جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

روایت فارن افرز از سقوط قوانین بین‌الملل در جنگ غزه

تهران- ایرنا- نشریه فارن افرز در مطلبی با اشاره به گستردگی جنایات رژیم صهیونیستی در غزه با وجود وضع قوانین بین‌المللی و کنوانسیون‌های حقوق بشر، این درگیری را غایت سقوط و شکست قوانین جنگ دانسته و به ارائه پیشنهادهایی برای مقابله با وضعیت جاری پرداخت.

اعتراض رسمی دوشنبه به مسکو

تهران- ایرنا- دوشنبه نسبت به آنچه که «نگرش منفی شدید روسیه به شهروندان جمهوری تاجیکستان در قلمروی این فدراسیون و نقض حقوق آنها» اعلام شد، رسما به مسکو اعتراض کرد.

بحران دیپلماتیک اکوادور- مکزیک؛ شکایت متقابل به لاهه

تهران- ایرنا- بحران دیپلماتیک میان اکوادور و مکزیک تا جایی بالا گرفته است که پس از تعلیق روابط و شکایت اخیر مکزیک به «دیوان بین‌المللی دادگستری»، دولت کیتو نیز در اقدامی متقابل، از مکزیکوسیتی شکایت کرد.

کیشیدا: برنامه‌ای برای انحلال مجلس ملی وجود ندارد

تهران- ایرنا- فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن که در انتخابات میاندوره‌ای برخی از کرسی‌ها را به احزاب مخالف واگذار کرده و تحت فشار برای برگزاری انتخابات زودهنگام است، اعلام کرد که هیچ برنامه‌ای برای انحلال مجلس ملی وجود ندارد.

Loading

نیکاراگوئه؛ فشارهای خارجی و امیدهای داخلی

۱۴۰۰/۰۹/۰۴ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: انتخابات سراسری نیکاراگوئه برای انتخاب زوج ریاست جمهوری و 92 نماینده مجلس ملی (کنگره تک مجلسی) و 20 نماینده پارلمانی آمریکای مرکزی (پارلاسن) برگزار شد. در این انتخابات دانیل اورتگا، رئیس‌جمهور کنونی و خانم روساریو موریو، همسر و معاون او به‌عنوان نامزدهای حزب حاکم (جبهه ملی آزادی‌بخش ساندینیستی-FSLN) با نامزدهای شش حزب دیگر به رقابت پرداختند. طبق اعلام ‌شورای عالی انتخابات، حزب حاکم ساندینیستی به رهبری اورتگا با 75 درصد آراء برای چهارمین بار پیروز این انتخابات بود. میزان مشارکت در این دور از انتخابات 65 درصد بود. محمود فاضلی - تحلیلگر مسائل بین‌الملل

همچنان که انتظار می‌رفت آمریکا منتقد جدی این انتخابات بود. رئیس‌جمهور آمریکا آن را نه یک انتخابات آزاد و عادلانه، بلکه یک نمایش انتخاباتی نامید. او که براساس منشور دموکراتیک قاره آمریکا، کشورهای نیمکره غربی را موظف به دفاع از حقوق دموکراتیک مردم نیکاراگوئه می‌داند از دولت اورتگا می‌خواهد اقدامات فوری جهت احیای دموکراسی و آزادی فوری و بی‌قیدوشرط زندانیان سیاسی که به باور او علیه سوءاستفاده دولت از قدرت اظهارنظر کرده و حق مردم نیکاراگوئه برای رأی‌ دادن در انتخاباتی آزاد و عادلانه را مطالبه کرده‌اند، شد.

جو بایدن پس از اعلام نتایج انتخابات نیکاراگوئه که در آن دولت ساندینیستی مجدداً انتخاب شد، از اِعمال محدودیت‌هایی جدیدی برای جلوگیری از ورود زوج ریاست جمهوری (دانیل اورتگا و روساریو موریّو) و فرزندان و بستگان آن‌ها و همچنین کارکنان دولت نیکاراگوئه به خاک آمریکا خبر داد. بایدن وعده داده بود که تمام ابزارهای سیاسی و اقتصادی موجود را برای به زانو درآوردن دولت اورتگا پس از پیروزی مجدد در انتخابات نیکاراگوئه به‌کار خواهد بست. فشار خارجی و صدور و اجرای قطعنامه علیه نیکاراگوئه که در دستور کار فعلی واشنگتن و شرکایش و سازمان‌های وابسته به آن قرار گرفته، دور از انتظار نبوده و ماناگوا پیش از انتخابات، در طول اجرای آن و پس از برگزاری انتخابات آن‌ها را پیش‌بینی کرده است.

بایدن با هدف فشار بیشتر بر این کشور، لایحه‌ای را موسوم به «تولد دوباره» امضا و به قانون تبدیل کرد. این لایحه خواستار تحریم‌ها و اقدامات تنبیهی بیشتر علیه رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه است. با امضای این مصوبه، آمریکا خواستار بازبینی در خصوص ادامه مشارکت نیکاراگوئه در موافقتنامه تجارت آزاد آمریکای مرکزی (CAFTA) خواهد شد. حدود نیمی از صادرات نیکاراگوئه به آمریکا می‌رود و تعرفه‌های آن بر اساس قرارداد مذکور (CAFTA-DR) پایین نگه داشته می‌شوند.

قانون مذکور ابزار فشار دیگری علیه دولت اورتگا است. این قانون امکان تشدید تحریم‌ها علیه مقامات دولتی و شخصیت‌های مرتبط با دولت اورتگا و همچنین بازنگری عضویت نیکاراگوئه در موافقتنامه تجارت آزاد آمریکا با آمریکای مرکزی را فراهم کرده و می‌تواند به‌منظور تشدید تحریم‌ها علیه دولت دانیل اورتگا و محدود کردن وام‌های دریافتی دولت اورتگا از بانک‌های بین‌المللی و نشانه گرفتن «فساد دولت» مورداستفاده قرار گیرد.

مواضع کشورها در رابطه با انتخابات نیکاراگوئه بسیار متفاوت است. وزیر خارجه روسیه با استناد به شهادت ناظران حاضر در انتخابات، برگزاری آن را منظم و با رعایت قوانین داخلی و مشارکت قابل‌توجه مردمی دانسته و نتیجه‌گیری کرد «این انتخابات تحت‌فشارهای بی‌سابقه علیه مقامات نیکاراگوئه و کارزار آمریکا برای جلوگیری از مشروعیت نتایج انتخابات برگزار شد. حق تصمیم‌گیری در خصوص مشروعیت این انتخابات فقط متعلق به ملت نیکاراگوئه است.» سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز امتناع اتحادیه اروپا، آمریکا و برخی کشورهای دیگر از شناسایی نتایج انتخابات را محکوم و مدعی است اظهارات این کشورها ازنظر حقوقی ارزشی برای نیکاراگوئه ندارند و روسیه به حمایت خود از مردم نیکاراگوئه برای حفاظت از حق توسعه مستقل و آزادانه حمایت می‌کند.

اما جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با مستبد نامیدن دولت اورتگا و غیردموکراتیک و ساختگی خواندن انتخابات و مطالبه از دولت ساندینیستی برای خاتمه سرکوب و احیای دموکراسی و حقوق‌بشر و زیر سئوال‌بردن مشروعیت انتخابات از دولت نیکاراگوئه خواست که حاکمیت را به مردم بازگرداند. شواهد نشان می‌دهد این اتحادیه به دنبال اِعمال محدودیت بیشتر علیه دولت ساندنیست، فراتر از محدودیت‌های فردی اِعمال شده علیه کارگزاران این دولت است.

کشورهای روسیه، ایران، ونزوئلا، کوبا، بولیوی، ویتنام، کره شمالی و سازمان منطقه‌ای آلبا، رئیس‌جمهور سابق بولیوی، حزب کارگران برزیل و حزب کمونیست اسپانیا ضمن انتقاد شدید از درخواست آمریکا و سایر کشورها برای به رسمیت نشناختن انتخابات آزاد نیکاراگوئه، از روند موفق انتخابات حمایت کردند. کشورهای کانادا، سوئیس، آلمان، انگلیس، هلند، نروژ، سوئد، کلمبیا، گواتمالا، پاناما، پرو، اروگوئه، شیلی، کاستاریکا، اکوادور، آرژانتین و دبیرکل سازمان کشورهای آمریکائی از نتایج انتخابات انتقاد کردند.

سازمان کشورهای آمریکایی (OAS)که نهادی وابسته به آمریکاست، در جریان برگزاری مجازی پنجاه و یکمین نشست مجمع عمومی این سازمان به میزبانی گواتمالا، با اکثریت آراء شامل 25 رأی موافق (ازجمله آرژانتین، پرو و السالوادور)، 7 رأی ممتنع (مکزیک، بولیوی، هندوراس، بلیز، دومینکا، سانتا لوسیا و سن ویسنت و گرانادیناس)، 1 رأی مخالف (نیکاراگوئه) و 1 عضو غایب (سن کریستوبال و نِیِوس) سومین قطعنامه این سازمان (از سال 2018 تاکنون) در خصوص وضعیت نیکاراگوئه را تصویب کرد.

کاستاریکا و هفت‌کشور کانادا، کاستاریکا، آمریکا، شیلی، اکوادور، جمهوری دومینیکن، اروگوئه و آنتیگوآ و باربادوس پیش‌نویس این قطعنامه را به مجمع عمومی سازمان کشورهای آمریکائی ارائه کردند. هرچند پیش‌نویس مذکور صریحاً فعال‌سازی ماده 21 منشور دموکراتیک سازمان مذکور علیه نیکاراگوئه را که متضمن تعلیق یک عضو سازمان درصورتی‌که نظم دموکراتیک را نقض کند و دیپلماسی بی‌نتیجه باشد را پیشنهاد نمی‌کند، اما می‌تواند در صورت نتیجه‌گیری بررسی‌های جمعی به فعال‌سازی این ماده بینجامد. وضعیت دموکراسی در نیکاراگوئه عملاً به موضوعات اصلی بحث بین نمایندگان 34 کشور عضو سازمان کشورهای آمریکایی در 51 مین مجمع عمومی سازمان در گواتمالا تبدیل شده بود.

اگرچه نیکاراگوئه در پی پیروزی مجدد «اورتگا» در انتخابات، با تشدید اقدامات تضعیف‌کننده اقتصادی از سوی واشنگتن و متحدانش و مسئله انزوای احتمالی درصحنه بین‌المللی روبرو خواهد شد، اما پیش‌بینی رشد اقتصادی هشت‌درصدی نیکاراگوئه در پایان سال 2021 و موقعیت جغرافیایی سیاسی این کشور تضعیف اقتصادی نیکاراگوئه را منتفی می‌کند. حامیان اورتگا بر این باورند توسعه روابط اقتصادی در قرارداد تجارت آزاد و افزایش سرمایه‌گذاری‌ها و ذخایر بین‌المللی، بخشی از اقداماتی است که به نیکاراگوئه اجازه می‌دهد تا وضعیت مثبت اقتصادی خود را حفظ کند. وضعیتی که مردم این کشور آن را مرهون تلاش‌های اورتگا می‌دانند. رئیس بانک مرکزی نیکاراگوئه نیز از افزایش قابل‌توجه سرمایه‌گذاری‌های مستقیم خارجی در نیمه اول سال جاری در این کشور خبر می‌دهد. این رقم به 632.1 میلیون دلار می‌رسد که 1.9 برابر میزان به‌دست‌آمده در سال 2020 بوده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری درآمد ناخالص حاصل از سرمایه‌گذاری مستقیم به حدود 1.2 میلیارد دلار برسد. طبق اعلام وزیر دارایی نیکاراگوئه، 56.8 درصد لایحه بودجه سال آتی به تداوم اجرای سیاست‌های عمومی و اجتماعی و اقتصادی، 22.2 درصد به بخش سلامت و بهداشت و 23 درصد به بخش آموزش که هدف آن اکثریت جامعه نیکاراگوئه است، اختصاص می‌یابد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *