جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

اهداف و پیامدهای تشدید حملات رژیم صهیونیستی علیه سوریه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حملات اخیر رژیم صهیونیستی به سوریه و بمباران مواضع نظامی و غیرنظامی این کشور، اقدام تجاوزکارانه‌ای است که با اهدافی خاص در سال‌های اخیر بارها تکرار شده است و واکنش سنجیده‌ای را می‌طلبد تا به تحقق اهداف رژیم صهیونیستی کمک ننماید. برسام محمدی – کارشناس مسائل منطقه

در هفته‌های اخیر بمباران موشکی و هوایی زیرساخت‌های سوریه توسط ارتش صهیونیستی شدت یافته است، به‌طوری‌که در دو نوبت اقدام به بمباران باند فرودگاه حلب نموده و خساراتی به آن وارد کردند. این حملات که با واکنش دولت سوریه نیز مواجه شده است، می‌تواند با هزینه‌هایی برای تل‌آویو همراه باشد و امنیت این رژیم را بیش‌ازپیش در خطر جدی قرار دهد.

اهداف

در خصوص حملات ارتش صهیونیستی به زیرساخت‌های سوریه دو دسته اهداف «ظاهری» و همچنین «واقعی» قابل شناسایی است:

براساس اعلام محافل نظامی و امنیتی تل‌آویو، حملات هفته‌های گذشته به مناطقی از سوریه به‌خصوص فرودگاه حلب، عمدتاً با هدف قطع یا اختلال در خطوط ترانزیتی انتقال مهمات و تجهیزات به سوریه صورت گرفته است.

اما این تمام آن چیزی نیست که حملات صهیونیستی به سوریه را توجیه کند. صهیونیست‌ها در واقع از حمله به زیرساخت‌های سوریه اهداف دیگری را نیز دنیال می‌کنند که از جمله مهمترین آنها عبارتند از:

  • جلوگیری از احیای سیاسی، نظامی و امنیتی کامل سوریه با توجه به اینکه این کشور از مراحل سخت بحران عبور کرده و در یک وضعیت «گذار» قرار دارد.
  • حفظ فضای تنش و ناامنی در سوریه و در نتیجه تسهیل روند بهره‌برداری‌های سیاسی، امنیتی و نظامی از این وضعیت، با عنایت به این اصل مهم و کلیدی که بخش عمده‌ای از بقاء و دوام رژیم صهیونیستی منوط به وجود بحران‌ در محیط پیرامونی‌اش است.
  • حفظ «شرایط درازمدتی» که تل‌آویو در سوریه برای برهم زدن حضور و نفوذ ایران در دمشق طراحی کرده است.
  • انحراف افکار عمومی از مشکلات و معضلات و بحران‌های داخلی که در ماه‌های اخیر و به موازات عملیات‌ جهادی فلسطینیان و همچنین جنگ 52 ساعته با جهاد اسلامی گسترش یافته و رژیم صهیونیستی را در شرایط سختی از نظر سیاسی، امنیتی، اجتماعی و نظامی قرار داده است.
  • بهره‌برداری‌های سیاسی از حملات مذکور برای «انتخابات پارلمانی» که در آبان ماه برگزار خواهد شد. هم‌اکنون یک «جنگ شدید قدرت» بین ائتلاف لاپید و نتانیاهو جریان دارد. یکی از اتهاماتی که نتانیاهو به ائتلاف حاکم وارد می‌کند این است که لاپید اراده و توان لازم برای مقابله با نفوذ و حضور ایران و حزب‌الله در سوریه و منطقه را ندارد.
  • تلاش برای تغییر مواضع سیاسی سوریه به‌ویژه در قبال ایران و مقاومت اسلامی که در واقع یک «تلاش بیهوده» است.

پیامدها

با توجه به اینکه حملات رژیم‌صهیونیستی به سوریه با واکنش‌هایی از سوی گروه‌های مقاومت اسلامی مواجه شده است، بنابراین ادامه این حملات ممکن است باعث «گسترش ناامنی و تشدید بحران» در داخل سرزمین‌های اشغالی شود.

سوریه و مقاومت اسلامی گزینه‌های مختلفی برای مقابله با حملات صهیونیستی در سوریه دارند. در صورتی که این گزینه‌ها در دستور کار قرار بگیرند، پیامدهای آن می‌تواند رژیم صهیونیستی را در ابعاد امنیتی، سیاسی، اقتصادی و نظامی دچار چالش نماید.

علاوه‌براین، حمله به سوریه هرگز نمی‌تواند پیشبرد اهداف سیاست داخلی و خارجی رژیم‌صهیونیستی را تسهیل نموده یا بهبود بخشد، ضمن اینکه دولت سوریه نیز به صورت «هوشمندانه» با این مسأله برخورد نموده است.

پاسخ به یک شبهه

در اینجا سوالی که مطرح است اینکه چرا سوریه به حملات صهیونیستی واکنش میدانی متناسب و قوی نشان نمی‌دهد؟ پاسخ به این پرسش از ابعاد مختلف قابل تحلیل است که به دو مورد از آن‌ها اشاره می‌شود:

نخست؛ در حال حاضر سوریه با «سه دشمن فعال» در داخل خاک خود مواجه است: آمریکایی‌ها در شرق و شمال شرق، ترکیه در ادلب و رژیم صهیونیستی در جنوب. اگرچه هر سه آنها اهداف متفاوتی برای خود دارند ولی نهایتاً در یک نقطه مشترک این اهداف به هم پیوند می‌خورد و آن «تضعیف سوریه» است.

در حال حاضر، اولویت اصلی دولت سوریه مدیریت و مقابله با متجاوزان آمریکایی و ترکیه است که در این کشور پایگاه داشته و تمامیت ارضی آن را نقض کرده‌اند. اخراج آمریکا و ترکیه از سوریه، اقدامی است که در صورت موفقیت، به خودی خود باعث تضعیف قدرت مانور صهیونیست‌ها در سوریه می‌شود.

دوم؛ یکی از اهداف اصلی رژیم صهیونیستی، «تحریک» سوریه و جبهه مقاومت به «واکنش نظامی» و در نتیجه آغاز دور جدیدی از درگیری‌های فرامرزی است تا دستاوردهای چندین ساله مقاومت اسلامی در سوریه را با ایجاد جنگ منطقه‌ای تحت‌الشعاع قرار داده و به حاشیه براند.

دولت سوریه و مقاومت اسلامی با در نظر داشتن ملاحظات داخلی و توجه به ابعاد پنهان سناریوهای تل‌آویو، تاکنون از بازی در «پازل صهیونیست‌ها» اجتناب کرده و فرصت بهره‌برداری‌های سیاسی و امنیتی را از این رژیم گرفته‌اند.

نکته پایانی

حملات رژیم صهیونیستی به سوریه که همواره دارای «پیوست‌های رسانه‌ای» است، تأثیر چندانی در معادلات میدانی و سیاسی سوریه ندارد. به بیان ساده‌تر این حملات به‌قدری که در فضای رسانه و شبکه‌های اجتماعی بزرگ نشان داده می‌شود، در میدان و صحنه واقعی بزرگ نبوده‌اند.

تل‌آویو به خوبی می‌داند که سوریه و مقاومت اسلامی برای مقابله با این حملات «گزینه‌های مختلفی» در دو حوزه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در اختیار دارند که به‌کارگیری هر یک از آن‌ها می‌تواند برای تل‌آویو هزینه‌های سنگینی به‌دنبال داشته باشد. برای همین تلاش می‌کند تا حملات خود را به شکل «محدود» و «کنترل شده» نگه دارد. همچنانکه بخش زیادی از این حملات شامل بمباران نقاط کور و مواضع و پایگاه‌های خالی از نیرو و مهمات بوده که ماه‌هاست تخلیه شده‌اند.

نکته مهمی که مقاومت اسلامی در قبال حملات صهیونیستی به سوریه باید مورد توجه جدی قرار دهد، «خنثی‌سازی» ترفند‌های رسانه‌ای صهیونیست‌هاست. این موضوع باید مورد توجه ویژه رسانه‌های جبهه مقاومت بوده و از هر فرصتی جهت مقابله با بمباران تبلیغاتی طرف مقابل بهره‌برداری کرده و برد رسانه‌ای خود را افزایش دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *