جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

نقش جمهوری آذربایجان در پشتیبانی اقتصادی از رژیم صهیونیستی

تهران- ایرنا- پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و شکل‌گیری جمهوری آذربایجان، رژیم صهیونیستی از نخستین کشورهایی بود که آن را به رسمیت شناخت. در حال حاضر، روابط جمهوری آذربایجان و رژیم صهیونیستی به سطح استراتژیک رسیده است.

جنبش حماس: تسلیم فشارهای آمریکا نخواهیم شد/ در رسیدن به توافق جدی هستیم

تهران-ایرنا- یکی از اعضای ارشد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با بیان اینکه هر توافقی با صهیونیست‌ها باید توقف تجاوزها به نوار غزه را شامل شود، تاکید کرد که این جنبش تسلیم فشارهای آمریکا نخواهد شد.

بلینکن وارد عربستان شد

وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در اولین ایستگاه از سفر منطقه‌ای خود وارد عربستان سعودی شد.

Loading

نقش ریاست فرانسه بر اتحادیه اروپا در پیشبرد روابط آن با چین

۱۴۰۰/۱۱/۱۲ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: یکی از مهم‌ترین تحولات بین‌المللی که تأثیر مهمی بر روندهای آینده نظام بین‌الملل خواهد داشت، تاثیر ریاست دوره‌ای فرانسه در اتحادیه اروپا در سال 2022 در پیشبرد روابط و همکاری‌های راهبردی میان چین و اتحادیه اروپا است. عابد اکبری – کارشناس مسائل بین‌الملل

حضور مکرون در رأس اتحادیه اروپا، حتی اگر اختیارات چندانی هم نداشته باشد، بسیار حائز اهمیت است. از آنجایی که مکرون استقلال ملی فرانسه از آمریکا را به‌شدت پیگیری می‌کند و همزمان خواهان گسترش و عمق‌بخشی به استقلال راهبردی اروپایی نیز است، از فرصت ریاست خود بر اتحادیه اروپا برای تبدیل کردن چین به اهرمی برای تقابل با آمریکا بهره خواهد برد. اگرچه مخالفان مکرون معتقدند چنین اقدامی می‌تواند سناریوی تبدیل‌شدن اروپا به زمین‌بازی ابرقدرت‌ها را به‌سرعت محقق کند.

رئیس‌جمهور فرانسه که انتخابات ریاست‌جمهوری را نیز در پیش دارد، اگرچه محتاطانه تلاش می‌کند از طریق تریبون‌های مختلف، الزام روابط خوب با چین را مورد تاکید قراردهد؛ اما برای کشورهایی که مخالف رویکرد مکرون هستند، مساله چالش‌های موجود میان اروپا و چین و همچنین واکنش آمریکا به نزدیکی آنها به پکن بسیار مهم است. البته آن‌ها نیز رویکرد مکرون برای استفاده ابزاری از چین علیه واشنگتن را غیرمنطقی نمی‌دانند، اما از پیامدهای احتمالی آن نگران هستند.

در عین حال، روابط دوجانبه فرانسه و چین نیز نشان‌دهنده این است که چین نیز این تقارن را فرصتی بسیار مهم و مغتنم برای خود می داند. با آغاز بیست‌و‌دومین دور گفتگوهای راهبردی فرانسه و چین، نزدیکی و تمرکز بر بهبود روابط بین رهبران دو کشور دیده شد. درعین‌حال، چین نقشه‌های مهمی برای بهره‌مندی از فرصت ریاست دوره‌ای فرانسه بر اتحادیه اروپا دارد. در حال‌ حاضر، این فشار از سمت چین بر مکرون وارد آمده است که تصویر بین‌المللی چین را بهبود ببخشد. چینی‌ها اعلام کرده‌اند خواهان کمک فرانسه برای ایجاد «درک درست» از چین و همکاری عمل‌گرایانه با این کشور در سطح اتحادیه هستند. به نظر می‌رسد پکن مایل باشد از فرانسه در راستای بهبود تصویر و ارتقاء جایگاه چین استفاده کند.

در مقابل، فرانسه، به‌رغم سیاست خارجی منفعت گرایانه مکرون، اجازه ابزاری شدن اعتبار بین‌المللی‌اش را نخواهد داد، همچنانکه تقابل دولت و مجلس در این کشور آن را نشان داد. در سطح اتحادیه اروپا نیز، رفتار چین در قبال فرانسه، به نفع آرمان اروپاگرایی مکرون و انسجام اتحادیه اروپا نخواهد بود، به‌ویژه این‌که دیگر همراهی مرکل با سیاست های مکرون در میان آلمانی‌ها دیده نمی‌شود و اروپای شرقیِ غرق در مشکلات با روسیه نیز، در مورد رفتار فرانسه بسیار حساس هستند. اما آنچه مکرون را وسوسه می‌کند این است که چین در ازای اعتبار بخشیدن به تصویر جهانی خود، به فرانسه حمایتی تضمین‌شده می‌دهد. مقامات پکن اعلام کرده‌اند از «یکپارچگی اتحادیه، رشد و توسعه آن و همچنین نقش‌آفرینی گسترده‌تر اتحادیه اروپا در عرصه بین‌المللی» حمایت می‌کنند و «مهم هم نیست روابط چین و اتحادیه اروپا چه آیند‌ه‌ای داشته باشد، چرا که این سیاست تغییر نخواهد کرد».

در حال ‌حاضر اما قانون‌گذاران فرانسوی در مجلس ملی این کشور رفتار چین با اویغورها را مصداق قطعی نسل‌کشی چین شناسایی کردند و به‌رغم مخالفت مکرون و و حزب او با این تصمیم مجلس، هنوز موفق به اتخاذ اقدامی هماهنگ‌ساز به نفع سیاست نزدیکی به چین نشده‌اند. وزیر تجارت و اقتصاد فرانسه تأکید داشته است فقط سازمان‌های بین‌المللی می‌توانند مشکلات حقوق بشری چین را محکوم کنند، اما مجلس ملی فرانسه تنها نیست و مجلس‌های ملی دیگری در اروپا نیز نسل‌کشی اویغورها را به رسمیت شناخته‌اند. همین درگیری در بحث بازی‌های المپیک هم دیده می‌شود. فرانسه برای المپیک زمستانی پکن خود را آماده می‌کند، درحالی‌که بسیاری از کشورهای غربی نظیر آمریکا، بریتانیا، بلژیک و لیتوانی این بازی‌ها را تحریم کرده‌اند. مکرون به نظر می‌رسد امیدوارانه به آینده اروپایی مستقل می‌اندیشد و با چالش‌های مهمی در سطح ملی و اتحادیه‌ای مواجه است. از همین رو باید منتظر ماند و سرنوشت انتخاباتی او را دید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *