جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

خشونت پلیس فرانسه علیه دانشجویان حامی فلسطین

درحالیکه جنبش دانشجویی آغاز شده از دانشگاه‌های آمریکا به مراکز آموشی فرانسه راه پیدا کرده است، خشونت پلیس ایالات متحده در برخورد با معترضان نیز به نیروهای امنیتی پاریس سرایت کرده است.

خشونت پلیس فرانسه علیه دانشجویان حامی فلسطین

درحالیکه جنبش دانشجویی آغاز شده از دانشگاه‌های آمریکا به مراکز آموشی فرانسه راه پیدا کرده است، خشونت پلیس ایالات متحده در برخورد با معترضان نیز به نیروهای امنیتی پاریس سرایت کرده است.

Loading

پیامدهای رویکرد اخیر اردوغان در قبال 10 کشور غربی

۱۴۰۰/۰۸/۱۳ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: تصمیم رجب طیب‌ اردوغان برای اخراج بی‌سابقه 10 سفیر خارجی (کانادا، دانمارک، فرانسه، آلمان، هلند، نروژ، سوئد، فنلاند، نیوزیلند و آمریکا) از ترکیه به اتهام حمایت از آزادی عثمان کاوالا فعال مدنی بار دیگر اختلافات ترکیه با کشورهای غربی را آشکار ساخت. حسن اشرفی - پژوهشگر مسایل ترکیه

هرچند اردوغان تحت فشارهای داخلی و خارجی و بحرانی که برای اقتصاد این کشور به وجود آمد مجبور به لغو این تصمیم شد، اما این موضوع نشان داد چگونه برنامه‌­های بلندپروازانه رئیس جمهور ترکیه، این کشور را با بحران مواجه ساخته است.

تصمیم اردوغان که می‌­رفت تا به بزرگ‌ترین بحران بین ترکیه و غرب طی 19 سال حاکمیت وی تبدیل شود، حتی مخالفت هم‌قطاران سابق رئیس جمهور نظیر احمدداوداوغلو را نیز در پی داشت. داوداوغلو در واکنش به موضع اردوغان اظهار داشت «چنین اقدامی، اعتبار سیاسی و تاریخی ترکیه را نابود خواهد کرد.»

همچنین دیپلمات­‌های باسابقه‌­ای نظیر «اوغوز دمیر الپ» و «فاروق لوغ­اوغلو» نیز بر این نکته تأکید کردند در صورتی که 10 کشور مذکور به اقدامی مشابه دست زده و سفرای ترکیه را از کشورشان اخراج کنند، ترکیه در یک بحران دیپلماتیک فرو می‌رود و منزوی خواهد شد.

این دیپلمات­ها بر این نکته تأکید داشتند که ترکیه با این کشورها روابط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ویژه­ای داشته و اگر این تصمیم عملی شود وارد یکی از مقاطع دشوار دیپلماتیک در تاریخ معاصر ترکیه خواهیم شد. نکته‌­ای که وجود دارد این که بیشترین حجم صارداتی ترکیه به مقصد این 10 کشور است و تنش دیپلماتیک در این سطح می‌­تواند تاثیرات عمیقی بر اقتصاد ترکیه برجای گذارد.

از سوی دیگر سفرای ۱۰ کشور اروپایی که برای اخطار به وزارت خارجه ترکیه احضار شده بودند، درباره احتمال تحریم­‌های شورای اروپا به آنکارا هشدار دادند که اگر کاوالا تا پایان سال میلادی جاری آزاد نشود، این بار شورای اروپا راسا از ترکیه نزد دادگاه حقوق بشر اروپا شکایت خواهد کرد.

ادامه این شکایات می‌­تواند منجر به از دست دادن حق رأی و حق وتوی ترکیه در شورای اروپا که خود از موسسان آن است و در صورت اصرار ترکیه بر مواضعش، حتی منجر به لغو عضویت آن در شورای اروپا شود.

کاوالا مالک یک مرکز انتشاراتی بزرگ در ترکیه است و از طریق سازمانش به نام «فرهنگ آناتولی» گفتگو با گروه‌های قومی از جمله کردها و ارمنی‌ها را تقویت می‌کند. او همچنین بنیانگذار شاخه ترکی بنیاد «جامعه باز» است که توسط جورج سوروس آمریکایی تاسیس شده است.

برخی بر این باورند که اقدام اخیر اردوغان در تهدید به اخراج 10 سفیر غربی اولا نوعی واکنش به موضوعات حل نشده­ای است که ترکیه با آمریکا و اروپا دارد و ثانیا این اقدام با هدف منحرف ساختن افکار عمومی از مشکلات اقتصادی و تقویت بدنه اجتماعی حزب عدالت و توسعه انجام می­گیرد.

در این بین دو نکته قابل اشاره است؛ نخست این که ترکیه به جهت حمایت از جریان اخوان‌­المسلمین همچنان در روابط با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس (مشخصا عربستان و امارات) و در حوزه آفریقا با مصر با مشکل مواجه است و موانع تجاری ایجاد شده ناشی از این موضوع به ویژه کاهش سطح مبادلات ترک­‌ها با بازار کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، اقتصاد ترکیه را تحت تاثیر قرار داده است. از سمت دیگر ترکیه به جهت پیگیری سیاست‌های منطقه­ای تهاجمی و بلندپروازانه در سوریه و لیبی دچار هزینه‌های هنگفت اقتصادی شده است که این موضوع سبب گشته تا نیروهای سیاسی داخل ترکیه و احزاب مخالف به این موضوع واکنش نشان دهند. در این زمینه کلیچداراوغلو رهبر حزب چپ‌گرای جمهوری­‌خواه خلق در انتقاد به سیاست اردوغان مبنی بر حمایت از تروریسم اظهار داشت «اردوغان، ترکیه را به جولانگاه داعش و گروه­‌های تروریستی تبدیل کرده و سبب شده تا سربازان ترک به دست روس‌ها در سوریه کشته شوند.» نشانه­‌های بحران اقتصادی ناشی از لشگرکشی به سوریه، عراق، لیبی و آذربایجان مدتی است که بر اقتصاد ترکیه آشکار شده و حوادث اخیر که منجر به کاهش دفعی ارزش لیره شد تنها گوشه‌­ای از یک بحران عمیق اقتصادی در ترکیه است.

نکته دیگر این که اساس اقتصاد ترکیه مبتنی بر سرمایه­‌گذاری خارجی و گردشگری بنیان نهاده شده و سیاست­ خارجی سال­های اخیر ترکیه دقیقا این دو پایه اصلی را هدف گرفته است. چنین ساختاری در اقتصاد سبب شده تا تنش‌­هایی مانند آنچه اخیرا میان ترکیه و غرب روی داد به سرعت بر اقتصاد ترکیه اثر گذارده و این کشور را در یک بحران اقتصادی- اجتماعی فروبرد. با عنایت به سابقه اختلافات ترکیه و غرب بر سر مسایلی همچون مهاجران، همکاری­‌های نظامی با روسیه و حقوق بشر و نیز تنش­های جدید در روابط با غرب ناشی از رویداد اخیر، می‌­توان انتظار داشت تا دور تازه‌­ای از تنش­‌های سیاسی میان ترکیه و اروپا شدت یافته و مسایلی مانند منطقه ماراش قبرس -که برخلاف تصمیم شورای امنیت سازمان ملل بازگشایی شده و حضور توسعه­‌طلبانه ترکیه در مدیترانه در دستور کار اروپا قرار گیرد و فرصت­های جدیدی برای کنشگری یونان و قبرس ایجاد کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *