جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

Loading

ناکامی امارات در خرید جنگنده‌های آمریکایی علیرغم خیانت به ملت فلسطین

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: امارات اخیراً اعلام کرده مذاکرات مربوط به قرارداد 23 میلیارد دلاری خرید تسلیحات نظامی از آمریکا را به حالت تعلیق در آورده است. یکی از مقامات اماراتی به وال استریت ژورنال گفته «الزامات فنی، محدودیت‌های عملیاتی مربوط به حق حاکمیت و تحلیل هزینه – فایده باعث تجدیدنظر اساسی از سوی این کشور شده است». برسام محمدی – کارشناس مسائل منطقه

وعده فروش 23 میلیارد دلاری تسلیحات نظامی به امارات به دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ مربوط است که تفاهم‌نامه مربوط به آن نیز در بهمن ماه 1399 نهایی شد. دولت سابق آمریکا اعلام کرده بود تا سال 2027 حداکثر 50 فروند اف 35، هجده پهپاد مسلح موسوم به ام‌کیو 9 بی، مهمات پیشرفته و پرتابه‌های هوا به هوا و زمین به هوا را به امارات تحویل خواهد داد.

 

خرید تسلیحات در ازای به‌رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی

قرارداد 23 میلیارد دلاری امارات با آمریکا که بخش اصلی آن به خرید جنگنده‌های F35 مربوط می‌باشد، ارتباط «هدفمندی» با توافق موسوم به «پیمان ابراهیم» دارد که امارات متحده عربی بخشی از آن است.

دولت قبلی آمریکا که نقش مهمی در پیشبرد طرح عادی‌سازی مناسبات رژیم صهیونیستی با برخی کشورهای عربی ایفا می‌کرد، به خوبی می‌دانست امارات متحده عربی از مدت‌ها پیش به‌دنبال خرید جنگنده‌های راهبردی F35 از آمریکا بوده و برای رسیدن به این هدف حاضر به انجام هر کاری است.

آمریکا از این نقطه‌ ضعف اساسی امارات به‌عنوان یک «متغیر مؤثر» و «محرک کارآمد» برای علنی‌سازی روابط ابوظبی – تل‌آویو بهره برد و به این کشور اعلام کرد واشنگتن با فروش 50 فروند جنگنده فوق پیشرفته F35 به این کشور مشکلی ندارد؛ به شرطی‌که امارات هرچه سریع‌تر توافق ابراهیم با رژیم صهیونیستی را امضا نماید.

از طرفی اقدام امارات متحده عربی برای به‌رسمیت‌شناختن رژیم صهیونیستی و برقراری روابط دیپلماتیک و تبادلات اقتصادی، امنیتی، فرهنگی و غیره با رژیم اشغالگر قدس را نمی‌توان چیزی جز وارد کردن «خنجر از پشت» به پیکر فلسطین تلقی کرد. ورود امارات به توافق موسوم به ابراهیم، «خیانتی آشکار» به ملت فلسطین و نادیده‌گرفتن تمام اصول مسلم و شناخته‌شده عربی و اسلامی در قبال مسأله فلسطین بود. مقامات امارات ضمن پشت کردن به آرمان فلسطین و چشم‌پوشی از قدس و مسجدالاقصی، آن را با وعده‌ای معامله کردند که در کمتر از دو سال مشخص شد، «فریبی» بیش نبوده است. امارات فلسطین را فروخت تا تجهیزات جنگی از آمریکا بخرد! اما با این اقدام، نه‌تنها در بین ملت‌های اسلامی بدنام شد، بلکه به آنچه از طریق علنی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی به دنبال آن بود، یعنی خرید F35های فوق‌پیشرفته و راهبردی آمریکایی نیز هنوز دست نیافته است.

امروز به‌خوبی می‌توان به مفهوم «کنایه» تلخ نتانیاهو نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی پی‌ برد که پس از امضای توافق ابراهیم با امارات خطاب به کشورهای عربی که دست دوستی به سوی تل‌آویو دراز کرده بودند گفت «آن‌ها (عرب‌ها) روابط‌شان را با ما عادی می‌کنند، چرا که ما قوی و آن‌ها ضعیف هستند». در حال حاضر امارات با شرایطی مواجه شده که بخشی از تاوان خیانت خود به آرمان فلسطین را می‌دهد، چرا که عملاً در توافقنامه علنی‌سازی مناسبات با رژیم صهیونیستی سرش بی‌کلاه مانده است. وضعیتی که بحرین و مراکش و سودان هم به زودی به آن دچار خواهند شد.

نه تنها امارات که سایر کشورهای عربی هم در بحث توافق‌های دوجانبه با رژیم صهیوینستی بازی خورده‌اند. چراکه براساس سیاست شناخته‌شده و دیرینه آمریکا، یک رئیس جمهور با تکیه‌بر سیاست چماق و هویج و دادن وعده‌های مختلف، تعهد یا قراردادی را با کشوری مطرح یا امضا می‌کند و رئیس جمهور بعدی آن را تعلیق یا لغو می‌کند.

 

دلایل تعلیق قرارداد خرید اف 35

درباره علل تعلیق مذکرات قرارداد 23 میلیارد دلاری خرید تسلیحات نظامی امارات از آمریکا به‌طور مشخص می‌توان به دو علت اصلی و اساسی اشاره کرد:

دلیل نخست، تعهد دولت آمریکا اعم از دموکرات یا جمهوری‌خواه بر حفظ برتری نظامی رژیم صهیونیستی در غرب آسیاست. این درحالی است که رژیم صهیونیستی با استفاده از تمام ابزارهایی که در بدنه سیاست و قدرت آمریکا از آن برخوردار است، همواره اصرار داشته با کمک‌های آمریکا نسبت به کشورهای عربی منطقه، برتری تکنولوژیکی و نظامی محسوسی داشته باشد.

مایک پمپئو وزیر خارجه سابق آمریکا در سفری که مرداد ماه 1399 به سرزمین‌های اشغالی، همزمان با به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی توسط امارات داشت، صریحاً تأکید کرد که «ایالات متحده تضمین خواهد کرد در چهارچوب هر معامله تسلیحاتی بالقوه‌ای میان آمریکا و امارات، اسرائیل همچنان از برتری نظامی برخوردار بماند. ایالات متحده تکلیفی قانونی نسبت به برتری کیفی نظامی اسرائیل دارد».

علاوه‌براین، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه کنونی آمریکا نیز در واکنش به اعلام تعلیق مذاکرات توسط امارات گفته است: «می‌خواستیم اطمینان حاصل کنیم تعهدات ما نسبت به برتری نظامی اسرائیل حفظ می‌شود».

دوم، نفوذ رو به گسترش چین در امارات باعث نگرانی آمریکا شده است. دولت بایدن به‌دنبال کاهش اولویت غرب آسیا به نفع تمرکز روی چین است. امارات متحده عربی با درک این موضوع، نه‌تنها در حال گسترش روابط دوجانبه با چین که درصدد رفع تنش‌های سیاسی و امنیتی با ایران نیز برآمده است. دولت آمریکا نمی‌خواهد پیشرفته‌ترین جنگنده‌های نظامی خود را در اختیار کشوری قرار دهد که اخیراً به گسترش مناسبات دوجانبه با چین از جمله در حوزه تعاملات نظامی و امنیتی اقدام نموده و وارد همکاری در حوزه فناوری G5 هواوی شده است که خطر افشای اطلاعات حساس نظامی را تسهیل و افزایش می‌دهد. ضمن‌اینکه در ماه‌های گذشته چین به صورت محرمانه اقدام به تأسیس یک پایگاه نظامی در اطراف شهر ابوظبی کرده است که این موضوع به‌شدت به‌نگرانی مقامات آمریکا در قبال رویه‌ای که امارات در قبال چین در پیش گرفته افزوده است.

 

نکته پایانی

با توجه به آنچه گفته شد بعید به نظر می‌رسد در شرایطی که از یک‌سو آمریکا به‌دنبال حفظ برتری نظامی رژیم صهیونیستی در منطقه است و از سوی‌دیگر تا زمانی‌که نگرانی‌ها درباره نفوذ رو به گسترش چین در امارات برطرف نگردد، آمریکا بدون اخذ تضمین‌های اساسی و بنیادین به امضای قرارداد فروش پیشرفته‌ترین بمب‌افکن‌های خود به امارات اقدام کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *