به همین دلیل و با توجه به اینکه الجزایر یکی از بزرگترین تامین کنندگان انرژی در جهان است، غرب قطعا تلاش خواهد کرد با ابزارهای مختلف مانع گسترش و تعمیق روابط این دو کشور شود.

عابدی با بیان اینکه قراردادهای تسلیحاتی بیشتر، منابع مالی بیشتری در اختیار روسیه قرارمی دهد و اهداف غرب و آمریکا را برای تحت فشار قرار دادن روسیه با مشکل مواجه می‌کند، گفت: اراده ایالات متحده، برای تنبیه الجزایر درباره توافق تسلیحاتی با روسیه، تحت تاثیر عوامل مختلفی خواهد بود. از سویی به دنبال تلاش اروپا برای کاهش وابستگی انرژی و گاز به روسیه، الجزایر به یکی از منابع جایگزین تبدیل شده بنابراین تحریم الجزایر باید با موافقت و همراهی شرکای اروپایی انجام شود و واشنگتن باید بروکسل را برای این تحریم‌ها متقاعد کند و احتمال دارد موجب اختلاف نظرهایی میان آن‌ها و همچنین بروز اختلاف نظرهایی در درون اتحادیه اروپا شود.

وی با بیان اینکه الجزایر در مقابل فشارهای ایالات متحده با مشکلاتی مواجه است، یادآورشد: ساختار تسلیحاتی الجزایر متکی به فناوری روسی بوده و این موضوع موجب وابستگی سخت افزاری به روسیه شده است. در واقع الجزایر نسبت به عواقب ایجاد تنش در روابط خود با مسکو، نگرانی‌هایی دارد. علاوه بر آن، این کشوردرخصوص مواضع ایالات متحده نسبت به مسائل سیاست داخلی خود نیز انتقاداتی داشته است.

این پژوهشگر پژوهشکده مجمع تشخیص در عین حال با اشاره به ابراز نگرانی ۲۷ نماینده کنگره به رهبری «لیزا مک ‌لین»، نماینده جمهوری خواه کنگره نسبت به گسترش روابط بین الجزایر و روسیه و درخواست اعمال تحریم‌ها علیه الجزایر، گفت: پیش از این هم یکی دیگر از نمایندگان کنگره از «بلینکن» خواسته بود الجزایر را تحریم کند. بنابراین احتمال اعمال تحریم‌هایی از سوی آمریکا علیه الجزایر وجود دارد؛ اما سطح این تحریم‌ها و اعمال آن‌ها، در کوتاه مدت و دستکم در پاییز و زمستان پیش رو، با توجه به شوک انرژی در اروپا، به گونه‌ای خواهد بود که تحریم‌ها مانعی برای همکاری در زمینه انرژی بین الجزایر و اروپا نشود.

 

تلاش روسیه برای دورزدن تحریم‌ها

عابدی با بیان اینکه روسیه تلاش می‌کند از این شرایط، فرصتی برای دور زدن تحریم‌ها بسازد، خاطرنشان کرد: از سال 2014 با توجه به تحریم‌هایی که علیه روسیه آغاز شد، تلاش روسیه برای افزایش روابط با کشورهای آفریقایی خصوصا الجزایر افزایش یافت و تعداد قراردادهایی که میان این دو کشور منعقد شد، رشد چشمگیری داشت.

وی ادامه داد: یکی از انگیزه‌های روسیه از پیشبرد دیپلماسی اقتصادی با الجزایر نیز، دور زدن تحریم‌ها و بی‌اثر کردن آن‌ها بوده است. ضمن اینکه روسیه به دنبال افزایش شرکای خود در بازار انرژی برای کنترل سیاست‌های انرژی جهانی است و در این راستا، قطعا تلاش می‌کند مانع از سست شدن اراده الجزایر تحت فشار ایالات متحده شود.

این کارشناس مسائل روسیه درخصوص پیامدهای دریافت جنگنده‌های سوخو 27 برای الجزایر و همچنین انتقادات رقبا و سایر کشورهای عضو اتحادیه آفریقا نسبت به این موضوع، گفت: یکی از ابزارهای ایالات متحده برای تحت فشار قرار دادن الجزایر تحریک همسایگان این کشور برای اعلام موضع نسبت به قراردادهای تسلیحاتی با روسیه خواهد بود، اما با توجه به تلاش‌های نظامی الجزایر در سال‌های گذشته برای افزایش قابلیت‌های نظامی خود، این کشور یکی از قدرت‌های نظامی منطقه محسوب می‌شود و فشارهای آمریکا در کاهش همکاری‌های بین روسیه و الجزایر چندان تاثیرگذار نخواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *