جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

ادامه فشارها بر روزنامه نگاران در روسیه؛ بازداشت دو روزنامه‌نگار به دلیل همکاری با رسانه های غربی

سرگئی کارلین و کنستانتین گابوف هر دو متهم به کمک به تهیه ویدیوهایی برای انتشار در کانال یوتیوب «ناوالنی‌لایو» هستند، که توسط تیمی از حامیان و نزدیکان الکسی ناوالنی اداره می‌شود.

ادامه فشارها بر روزنامه نگاران در روسیه؛ بازداشت دو روزنامه‌نگار به دلیل همکاری با رسانه های غربی

سرگئی کارلین و کنستانتین گابوف هر دو متهم به کمک به تهیه ویدیوهایی برای انتشار در کانال یوتیوب «ناوالنی‌لایو» هستند، که توسط تیمی از حامیان و نزدیکان الکسی ناوالنی اداره می‌شود.

Loading

نگرانی و مخالفت ترکیه با همکاری تسلیحاتی یونان و فرانسه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: روابط ترکیه و یونان دو عضو ناتو طی سال‌های گذشته تنش شدیدی را تجربه کرده است و طرفین یکدیگر را به تحریک طرف مقابل متهم می‌کنند. سال گذشته این روابط به‌شدت رو به وخامت گذاشت و کشتی‌های جنگی در شرق مدیترانه در نزاع بر سر مرزهای دریایی و حقوق انرژی با هم روبه‌رو شدند. آتن و آنکارا طی سال گذشته در درگیری بر سر اکتشاف گاز در شرق مدیترانه به تقابل نظامی نزدیک شدند. ترکیه از یونان خواست تا راه‌حل‌های سیاسی مسالمت‌آمیز و نه راه‌حل‌های تهاجمی اتخاذ کند. محمود فاضلی – تحلیلگر مسائل بین‌الملل

یونان علی‌رغم مشکلات اقتصادی در حوزه دیپلماسی و توسعه روابط با دیگر کشورها، بسیار فعال بود. در یک سال اخیر، همکاری دفاعی و امنیتی با آمریکا، فرانسه و رژیم صهیونیستی را افزایش داد و از حمایت کامل اتحادیه اروپا برخوردار بود. آتن ضمن قدرت‌نمایی در مدیترانه روابط خود را با عربستان، بحرین، امارات، اردن، مصر و لیبی توسعه داد. خرید تسلیحاتی یونان از فرانسه و آمریکا، انعقاد قرارداد نظامی با اسرائیل و برگزاری رزمایش‌های متعدد با کشورهای عربی در مدیترانه، ازجمله اقداماتی است که از سوی یونان منجر به نگرانی و اعتراض ترکیه شد.

یونان اخیراً یک توافق دفاعی نیز با فرانسه امضا کرد که با اعتراض شدید ترکیه مواجه شد. پیمان راهبردی همکاری نظامی و دفاعی بین یونان و فرانسه شامل سفارش سه ناو است. خرید این ناوها باید تا پایان امسال به ارزش 3.5 میلیارد دلار نهایی و از سال 2025 تحویل داده شوند. در ماه سپتامبر، نیروی هوایی یونان رسماً اعلام کرد که می‌خواهد 6 فروند جنگنده «رافائل» دیگر از فرانسه خریداری و مجموع سفارش خود را به حدود 30 فروند جنگنده برساند. تصمیمی که بلافاصله مورد تائید پارلمان قرار گرفت.

آتن همچنین درگیر مذاکرات برای خرید چهار ناوچه جدید است. یونان 11.5 میلیارد یورو (14 میلیارد دلار) برای نوسازی نیروهای مسلح خود در پنج سال آینده اختصاص داد. تحویل 18 فروند هواپیمای رافائل قرار است طی دو سال به پایان برسد. پیش‌بینی می‌شود جت‌ها و خرید موشک‌های هوا به هوا 2.3 میلیارد یورو هزینه داشته باشد. پاریس همچنین قصد دارد نیروی دریایی یونان را به کشتی‌های جنگی مجهز کند.

در توافقنامه مشارکت راهبردی یونان وفرانسه کمک متقابل نظامی در صورت حمله مسلحانه توسط کشور ثالث، ولو عضو ناتو، به یکی از دو کشور پیش‌بینی شده است. آتن درمجموع مدعی است با قرارداد دفاعی که با پاریس امضا شد، فرانسه مسئولیت دفاع از یونان را در صورت حمله احتمالی ترکیه عهده‌دار شود. به اعتقاد نخست‌وزیر یونان در مورد مداخله فرانسه در صورت حضور کشتی حفاری Orux Reis در جنوب کرت، طبق توافقنامه‌ با فرانسه بند کمک نظامی متقابل معین می‌کند که فرانسه موظف است در صورت حمله ترکیه، به یونان کمک کند. یونان در 40 سال اخیر به‌دنبال چنین توافق‌نامه‌ای با کشورهای اروپایی بود تا مکان‌هایی که ناتو و سازمان ملل تمایل به مداخله ندارند، اروپا بتواند مداخله کند. یونان طی دو سال اخیر با فرانسه، آمریکا، مصر و ایتالیا در مورد تحدید مناطق دریایی به توافقاتی دست یافته است.

نخست‌وزیر یونان در خصوص توافق‌نامه‌های دفاعی این کشور با فرانسه و آمریکا اعتقاد دارد: یونان دفاع خود را تقویت کرده و توافق‌نامه‌هایی در چارچوب حقوق بین‌المللی امضا می‌کند. یونان، قبرس و مصر پایبندی خود به قوانین بین‌المللی را اثبات کرده و به‌طور جداگانه توافق‌نامه تحدید مناطق دریایی با مصر منعقد کردند. وزیر خارجه یونان واکنش ترکیه به توافق یونان با فرانسه و آمریکا را مورد انتقاد قرار داد و مدعی شد “توافق‌نامه‌های یونان با فرانسه و آمریکا نیز برای ناتو و برای ثبات و امنیت منطقه مفید است. واکنش‌های ترکیه فقط در صورتی توجیه‌پذیر است که این کشور خود را کشور مهاجم بداند. این واکنش‌ها کاملاً غیرقابل درک است. توافق‌نامه‌ها و یادداشت تفاهم‌های یونان علیه هیچ کشوری ازجمله ترکیه نیست. این توافق دفاعی موجب تقویت دفاع و امنیت اروپا، تقویت پیوندهای فراآتلانتیک و توزیع عادلانه‌تر بار مسئولیت‌ها می‌شود.”

رئیس‌جمهور و وزیر دفاع ترکیه در طول ماه گذشته بارها علیه همکاری‌های دفاعی یونان و فرانسه موضع‌گیری کردند. اردوغان حتی در دیدار اخیرش با جو بایدن و مکرون در حاشیه اجلاس گروه 20 در رم، نگرانی کشورش در خصوص ایجاد پایگاه در «آلکساندروپلیس» یونان (40 کیلومتری ترکیه) باهدف کنترل منطقه بالکان را به اطلاع هر دو رسانده که ظاهراً مکرون پاسخی به پرسش اردوغان نداده و فقط در رابطه با درخواست یونان برای خرید جنگنده از فرانسه تأکید داشته است.

وزیر دفاع ترکیه در ماه ژوئیه مدعی شده بود یونان وارد یک مسابقه تسلیحاتی شده‌، آن‌ها سلاح و تجهیزات خریداری می‌کنند اما تغییر توازن قدرت با چند جت دست دوم امکان‌پذیر نیست. به باور آنکارا، هر کشوری می‌تواند با هر کشور دیگری توافق‌نامه امضا کند. ما مدعی نیستیم که همه این توافق‌نامه‌ها علیه ماست. مهم این است که بتوانیم از فلات قاره خود دفاع کنیم. ما توانایی خود را هم در میدان و هم در میز دیپلماسی علیه کسانی که تلاش دارند حقوق ما را پایمال کنند، نشان داده و در آینده نیز نشان خواهیم داد.

درحالی‌که تنش میان ترکیه و یونان در شرق مدیترانه ادامه دارد، یونان به همراه آمریکا، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، رژیم صهیونیستی، مصر و قبرس یونانی‌نشین رزمایش مشترکی با نام Nemesis با شرکت جنگنده‌ها و رزم‌ناوها برگزار کرد. به ادعای ترکیه، ایجاد ائتلاف‌های جدید در چارچوب ناتو، خریداری تسلیحات نظامی و جلب حمایت از کشورهای عضو ناتو به «روح همبستگی ناتویی» و روابط دوجانبه آسیب می‌رساند. اقدامات تحریک‌آمیز و لفاظی‌هایی که باعث افزایش تنش‌ها می‌شود، فایده‌ای نخواهد داشت و باید از این امر جلوگیری شود. ائتلاف ناتو که ما (ترکیه) عضو آن هستیم قوی‌ترین سازمان دفاعی امروز و تاریخ است؛ بنابراین همه باید بدانند تا زمانی که در داخل این سازمان هستند، پیگیری ائتلاف‌های دیگر به ناتو و روابط دوجانبه آسیب رسانده و اعتماد را تضعیف می‌کند.

فرانسه اگرچه وقتی اقداماتی یک‌جانبه در دریای مدیترانه شرقی وجود داشت، آن را محکوم و ناوچه‌هایی را به منطقه اعزام کرده، اما هم‌زمان اعتقاد دارد ناتو به‌اندازه کافی با آنکارا صریح برخورد نمی‌کند. در درون ناتو، همه این مسائل باید با ترکیه روشن شود و هر کاری لازم است انجام شود که ترکیه به اروپا پشت نکند و به‌سوی افراطی‌گری مذهبی یا گزینه‌های ژئوپلیتیک منفی نرود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *