جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

Loading

تلاش آمریکا برای ایجاد فتنه قومی مذهبی در لبنان

۱۴۰۰/۰۸/۰۱ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در تاریخ 14 اکتبر جمعی از مردم لبنان با دعوت جنبش حزب‌الله لبنان و جنبش امل جهت اعتراض به روند سیاسی رسیدگی به انفجار بیروت به‌ویژه عملکرد قاضی بررسی این حادثه، آقای طارق بیطار در مقابل وزارت دادگستری لبنان در منطقه مابین عین الرمانه و طیونه گرد هم آمدند. در این تجمع شاهد تیراندازی به تجمع‌کنندگان از سوی مهاجمان وابسته به جریان نیروهای لبنانی به رهبری سمیر جعجع «یکی از طرف‌های جنگ داخلی لبنان و از متحدان امروز محور غربی-عربی» بودیم که به کشته و زخمی شدن تعدادی از معترضین منجر شد. حسین آجرلو -کارشناس مسائل خاورمیانه

اخیراً طارق بیطار برخی از وزرای وابسته به جنبش امل و حزب‌الله همچون علی حسن خلیل (وزیر سابق دارایی) و غازی زُعیتر (نماینده کنونی پارلمان لبنان که دارای مصونیت قضایی است) را جهت بازجویی فراخواند که به نظر می‌رسد وی با انجام این کار در پی سناریوسازی علیه گروه‌های نزدیک به مقاومت بوده است. به‌خصوص آنکه بر اساس اعلام رسانه‌ها قاضی طارق بیطار در چند ماه اخیر دیدارهایی را با طرف‌های خارجی به‌خصوص سفیر آمریکا داشته که این امر برخلاف روندهای موجود قضایی در لبنان است.

حال سؤالی که ایجاد می‌شود این است که دلایل بحران اخیر و نقش بازیگران خارجی در بروز چنین حوادثی چیست؟ در بررسی دلایل بروز چنین حادثه‌ای می‌توان گفت لبنان کشوری چند طایفه‌ای و چند قومیتی است که بروز هر بحرانی به‌خصوص بحران‌هایی که میان طوایف باشد، بسترساز فتنه داخلی و در نهایت جنگ داخلی است. باید توجه داشت که لبنان یک جنگ داخلی 15 ساله طایفه‌ای را تجربه کرده است. به نظر می‌رسد برخی از طرف‌های داخلی لبنان به‌ویژه متحدان غرب و کشورهای عربی که بعد از جنگ داخلی (1975 تا 1990) علیرغم همه حمایت‌های مادی و معنوی آنها نتوانستند درصحنه سیاسی لبنان به قدرت موردنظر دست پیدا کنند، درصدد هستند با ملتهب کردن و ایجاد تنش‌های قومی و مذهبی در لبنان به‌نوعی به نقش‌آفرینی در این کشور بپردازند؛ ازجمله این گروه‌ها می‌توان به نیروهای لبنانی به رهبری سمیر جعجع اشاره کرد که همواره درصدد فتنه‌انگیزی و پررنگ کردن اختلافات قومی-مذهبی در لبنان بوده است.

عامل دیگر بروز چنین بحرانی را می‌توان موفقیت حزب‌الله در حل بخشی از چالش سوخت در لبنان دانست. این امر موجب افزایش اقبال عمومی و قدرت نرم حزب‌الله و همچنین نشان دادن ظرفیت و توانمندی‌های سیاسی و اقتصادی این جنبش در حل بحران‌های داخلی لبنان بوده است.

این مسئله مطلوب طرفین داخلی موردحمایت غرب و بازیگران خارجی همچون ایالات‌متحده آمریکا نیست. لذا به نظر می‌رسد آمریکا با همراهی متحدان داخلی خود در پی آن است با ایجاد بی‌ثباتی و فتنه‌های قومی-مذهبی که به‌نوعی از خطوط قرمز مردم لبنان محسوب می‌شود و آن‌ها از آن تجربه تلخی را در ذهن دارند استفاده کند تا محور مقاومت به‌ویژه حزب‌الله را به‌عنوان مقصر بروز چنین بحرانی معرفی کند. این امر را می‌توان از تحرکات اخیر رسانه‌ای و همچنین دیدارهای دیپلمات‌های آمریکایی در لبنان درک کرد.

دلیل دیگری که می‌توان در این زمینه بیان کرد این است که حزب‌الله لبنان به همراه متحدانش موفق به ایجاد ثبات سیاسی به‌خصوص شکل‌گیری دولت جدید در این کشور شده است. با توجه به اینکه آمریکا و متحدان داخلی آن به دنبال حذف حزب‌الله از ساحت سیاسی و خلع سلاح مقاومت لبنانی علیه رژیم صهیونیستی بوده‌اند، تشکیل این دولت با حضور حزب‌الله و هم‌پیمانان آن در کابینه، راهبردهای بی‌ثبات‌سازی لبنان را برای پیشبرد هدف فوق‌الذکر با چالش روبرو کرده است. در این راستا می‌توان گفت ایالات‌متحده آمریکا به دنبال بی‌ثبات‌سازی سیاسی و امنیتی در لبنان است تا به‌نوعی وضعیت کنونی را تغییر دهد و زمینه را برای تضعیف حزب‌الله و نیروهای نزدیک به مقاومت فراهم نماید.

در جمع‌بندی مطالب فوق می‌توان گفت حزب‌الله لبنان با توجه به اقدامات اخیر خود همچون کمک به حل نسبی چالش سوخت در این کشور از طریق واردات انرژی از ایران توسط تجار لبنانی و کمک به تشکیل دولت جدید در جهت خارج کردن این کشور از یک بحران سیاسی اقدامات مؤثری انجام داده است که این امر برخلاف راهبرد فشار حداکثری و سیاست بی‌ثبات‌سازی سیاسی و امنیتی لبنان توسط آمریکا و متحدان داخلی آن است. به همین جهت واشنگتن به سمت راهبرد ناامن‌سازی لبنان به‌خصوص در حوزه‌ای حساس و با ایجاد فتنه قومی-مذهبی پیش رفته است تا ضمن پیگیری اهداف خود، حزب‌الله لبنان را از مواجهه با تهدیدات رژیم صهیونیستی بازدارد. چراکه درگیری حزب‌الله در جبهه داخلی مانع از تمرکز بر مأموریت اصلی این جریان یعنی دفاع از لبنان در برابر تهدیدات رژیم صهیونیستی خواهد شد. در این راستا ضروریست گروه‌های مقاومت ضمن رصد دقیق تحولات به‌ویژه فتنه‌انگیزی در ساحت قومی‌-مذهبی لبنان،‌ هوشیار باشند و از ورود به هرگونه چالش قومی‌-مذهبی اجتناب کنند؛ همچنین در کنار آن از طرق قانونی، سیاسی و رسانه‌ای این راهبردهای مخرب آمریکا را برای مردم لبنان آشکار نمایند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *